NewsΕγκληματικότηταΕλλάδαΕπικαιρότηταΚοινωνία

Τέμπη: «Ο διάλογος που έχει η Δικαιοσύνη είναι ο σωστός».

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος για το ρεπορτάζ του «Βήματος»

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης εφημερίδας «Τα Νέα» και «Το Βήμα» μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Βήματος».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» για τη δημοσιοποίηση μονταρισμένων με τρόπο που αλλοιώνουν την πραγματικότητα ηχητικών ντοκουμέντων άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με τις αντιδράσεις να είναι αλυσιδωτές.

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά υπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ, με την κυβέρνηση να επιμένει στη ρητορική της για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας από οικονομικά συμφέροντα.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος έκανε την αποκάλυψη, μίλησε για την υπόθεση, λέγοντας πως το ποιος είχε πρόσβαση να μπει μέσα στον χώρο που φυλάσσονταν οι συνομιλίες και να προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες μπορεί να ελεγχθεί πάρα πολύ εύκολα.

«Είναι ένας συγκεκριμένος χώρος καταγραφών στη Λάρισα όπου καταγράφεται πλήρως ποιος μπαίνει και πόση ώρα θα μείνει. Άρα μπορεί να διαπιστωθεί ποιος μπήκε. Αυτά είχαν διαρρεύσει λίγες ώρες μετά το συμβάν, από την 1η Ιανουαρίου, και το ζητούμενο είναι ποιος μπήκε στο σύστημα και τα πήρε και τα μόνταρε. Δόθηκε η εικόνα πως συνομίλησαν ξανά και ξανά με τον μηχανοδηγό. Υπήρξαν καταγγελίες σιδηροδρομικών που είπαν πως είναι μονταρισμένο το υλικό. Τότε, δεν εστιάστηκε εκεί το ενδιαφέρον αλλά αν δει κανείς πλέον τα στοιχεία της δικογραφίας μπορεί εύκολα να τα εντοπίσει», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η αστυνομία λέει πως το υλικό παραδόθηκε χέρι με χέρι και ηλεκτρονικά από υπαλλήλους του ΟΣΕ. Ο κ. Τερεζάκης είχε πει στη Βουλή πως εισήλθε τις πρώτες ώρες με αστυνομικό και το έδωσε σε εκείνον. Η αστυνομία λέει πως τα πήραν 3 Ιανουαρίου και αποδεικνύεται και από τα έγγραφα της δικογραφίας. Ο διάλογος που έχει η Δικαιοσύνη είναι ο σωστός διάλογος. Τον διάλογο τον πήρε αρκετούς μήνες αργότερα. Η Δικαιοσύνη δεν πήρε ποτέ το διάλογο που δόθηκε στα μέσα ενημέρωσης».

megatv.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button