NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΚοινωνία

Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Γλυφάδα. (Photo+video)

Ξεκίνησαν από τα χαράματα οι ψεκασμοί από συνεργείο Καταπολέμησης Κουνουπιών - Η ενημέρωση των Αρχών

Σε προληπτικούς ψεκασμούς προχώρησε από τις 06:00 το πρωί ειδικό συνεργείο του Τμήματος Καταπολέμησης Κουνουπιών της Περιφέρειας Αττικής, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας.

Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν περιμετρικά της οδού Ζαμάνου, καθώς και στις οδούς Ήρας, Ερμού και Αριάδνης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τον Δήμο Γλυφάδας, με αποκλειστικό στόχο την πρόληψη και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Προληπτικά μέτρα στις ψεκασμένες περιοχές

Με την ολοκλήρωση των εργασιών σε κάθε σημείο, τα συνεργεία τοποθετούσαν προστατευτική κορδέλα και ειδική προειδοποιητική σήμανση με την ένδειξη «ΠΡΟΣΟΧΗ», καλώντας τους πολίτες να μην αγγίζουν τις ψεκασμένες επιφάνειες, όπως φυλλωσιές, θάμνους και άλλα στοιχεία του χώρου, μέχρι να παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος ασφαλείας.

Ενημερώθηκαν έγκαιρα οι κάτοικοι

Ο Δήμος Γλυφάδας είχε ενημερώσει τους κατοίκους ήδη από τις 15 Ιουλίου, πραγματοποιώντας θυροκολλήσεις στις περιοχές όπου είχαν προγραμματιστεί οι ψεκασμοί.

Στις σχετικές ανακοινώσεις περιλαμβάνονταν οδηγίες για βασικά μέτρα προφύλαξης, όπως:

  • Να μην υπάρχουν απλωμένα ρούχα στα μπαλκόνια.
  • Να παραμείνουν τα κατοικίδια ζώα μέσα στα σπίτια κατά τη διάρκεια των ψεκασμών.
  • Να αποφεύγεται η παραμονή στους χώρους όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες.

Η δημοτική αρχή υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς οι ενέργειες πραγματοποιούνται αποκλειστικά για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πώς μεταδίδεται ο ιός του Δυτικού Νείλου

Οι υγειονομικές αρχές υπενθυμίζουν ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων κοινών κουνουπιών και δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Για τον λόγο αυτό, συστήνεται στους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως:

  • χρήση εντομοαπωθητικών,
  • τοποθέτηση σητών,
  • απομάκρυνση στάσιμων νερών από αυλές και μπαλκόνια,
  • χρήση κατάλληλου ρουχισμού τις ώρες αυξημένης δραστηριότητας των κουνουπιών.

Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση, ενώ καλούν τους πολίτες να ενημερώνονται μόνο από επίσημες πηγές και να τηρούν τις οδηγίες προστασίας.

​Για περισσότερες πληροφορίες, ενημέρωση γύρω από το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς και για αναλυτικές οδηγίες προστασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ειδική ενότητα της ιστοσελίδας του ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) ή στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Γλυφάδας (www.glyfada.gr).

newsontime.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button