NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΠολιτική

Σε «ρυθμό περιοδειών» μπαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως την τελική ευθεία των εκλογών

Οι ημερομηνίες-σταθμοί για τη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό μέχρι τις κάλπες της απλής αναλογικής στις 21 Μαΐου

Διακοπές τέλος από σήμερα για τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κομματικά επιτελεία με το πολιτικό θερμόμετρο να έχει ανέβει ήδη στα ύψη από χθες Δευτέρα του Πάσχα καθώς ακόμα και ο εμφύλιος στο Σουδάν αλλά και η ξαφνική παραίτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη μετά τις καταγγελίες εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση αποτέλεσαν πεδία αντιπαράθεσης ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνιζαν κομματικές πηγές, ειδικά για το θέμα του Σουδάν δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους διαβάζοντας την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την οποία επέρριπτε ευθύνες στον πρωθυπουργό ακόμα και για τον εμφύλιο στην βορειοαφρικανική χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου και μπαίνει για τα καλά σε προεκλογικούς ρυθμούς ενόψει των εκλογών της απλής αναλογικής της 21ης Μαΐου.

Μέσα στην εβδομάδα και συγκεκριμένα αύριο (19/4) ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Ιόνιο και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη συγκέντρωση μετά το Πάσχα. Θα ακολουθήσει την Πέμπτη (20/04) η πανηγυρική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Η 21η Απριλίου θα βρει τον πρωθυπουργό να περιοδεύει σε Ναύπλιο και Καλαμάτα και στην συνέχεια το Σάββατο 22 Απριλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να ζητήσει την διάλυση της Βουλής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την επίσημη προκήρυξη εκλογών.

Την ίδια ημέρα θα θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της Βουλής και θα υπάρχει πλέον καθαρός χρόνος 30 ημερών μέχρι την 21η Μαΐου. Το απόγευμα θα επισκεφτεί την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά στέλνοντας μήνυμα ενότητας για την επόμενη μέρα.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος Απριλίου θα ανακοινωθούν σε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, αυτή τη φορά θα υπάρχουν περισσότερες γυναίκες σε εκλόγιμες θέσεις σε σχέση με το 2019.

Αυτό που τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, καθώς πρέπει οι πολίτες να μάθουν τι έγινε και τι όχι τα τελευταία 4 χρόνια, τι είναι ψέμα και τι όχι από τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως θα τονίζεται με έμφαση ότι η κάλπη της απλής αναλογικής πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν να είναι η πιο κρίσιμη.

Το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται με μεγαλύτερη συχνότητα και τα προεκλογικά σποτ της ΝΔ, τα οποία θα προβάλλουν εκτός από το έργο της κυβέρνησης την διαφορά ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην οδό Πειραιώς γνωρίζουν καλά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το ισχυρό χαρτί της ΝΔ, ένας πολιτικός που δεν δίστασε να κάνει την αυτοκριτική του, να ζητήσει συγνώμη όποτε χρειάστηκε αλλά και να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα όποια κρίση παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια.

Αντίθετα, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει πως δεν είναι ικανός να διαχειριστεί μεγάλες κρίσεις, δεν έχει όραμα για το μέλλον και δεν είναι τίποτε άλλο από ένα στέλεχος που ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 15 χρόνια και αρέσκεται σε παλαιοκομματικές πρακτικές τάζοντας χωρίς αντίκρυσμα αλλά και χρησιμοποιώντας ψέματα και γκεμπελικές μεθόδους για να χαϊδέψει αυτιά.

vradini.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button