NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΠολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Δύο μηνύματα θέλησε να στείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Γαύδο, όπου παρέστη για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Δύο μηνύματα θέλησε να στείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Γαύδο, όπου παρέστη για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Το πρώτο είναι μήνυμα στήριξης στις ακριτικές περιοχές της χώρας. «Έχω πει πολλές φορές ότι για εμάς δεν υπάρχουν Έλληνες δύο ταχυτήτων. Και οι συμπολίτες μας, οι λίγοι, που επιλέγουν να ζήσουν στα ακριτικά μέρη της πατρίδας μας -όπως εδώ στη Γαύδο- αξίζουν ξεχωριστής μέριμνας και ξεχωριστής φροντίδας και προστασίας», είπε χαρακτηριστικά.

Το δεύτερο είναι ευρύτερο. «Βρισκόμαστε, στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, στο Λιβυκό πέλαγος. Εδώ η ελληνική σημαία κυματίζει στη Μεσόγειο, έναν τόπο ο οποίος πρέπει να είναι τόπος ειρηνικής συνύπαρξης για όλες τις χώρες της Μεσογείου», είπε και συνέχισε σε ελληνοτουρκικό ρυθμό: «Θέλω να επαναλάβω εδώ από τη Γαύδο ότι η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πώς θα ασκήσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button