NewsΕκκλησία ΕλλάδοςΕκκλισιαστικά νέαΕλλάδαΕπικαιρότηταΚοινωνία

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος – Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν σας εύχομαι γάμους τέτοιου είδους»

Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος και προσερχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε για ακόμη μια φορά την αντίθεσή του για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών.

Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος και προσερχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε για ακόμη μια φορά την αντίθεσή του για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών.

Σε ερώτηση για τη βάπτιση των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα και η Εκκλησία θα ασχοληθεί με όλα αυτά τα θέματα». «Σας βλέπω όλους νέους, να κάνετε βαπτίσεις, γάμους τέτοιου είδους δεν σας εύχομαι» πρόσθεσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Ιανουαρίου –και πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου- ο Αρχιεπίσκοπος είχε δηλώσει για τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών ότι η Εκκλησία θα τα αφήνει να μεγαλώνουν λίγο και εφόσον το επιθυμούν, θα βαφτίζονται. «Δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν, να καταλάβουν λίγο τη ζωή και όταν θέλουν να  βαπτιστούν, θα βαπτιστούν», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button