NewsΚόσμος

Η Ρωσία μετατρέπει τη Χερσώνα σε πόλη θανάτου.

Από διαμερίσματα μέχρι υπονόμους, σύμφωνα με σύμβουλο του Ζελένσκι.

Από διαμερίσματα μέχρι υπονόμους, σύμφωνα με σύμβουλο του Ζελένσκι

Η Μόσχα έδωσε εντολή στα στρατεύματά της να αποσυρθούν από την περιοχή της ουκρανικής πόλης της Χερσώνας, σε μια από τις μεγαλύτερες μέχρι τώρα αποτυχίες της στον πόλεμο που διεξάγει.

Από την άλλη πλευρά, η Ουκρανία υποδέχθηκε με προβληματισμό την οπισθοχώρηση των Ρώσων και δήλωσε πως εξακολουθεί να αμφιβάλλει για το αν τα ρωσικά στρατεύματα θα εγκαταλείψουν την πόλη χωρίς να δώσουν μάχη.

Η Ρωσία μετατρέπει τη Χερσώνα σε «πόλη θανάτου» έγραψε σήμερα στο Twitter ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι Μιχαήλο Ποντολιάκ και κατηγόρησε τη Μόσχα ότι ναρκοθετεί τα πάντα εκεί, από διαμερίσματα μέχρι υπονόμους, και ότι σχεδιάζει να βομβαρδίσει τη Χερσώνα από την άλλη όχθη του Δνείπερου.

«Ο “ρωσικός κόσμος” είναι ακριβώς αυτό: είδα, έκλεψα, γιόρτασα, σκότωσα “μάρτυρες”, άφησα ερείπια και έφυγα», έγραψε ο Ποντολιάκ στο Twitter.

Οι Ρώσοι «φεύγουν, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό όσο αν αποσύρονταν πλήρως ή ανασυντάσσονταν», λέει ο Ολέξι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Ίντερνετ χθες, Τετάρτη, το βράδυ.

Ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν γέφυρες καθώς αποχωρούν και ναρκοθετούν δρόμους, δήλωσε ο Αρεστόβιτς.

«Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις τους – θα εμπλακούν σε μάχες μαζί μας και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την πόλη της Χερσώνας; Κινούνται πολύ αργά», δήλωσε.

Ο ίδιος ο Ζελένσκι ανέφερε τη Χερσώνα μόνο μία φορά κατά την τηλεοπτική ομιλία που έκανε στη διάρκεια της νύκτας. Οι ουκρανικές δυνάμεις ενισχύουν τις θέσεις τους «βήμα – βήμα» στο νότο και «ο εχθρός δεν θα μας κάνει δώρα», τόνισε.

Διορισμένοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι απομάκρυναν τις τελευταίες εβδομάδες δεκάδες χιλιάδες αμάχους από τη Χερσώνα. Το Κίεβο λέει πως έγιναν καταναγκαστικοί εκτοπισμοί, κάτι που συνιστά έγκλημα πολέμου.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού Βαλέρι Ζαλούζνι δήλωσε σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν επτά χιλιόμετρα προς δύο κατευθύνσεις στο νότιο τμήμα της χώρας και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους 12 νέους οικισμούς τις τελευταίες 24 ώρες.

«Δεν μπορούμε ακόμη να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε τις πληροφορίες σχετικά με τη λεγόμενη υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων κατοχής από τη Χερσώνα. Συνεχίζουμε την επιχείρηση επίθεσης βάσει του σχεδίου μας», επεσήμανε στο Telegram.

Πηγή : vradini.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button