Auto - MotoFormula 1NewsΑθλητικά

O Alonso απαντά με νόημα στους αγωνοδίκες για την ποινή στην Αυστραλία

Ο Fernando Alonso έστειλε μήνυμα για την ποινή που δέχθηκε μετά το τέλος του GP Αυστραλίας και έχασε την 6η θέση στα αποτελέσματα.

Ο Fernando Alonso έστειλε μήνυμα για την ποινή που δέχθηκε μετά το τέλος του GP Αυστραλίας και έχασε την 6η θέση στα αποτελέσματα.

Ο Fernando Alonso δεν άφησε ασχολίαστη την ποινή που δέχθηκε μετά το πέρας του Grand Prix Αυστραλίας. Ο Ισπανός έστειλε το δικό του μήνυμα για το συμβάν μεταξύ του με τον George Russell. Οι αγωνοδίκες του έδωσαν 20 δευτερόλεπτα ποινής στο συνολικό του χρόνο κι έτσι έπεσε από 6ος, στην 8η θέση, πίσω από τους Lance Stroll και Yuki Tsunoda.

Αυτή η εξέλιξη δεν άφησε καθόλου ευχαριστημένο τον οδηγό της Aston Martin. Έκανε λοιπόν αυτό που ξέρει καλύτερα, να εκφράζει την άποχή του. Συγκεκριμένα μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα X, είπε:

«Ο καλύτερος αγωνιστικός ρυθμός μας από ολόκληρο το σαββατοκύριακο, μας επέτρεψε να περάσουμε την γραμμή τερματισμού στην 6η και 7η θέση, δίνοντας στην ομάδα διπλούς βαθμούς. Έμεινα έκπληκτος από την ποινή στο τέλος του αγώνα, η οποία σχετιζόταν στο πως θα πρέπει να πλησιάζουμε τις στροφές ή το πως να οδηγούμε τα αγωνιστικά. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να κάνουμε το οποιοδήποτε λάθος σε αυτές τις ταχύτητες. Πιστεύω πως αν δεν υπήρχαν τα χαλίκια σε αυτή την στροφή, αν βρισκόμασταν σε οποιαδήποτε άλλη στροφή στον κόσμο δεν θα είχαμε τεθεί καν υπό εξέταση. Στην F1, με εμπειρία που υπερβαίνει τα 20 χρόνια, με επικές μάχες δυο μονοθεσίων όπως στην Ίμολα το 2005, 2006, στην Βραζιλία το 2023, αλλάζοντας αγωνιστικές γραμμές, θυσιάζοντας την ταχύτητα εισόδου για να έχουμε καλύτερες εξόδους στις στροφές είναι μέρος της τέχνης του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ποτέ δεν οδηγούμε στο 100% σε κάθε αγωνιστικό γύρο και κάθε στροφή, καθώς έχουμε να διαχειριστούμε το καύσιμο, τα ελαστικά, τα φρένα, συνεπώς το να είσαι υπεύθυνος γιατί δεν έκανες κάθε γύρο ίδιο ειναί ολίγον αναπάντεχο. Οφείλουμε να το αποδεκτούμε και να σκεφτόμαστε την Ιαπωνία, για να βρούμε καλύτερο ρυθμό και να μπούμε στην μάχη για τις υψηλότερες θέσεις. Σε ευχαριστώ ομάδα».

automotonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button