NewsΕπικαιρότηταΚόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Την Χερσώνα και το Λουγκάνσκ επισκέφθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε το αρχηγείο των ρωσικών στρατευμάτων που πολεμούν στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε το αρχηγείο των ρωσικών στρατευμάτων που πολεμούν στην Ουκρανία.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε το Κρεμλίνο νωρίς την Τρίτη εμφανίζεται ο Πούτιν να επισκέπτεται το διοικητήριο των ρωσικών δυνάμεων στη νότια περιοχή της Χερσώνας. Ο Πούτιν φαίνεται να λαμβάνει αναφορές από τους κορυφαίους στρατιωτικούς.

Στο βίντεο φαίνεται η συνάντησή του με τον διοικητή των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων, στρατηγό Μιχαήλ Τεπλίνσκι και άλλους ανώτερους στρατιωτικούς για να συζητήσουν την κατάσταση στην Χερσώνα και την Ζαπορίζια, τις οποίες η Ρωσία προσάρτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Είναι σημαντικό για μένα να ακούσω τη γνώμη σας για την κατάσταση, να σας ακούσω, να ανταλλάξουμε πληροφορίες», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο.

Στη συνέχεια μετέβη με ελικόπτερο στο αρχηγείο της Ρωσικής Εθνοφρουράς στην περιοχή του Λουγκάνσκγια να ακούσει αναφορές για την κατάσταση εκεί.

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου δεν διευκρινίζει πότε έγινε αυτό το ταξίδι, αλλά αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος συνεχάρη τους στρατιώτες στην Χερσώνα και το Λουγκάνσκ με την ευκαιρία του Ορθόδοξου Πάσχα και τους πρόσφερε «αντίγραφα των εικόνων». .

Η Ρωσία κατέλαβε τις περιφέρειες της Χερσώνας και του Λουγκάνσκ μαζί με τις περιοχές Ντόνετσκ και Ζαπορίζια τον Σεπτέμβριο σε μια κίνηση που απορρίφθηκε από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ως παράνομη προσάρτηση.

Ήταν αδύνατο να επαληθευτεί ανεξάρτητα το βίντεο που κυκλοφόρησε το Κρεμλίνο. Το ταξίδι σηματοδότησε μια δεύτερη επίσκεψη του Πούτιν σε περιοχές που κατέλαβε η Ρωσία στην Ουκρανία τους τελευταίους μήνες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button