NewsΕγκληματικότηταΕλλάδαΕπικαιρότηταΟικονομίαΠολιτική

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Επικίνδυνος και αμετανόητος, παρακινεί σε βία τους πιστούς

Χυδαία προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας - Ο «πορτιέρης» της Εκκλησίας συνεχίζει να απειλεί βουλευτές να... αποφεύγουν τους ναούς τη Μεγάλη Εβδομάδα

«Βελόπουλε, ο Χριστός είμαι, μη με πουλάς άλλο…»

Σε όλο και πιο ολισθηρά μονοπάτια βαδίζει εσχάτως ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος στην τυφλή προσπάθειά του να ψαρέψει ψήφους εν μέσω της αναταραχής από το πρωτοφανές επεισόδιο στα χρονικά του ελληνικού Κοινοβουλίου (με έναν εκ των πρωταγωνιστών να είναι βουλευτής του) εμφανίστηκε σαν πορτιέρης της Εκκλησίας απειλώντας όσους βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών να «είναι προσεκτικοί» ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας. Τους προέτρεψε, με άλλα λόγια, να μην πάνε στην εκκλησία για να μην κινδυνεύσει η σωματική τους ακεραιότητα! «Γαλάζια» κοινοβουλευτικά στελέχη χαρακτηρίζουν τη στάση του κ. Βελόπουλου αντικοινοβουλευτική και αντιχριστινιακή και κάνουν λόγο για χυδαία και επικίνδυνη προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας. Εκτιμούν δε ότι στην πραγματικότητα συνιστά αποδοχή πράξεων βίας και στοχοποίησης βουλευτών και μάλιστα από έναν πολιτικό αρχηγό, τον «χριστέμπορο» πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης που εργαλειοποιεί συστηματικά την πίστη των ορθόδοξων πολιτών, κάνοντας περιουσία στις πλάτες τους με εμπόριο δήθεν ιερών βιβλίων και… ευλογημένων κηραλοιφών.

Τα ίδια στελέχη θεωρούν εξωφρενικό ένας πολιτικός αρχηγός να παρακινεί δημοσίως το πλήθος σε βιαιοπραγίες εναντίον άλλων πολιτικών και να μην αντιλαμβάνεται με πόσο δηλητήριο «μπολιάζει» την κοινωνία με τη στάση του.

«Έπεσαν οι μάσκες»

«Δεν φοβόμαστε να πάμε στις εκκλησίες και κανείς δεν μπορεί να φοβίσει οποιονδήποτε», σχολίασε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι «αν μπορούμε να πούμε ότι βγήκε κάτι θετικό από τη ρητορική βίας, είναι ότι έπεσαν οι μάσκες» και πρόσθεσε ότι κόμματα που μπήκαν στο Κοινοβούλιο με σημαία την Εκκλησία αποδείχτηκε στην πράξη ότι δείχνουν το εντελώς αντίθετο. «Στην πράξη, με τις συμπεριφορές και τη ρητορική τους δείχνουν το ακριβώς αντίθετο πρόσωπο. Αυτές οι συμπεριφορές δεν εκφράζουν την Εκκλησία, η οποία στηρίζει την κοινωνία και κάνει σημαντικές αγαθοεργίες και αυτή είναι η μεγάλη εικόνα που χρειάζεται να κρατήσουμε και ενόψει του Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν είναι πορτιέρης για να αποφασίζει ποιοι θα μπουν και ποιοι θα βγουν στην εκκλησία», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του, αναφερόμενος στην απειλή του Κυριάκου Βελόπουλου να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Πρόσθεσε δε με έμφαση ότι ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης θα είναι πολιτικά και ποινικά υπεύθυνος για ό,τι συμβεί σε βουλευτές. Ο υπουργός Υγείας τόνισε μάλιστα ότι οι δηλώσεις του κ. Βελόπουλου προτρέπουν τους οπαδούς του να κάνουν επεισόδια τη Μεγάλη Εβδομάδα κατά βουλευτών της ΝΔ. «Πολιτικά και ποινικά είναι ο ίδιος υπεύθυνος», είπε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας ότι αν σε οποιονδήποτε βουλευτή υπάρξει επίθεση, προσωπικά ο ίδιος θα υποβάλει μήνυση στον Βελόπουλο γιατί προέτρεψε σε βία.

«Επενδύει στην τοξικότητα» Χθες και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη που έδωσε στο Action 24, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη και προκλητική την προτροπή του να μη μεταβούν στους ναούς τις μέρες του Πάσχα οι βουλευτές που ψήφισαν την ισότητα στον πολιτικό γάμο, ενώ τον κατηγόρησε ότι «αλιεύει για άλλη μια φορά στα θολά νερά της καλλιέργειας της βίας, της τοξικότητας και του διχασμού».

Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι «ο κ. Βελόπουλος, ο οποίος επενδύει στην τοξικότητα, θα το πληρώσει πολιτικά με την απόρριψη αυτής της προτροπής από το εκλογικό σώμα». Τέλος, τόνισε ότι όσοι βουλευτές θέλουν να πάνε στις εκκλησίες «μια χαρά θα πάνε και δεν θα ζητήσουν άδεια από κανέναν». Εξάλλου, συμπλήρωσε ότι η απολύτως συντριπτική πλειοψηφία ιερέων και πιστών δεν πρόκειται να ακολουθήσει την προτροπή του κ. Βελόπουλου.

Καταδίκη και από ιεράρχες

Έντονη όμως ήταν χθες και η αντίδραση του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου, ο οποίος χαρακτήρισε προκλητική και απαράδεκτη την προτροπή του Κυριάκου Βελόπουλου από το βήμα της Βουλής προς τους βουλευτές που έχουν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να μην πηγαίνουν στους ναούς τις μέρες του Πάσχα για να μη διχάζεται το ποίμνιο. «Επιτρέψτε μου να το πω, παρόλο που δεν συνηθίζω να μιλάω με τέτοιον τρόπο, αλλά κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας με αυτό τον τρόπο και μάλιστα ουσιαστικά παροτρύνοντας να γίνουν πράγματα. Αυτό βγαίνει στο τέλος.

Ξέρουμε όλοι τη γλώσσα, όπως τη χρησιμοποιούμε, και τις λέξεις. Νομίζω όμως ότι τελικά δεν έχει καμία απήχηση, ιδιαίτερα στους ανθρώπους που θα είναι αυτές τις μέρες στις ακολουθίες», σημείωσε μεταξύ άλλων εκφράζοντας τη λύπη του για την παρέμβαση Βελόπουλου. Στη συνέχεια ο μητροπολίτης πρόσθεσε ότι η Εκκλησία δεν θα κάνει διαχωρισμό ανάμεσα σε αυτούς που ψήφισαν και εκείνους που δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο. «Ήδη δεχόμαστε όλους τους ανθρώπους, πολλώ δε μάλλον τη Μεγάλη Εβδομάδα», τόνισε.

Αδιόρθωτος

Παρά τη γενικευμένη κατακραυγή, ωστόσο, ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης εμφανίστηκε και χθες αμετανόητος και αμετακίνητος από τις απαράδεκτες, αντιθεσμικές και αντικοινοβουλευτικές θέσεις του. Σε συνέντευξή του (ΑΝΤ1) υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ως πολιτικός πρέπει να προβλέπει τα γεγονότα. «Μπορεί να υπάρξουν κάποιοι ακραίοι και να δημιουργηθεί πρόβλημα και στην εικόνα του Χριστιανισμού και στην Εκκλησία. Το λέω για την προστασία των πολιτικών προσώπων», υποστήριξε, σπεύδοντας μάλιστα να προσθέσει πως όποιος ψήφισε τον νόμο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο είναι επί της ουσίας αντίθετος με το… δόγμα.

Αν μπορούσε, ο Ιησούς Χριστός θα έκανε ρεζίλι τον «χριστέμπορα» πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος έκανε καριέρα εργαλειοποιώντας την πίστη στην Ορθοδοξία και πουλώντας βιβλία και δήθεν ευλογημένες κηραλοιφές, κάνοντας ολόκληρη περιουσία στις πλάτες της πίστης. Πάμε λοιπόν να δούμε τι είναι αυτές οι περιβόητες αυθεντικές χειρόγραφες επιστολές με τις οποίες εξαπατούσε τους τηλεθεατές της εκπομπής του και τις οποίες δήθεν έδινε δωρεάν, αλλά τις πουλούσε 18 ευρώ! Οι περίφημες επιστολές του Ιησού, που πουλούσε τηλεοπτικώς με ιδιαίτερο μπρίο ο Κυριάκος Βελόπουλος, είναι χειρόγραφα που έχουν συνταχθεί τον 15ο αιώνα μετά Χριστόν! Είναι ένα κείμενο που, όπως έχουν αναφέρει αναλυτικά τα Ellinika Hoaxes, που ασχολήθηκαν με την υπόθεση Κυριάκου Βελόπουλου, απεκαλύφθησαν… θαυματουργικώς στον τότε Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Αυτός είδε πάνω σε μια πέτρα το κείμενο του Ιησού, το κατέγραψε και το έστειλε σε όλους τους χριστιανούς. Το χειρόγραφο είναι γραμμένο στα ελληνικά και φυλάσσεται στη Μονή Διονυσίου στο Άγιον Όρος.


Η ύπαρξη των επιστολών σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί απόδειξη ότι είναι αυθεντικά κείμενα του Ιησού, αφού γράφτηκαν 15 αιώνες μετά την εποχή του. Άλλωστε, υπάρχουν και αρχαιότερα χειρόγραφα σε άλλες χώρες, όπως η περίφημη επιστολή του Χριστού προς τον Αύγαρο, όλα όμως θεωρούνται ψευδεπίγραφα.

Η φάμπρικα της κονόμας με τις επιστολές

Η μοναδική περίπτωση που, όπως αναφέρεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο Ιησούς έγραψε ήταν όταν του παρουσίασαν τη μοιχαλίδα και έγραψε κάτι (που δεν διασώθηκε) με το δάκτυλό του στο χώμα: «…σὺ οὖν τί λέγεις; τοῦτο δὲ εἶπον ἐκπειράζοντες αὐτόν, ἵνα σχῶσι κατηγορίαν κατ᾿ αὐτοῦ. ὁ δὲ Ἰησοῦς κάτω κύψας τῷ δακτύλῳ ἔγραφεν εἰς τὴν γῆν. Ως δὲ ἐπέμενον ἐρωτῶντες αὐτόν, ἀνέκυψε καὶ εἶπεν αὐτοῖς· ὁ ἀναμάρτητος ὑμῶν πρῶτος βαλέτω λίθον ἐπ᾿ αὐτήν». Κανένα χριστιανικό δόγμα αλλά και η επίσημη Εκκλησία δεν αποδέχονται την ύπαρξη χειρόγραφων του Ιησού.


Πολύς θόρυβος έγινε και για το αν πουλούσε τις επιστολές ο Κυριάκος Βελόπουλος ή όχι. Κάποια στιγμή ο κ. Βελόπουλος αρνήθηκε ότι τις πουλούσε, μετά όμως το παραδέχτηκε και επέμεινε ότι ήταν γνήσιες. Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, πουλώντας το βιβλίο του κ. Παπαζήση, ανέφερε μέσω της τηλεοπτικής του εκπομπής: «Έχει επιστολές του Ιησού του ιδίου. Γράφει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Επιστολή δική του. Θα είστε οι μοναδικοί στον κόσμο που θα έχετε επιστολές του Ιησού Χριστού, του Θεού μας! Το καταλαβαίνετε; Δεν το πιστεύετε; Ορίστε! Επιστολή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Να τη. Αυτή εδώ είναι. Την έγραψε ο ίδιος. Ο ίδιος ο Θεός μας, ο Χριστός μας γράφει επιστολή. Να τη, ρε παιδιά! Επιστολή του Χριστού μας, του Ιησού μας.

Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός τις έγραψε. Εδώ μέσα είναι. Νιώθω δέος και μόνο που το κρατώ στα χέρια μου, να έχω τις επιστολές του Ιησού. Ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο;». Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε ο κ. Βελόπουλος προσπάθησε να ανασκευάσει τα λεγόμενά του πετώντας το μπαλάκι στον κ. Παπαζήση, ο οποίος έγραψε το βιβλίο, το οποίο ο ίδιος ως ιστορικός έχει τσεκάρει. Μετά την εκλογή του ο κ. Βελόπουλος με αφορμή όσα ειπώθηκαν για τον ίδιο και την επιχειρηματική του δραστηριότητα απάντησε στους επικριτές του με ανάρτησή του στο Χ εξαπολύοντας επίθεση εναντίον των πολιτικών.

Ειδικότερα, ο κ. Βελόπουλος χαρακτηρίζει «άεργους» και «τεμπέληδες» όσους του ασκούν κριτική -ειδικά τους πολιτικούς αρχηγούς- για τις περιβόητες… επιστολές του Ιησού και τις θαυματουργές αλοιφές από το Άγιον Όρος, «προϊόντα» που πουλούσε ο ίδιος μέσα από την τηλεόραση. Ο Κυριάκος Βελόπουλος πουλούσε επιστολές του Ιησού, μετά το αρνήθηκε, μετά το παραδέχτηκε… Μιλάμε για απίστευτη παρωδία… Παρέπεμπε μάλιστα όσους είχαν ενστάσεις στη Μονή Διονυσίου Αγίου  Όρους, από την οποία υποτίθεται ότι προέρχεται το αποκαλούμενο χειρόγραφο του Χριστού. Δηλαδή, το χάος που δημιούργησε ο ίδιος με την απάτη του επιχείρησε να το «φορτώσει» σε μια Ιερά Μονή. Είναι και αυτό ένα (ακόμη) δείγμα τού πόσο… σέβεται την Εκκλησία αλλά και της εξαιρετικής δεινότητάς του στις κωλοτούμπες.

Τον διαψεύδουν οι ιεράρχες

Ο ίδιος ο ηγούμενος της Μονής Διονυσίου Πέτρος είχε σπεύσει να βάλει φρένο σε
όλη αυτή την πλάνη και τη σύγχυση που είχε σπείρει ο ανεύθυνος Βελόπουλος, λέγοντας ότι «υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται την ευσέβεια του κόσμου», τονίζοντας ότι στη Μονή φυλάσσεται χειρόγραφο Κώδικα 199 του 1420, το οποίο αναφέρεται σε επιστολή του Χριστού, αλλά δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση και επικύρωση της Εκκλησίας ότι είναι κείμενο αυθεντικό. Φωτογραφίζοντας τον Κυριάκο Βελόπουλο είχε πει ακόμη ότι «η Εκκλησία δεν πιστεύει σε αυτά που επιτήδειοι εκμεταλλεύονται, εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού».

Παρόμοιες δηλώσεις που στηλίτευαν την εξαπάτηση που έκανε ο Βελόπουλος στον κόσμο είχαν κάνει και ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και άλλοι αρχιερείς και ιερείς. Αυτό ήταν το «ορθόδοξο» ήθος του Κυριάκου Βελόπουλου και αυτό συνεχίζει να παραμένει μέχρι και σήμερα. Ενοχλήθηκε δήθεν- που σε σχολικό βιβλίο η Παναγία παρουσιάζεται ως γκέισα, αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα να παρουσιάζει ψευδεπίγραφες επιστολές του Χριστού, προκαλώντας σύγχυση και δημιουργώντας επικίνδυνες πλάνες στους χριστιανούς μόνο και μόνο για να γεμίζει το ταμείο του.

«Βελόπουλε, ο Χριστός είμαι, μη με πουλάς άλλο…»
«Αρκετά κονόμησες και εξαπάτησες τον κόσμο»

 

political.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button