NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΠολιτικήΤηλεόραση

Νέα ήθη «ανήθικα» από Κασσελάκη

Ο αμετροεπής πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται άσχετος, ανεπαρκής και αδιάβαστος με κάθε νέα τηλεοπτική εμφάνισή του

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πρόλαβε  να απολυθεί από τον στρατό και τη… δύσκολη θητεία των 20 ημερών και πήρε σβάρνα τα κανάλια, συνεχίζοντας σταθερά τον επικοινωνιακό «μαραθώνιο» που έχει ξεκινήσει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, με το «καλημέρα» και με την αμετροέπεια που τον διακρίνει, δήλωσε στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή του, που έδωσε την προηγούμενη Κυριακή στον Alpha, ότι… είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούμε από το στόμα του, αν και κάποια στιγμή το είχε αλλάξει το… παραμύθι, γιατί ακουγόταν λίγο εκτός τόπου και χρόνου, καθώς το κόμμα του σε όλες τις δημοσκοπήσεις φαίνεται καθηλωμένο στο 10% με 12%.

Τώρα, όσον αφορά τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Στέφανος Κασσελάκης μιλούσε επί 40 λεπτά χωρίς να πει απολύτως τίποτα. Ούτε για τα προβλήματα της χώρας ούτε για την άμυνα ούτε για την οικονομία. Κανείς δεν συγκράτησε ούτε μία λέξη από όσα αμυδρά ψέλλισε επί των συγκεκριμένων ζητημάτων. Εξάλλου, όπως έδειξαν οι απαντήσεις του σε μία σειρά από θέματα, δεν ήταν και ιδιαίτερα διαβασμένος και φάνηκε σαν να μη γνωρίζει τίποτα από όλα όσα του είχαν γράψει οι σύμβουλοί του για να τα μάθει παπαγαλία, για αυτό και μπέρδευε τα λόγια του, ενώ πολλές προτάσεις του δεν έβγαζαν κανένα απολύτως νόημα.

Προφανώς ο Κασσελάκης είναι από τη φύση του υπεραισιόδοξος, καθώς εμφανίστηκε με ακλόνητη πίστη για το υψηλό ποσοστό που πιστεύει ότι θα συγκεντρώσει το κόμμα του στις κάλπες της 9ης Ιουνίου, ενώ μίλησε ξανά για «απόλυτη ανατροπή». Έτσι, αν και αρχικά απέφυγε να πει τι εννοεί όταν δηλώνει ότι επιδιώκει την «απόλυτη ανατροπή», λέγοντας «θα την ξέρετε όταν τη δείτε», στη συνέχεια αναγκάστηκε να το περιγράψει. Τόνισε ότι πρόκειται για ένα ποσοστό που θα συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και ότι θα συγκεντρώσει ένα ποσοστό που σίγουρα θα είναι πάνω από εκείνο των τελευταίων εθνικών εκλογών, αποφεύγοντας τις παλαιότερες υπερβολές του περί πρωτιάς στην ευρωκάλπη.

Για τα θέματα της εθνικής άμυνας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε πως «ο Έλληνας θα έχει ασφάλεια» και επεσήμανε πως όσο υπάρχει το Κυπριακό, «πρέπει να είμαστε έτοιμοι», λέγοντας πως «φθηνότερη άμυνα
είναι η αποτροπή». Ανάθεμα βέβαια κι αν κατάλαβε κανείς τι ακριβώς εννοούσε. Δεν μας είπε αν είναι υπέρ ή κατά των εξοπλισμών και των συμμαχιών της Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ. Ούτε τι πρέπει να κάνουμε με την Τουρκία…

Επιμένει στη «συγκάλυψη»

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενας Ακρίτα με τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ο Κασσελάκης έκανε λόγο για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό από την πλευρά της κυβέρνησης για να αποπροσανατολιστεί, όπως είπε, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από το δυστύχημα των Τεμπών.

«Δικαιοσύνη παντού και οι γονείς των 57 θυμάτων πρέπει να βρουν δικαιοσύνη», σημείωσε ο πρόεδρος τη αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος επανέλαβε ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης. Τον ρωτούσε η Σία Κοσιώνη για την Ακρίτα και ο Κασσελάκης απαντούσε για το Πόθεν Έσχες του Μητσοτάκη και της Μαρέβας, βάζοντας στο κάδρο δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα, τα Τέμπη και τη σύζυγο του πρωθυπουργού.

Μιλάμε για απίστευτα πράγματα που συνιστούν ασέβεια προς τους 57 νεκρούς που χάθηκαν στο πολύνεκρο δυστύχημα. Ο κ. Κασσελάκης φέρνει νέα ήθη στην πολιτική, μόνο που δεν έχουν καμία ηθική. Επανήλθε, βεβαίως, στα Τέμπη, προφανώς γιατί πιστεύει ότι εργαλειοποιώντας τον πόνο των συγγενών των θυμάτων θα έχει πολιτικά οφέλη, για αυτό και είναι αποφασισμένος να το τραβήξει το θέμα συνεχίζοντας το «σκληρό ροκ» κατά της κυβέρνησης μέχρι τις ευρωεκλογές.

Αναφερόμενος στο κατηγορητήριο, είπε ότι «θα καταθέσουμε αν δεσμευτεί ο κ. Μητσοτάκης πως δεν θα αμνηστεύσει τον Κώστα Καραμανλή». Εν ολίγοις εμμένει ο κ. Κασσελάκης στο εντελώς αντικοινοβουλευτικό αίτημα να προσυμφωνήσει η κυβέρνηση ότι θα υποστηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική στη Βουλή για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή και ενώ το κόμμα του μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει, όπως προβλέπεται, πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Πάντως, η κυβέρνηση τον έχει προκαλέσει ξανά και ξανά να ακολουθήσει τη νόμιμη οδό της συλλογής των απαιτούμενων υπογραφών και να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

«Πολύπλοκος ο νόμος περί ευθύνης υπουργών», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με το κατηγορητήριο για την υπόθεση των Τεμπών και τον άλλοτε υπουργό υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, δείχνοντας να μην έχει καταλάβει περί τίνος πρόκειται! Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη, ενώ το κόμμα του και τα πουλέν του (Φαραντούρης) κάθε μέρα λένε ότι δεν εμπιστεύονται ούτε τον Άρειο Πάγο ούτε τους δικαστές

Ζήτησε ξανά εκλογές

Επίσης, τόλμησε με περισσό θράσος να ζητήσει ξανά εκλογές, γιατί όπως είπε υπάρχει το νέο δεδομένο με «τη συγκάλυψη και τη μονταζιέρα» στα Τέμπη. «Για να μη μου ξαναπεί ο πρωθυπουργός στο γραφείο του πως όλα αυτά κρίθηκαν στο ζύγι του 41%, για το καλό του ελληνικού λαού, πάμε να ξαναζυγιστούμε», ανέφερε. Μάλλον έχει ξεχάσει ότι δεν έχει περάσει ούτε χρόνος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανεκλέχτηκε πανηγυρικά πρωθυπουργός της χώρας για δεύτερη φορά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταβαραθρώθηκε, αλλά και ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι συνεχίζουν να εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό και όχι τον Κασσελάκη.

Στη συνέχεια επιχείρησε να δημιουργήσει θέμα με το αδιάβλητο των εκλογών, μη μπορώντας να εξηγήσει πώς αυτό συνδέεται με την υπόθεση Ασημακοπούλου, όπως επιχείρησε να κάνει σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά και να συντηρήσει στην επικαιρότητα σχετικές αμφιβολίες. Και αφού δεν αμφισβητεί τις εκλογές, χθες πήγε στον Μενουδάκο να ενημερωθεί για διαρροές emails. Κάτι δεν μας λέει καλά προφανώς ή τελεί υπό πλήρη σύγχυση.

Ερωτηθείς για το θέμα περί παρατηρητών στις εκλογές, ο κ. Κασσελάκης τα γύρισε τούμπα λέγοντας ότι δεν έχει πει τη λέξη «νοθεία», φάνηκε… μεγαλόψυχος καθώς όπως είπε δεν αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του 2023 και δεν πρόκειται να αμφισβητήσει και το αποτέλεσμα των επικείμενων ευρωεκλογών, αν και το κόμμα του το έχει αμφισβητήσει ήδη! Τέλος, αίσθηση προκαλεί και ο τρόπος που αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας την εντύπωση ότι θέλει να τον έχει όσο γίνεται πιο μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Και εμείς θα κάνουμε branding τον νέο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης θα κάνει rebranding» για το ινστιτούτο που ετοιμάζει και τη διεθνή του παρουσία.

political.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button