NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΠολιτική

TOYΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΟΥΣ και φεύγει με τον Τάιλερ…..Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει 4ος και ο Κασσελάκης κάνει τουρισμό

Ο εξ Αμερικής ορμώμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ… σκόρπισε στους πέντε ανέμους το κόμμα, το οποίο έχει ήδη γνωρίσει δύο διαδοχικές διασπάσεις

Τι κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κοντεύει να πέσει τέταρτος στις δημοσκοπήσεις; Τι κι αν το μισό του κόμμα έφτιαξε… νέο κόμμα; Τι κι αν ακόμα και ο προκάτοχός του Αλέξης Τσίπρας κάνει «μεσοβέζικες» δηλώσεις για την «πολυδιάσπαση των προοδευτικών δυνάμεων» δίνοντας στη Νέα Αριστερά ISO «προοδευτικής δύναμης», την ώρα που η ομάδα Πολάκη «αποστάτες» τους ανεβάζει, «δεκανίκια του Μητσοτάκη» τους κατεβάζει;

Ο Στέφανος Κασσελάκης λίγο μοιάζει να ενδιαφέρεται για όλα αυτά, καθώς όπως αποκάλυψε ο πατέρας του, η οικογένεια ετοιμάζεται να περάσει τις γιορτές στις ΗΠΑ. Θα σκεφτεί κανείς ότι το έκανε όντας νέος πρόεδρος στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, γιατί όχι τώρα; Ο 35χρονος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο σύζυγός του Τάιλερ Μακμπέθ αλλά και οι γονείς του πιθανότατα θα μεταβούν στις ΗΠΑ στις 23 Δεκεμβρίου, ώστε να περάσουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φημολογείται ότι θα έχει και επαφές με την ομογένεια για το θέμα της επιστολικής ψήφου, αλλά μέχρι εκεί.

Στον κόσμο του ο Κασσελάκης.

Δεν τον πιάνει κανείς τον Στέφανο και τους στόχους που βάζει για το κόμμα του, από όταν αναδείχθηκε πρόεδρος στις εσωκομματικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Αρχικά, όταν ο 35χρονος επιχειρηματίας εμφανίστηκε ως υποψήφιος για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα υποστήριξε ότι είναι «ο μοναδικός που μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη». «Με το που εκλεγώ τελειώνει το 41%», έλεγε χαρακτηριστικά. Τι ήταν αυτό που τελείωσε με την εκλογή Κασσελάκη; Το 18% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου και πλέον μοιάζει κάπως «ψηλά» για τα σημερινά δεδομένα του κόμματος. Ο εξ Αμερικής ορμώμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ… σκόρπισε στους πέντε ανέμους το κόμμα, το οποίο έχει ήδη γνωρίσει δύο διαδοχικές διασπάσεις, πρώτα με την αποχώρηση της Ομπρέλας και έπειτα με εκείνη των 6+6.

Η φυγή

Πρακτικά αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ το κομμάτι της ηγετικής ομάδας που εκπροσώπησε το 44% στις εσωκομματικές εκλογές. Έπειτα από όλα αυτά, η εικόνα διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, με το τοξικό κλίμα και τις συνεχείς αντεγκλήσεις μεταξύ των… φατριών του, άρχισε να αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις που ξεκίνησαν να καταγράφουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτα χαμηλότερα από τα εκλογικά του ποσοστά και έπειτα σε «ελεύθερη πτώση» ακόμα και κοντά στο 10%, σταθερά κάτω από το ΠΑΣΟΚ να δίνει μάχη για να κρατήσει μα και την τρίτη θέση από το ΚΚΕ που μοιάζει να «έρχεται με φόρα». Μάλιστα αν και κάποιος θα περίμενε το αντίθετο, η εικόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα χειρότερη από εκείνη του κόμματός του. Η απόλυτη ανατροπή στις ευρωεκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι έκτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός, μπροστά μόνο από τον Δημήτρη Νατσιό και τον Βασίλη Στίγκα, την ώρα που η εικόνα του βρίσκεται παντού και τα ΜΜΕ ασχολούνται περισσότερο μαζί του και λιγότερο με τον πρωθυπουργό και συνήθως με όρους lifestyle και λιγότερο πολιτικούς, γεγονός που θα έπρεπε να του δημιουργεί λιγότερη φθορά από τους αντιπάλους του. Με αυτά ως δεδομένα, ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε κάποια στιγμή να ρίξει τον εκλογικό πήχη ενόψει ευρωεκλογών στο 17%. Κι όμως, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ και ερωτώμενος σχετικά, υποστήριξε ξανά ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές, που απέχουν περίπου έξι μήνες, είναι «η απόλυτη ανατροπή και η πρωτιά». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναλάμβανε σχεδόν εμμονικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του τα περί ενός «σχεδίου» στο οποίο «έχει απόλυτη πίστη».

«Έχουμε σχέδιο, θα το δείτε στην πράξη»,

«υπάρχει σχέδιο, το κόμμα θα το νοικοκυρέψουμε», «είμαι πεπεισμένος πως το σχέδιο θα πετύχει και πάμε για την απόλυτη ανατροπή», «έχουμε σχέδιο, θα το δει ο κόσμος», «το σχέδιο θα δουλέψει». Μοιάζει περισσότερο να προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του παρά τους πολίτες με αυτό το περίφημο, αλλά και προς το παρόν… κρυφό, σχέδιο. «Νέα» αντί για «οικολογική» η Αριστερά Εντωμεταξύ, όπως αποκάλυψε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μια μέρα μετά την ανακοίνωση του ονόματος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με το όνομα Νέα Αριστερά και εκείνο το -κάπως ανέμπνευστο- σήμα που θύμισε σε πολλούς λογότυπο γνωστής τράπεζας, υπήρχε και άλλο όνομα που έπεσε στο τραπέζι εκτός από εκείνο της Νέας Αριστεράς. Το όνομα θα μπορούσε να είναι και «Οικολογική Αριστερά», όμως απορρίφθηκε εξαιτίας της μονοθεματικότητας που θα δήλωνε κάτι τέτοιο, έστω και αν θα ικανοποιούσε τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη.

political.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button