NewsΕπικαιρότηταΚοινωνίαΚόσμος

Τουρκία: Τριπλή ήττα για τον Ερντογάν, μεγάλος νικητής ο Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη.

Η τριπλή μεγάλη ήττα του Ταγίπ Ερντογάν στους τρεις σημαντικότερους δήμους της Τουρκίας είναι ένα σημαντικό πλήγμα για τον Τούρκο πρόεδρο που είδε το κυβερνών ΑΚΡ να πέφτει στη δεύτερη θέση στο σύνολο των ψήφων.

Στην Κωνσταντινούπολη, ο Εκρέμ Ιμάμογλου κέρδισε τον εκλεκτό του Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ με ποσοστό 51% έναντι 39%.

«Το έθνος δίνει την εντολή και τις οδηγίες. Όχι ένας άνθρωπος. Οι αξιωματούχοι έλαβαν οδηγίες από το έθνος. Η περίοδος της ηγεμονίας ενός ανθρώπου τελειώνει σήμερα. Τελειώνει. Η δημοκρατία θα πηγαίνει μπρος από εδώ και πέρα», δήλωσε ο Ιμάμογλου.

Στην Άγκυρα, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς βγαίνει νικητής με 60% έναντι του υποψηφίου του Ερντογάν, Τουργκούκ Αλτινόκ στο 31%.

«Δεν βλέπουμε αυτά τα αποτελέσματα ως νίκη. Δεν υπάρχει κάποιος εχθρός. Καθένας από εμάς είναι ένα επίτιμο μέλος της χώρας μας και του έθνους μας. Οι πολιτικές μας απόψεις μπορεί να διαφέρουν, οι απόψεις μας για τον κόσμο μπορεί να διαφέρουν. Αλλά τώρα, η περίοδος των εκλογών τελείωσε», δήλωσε ο Γιαβάς.

Στη Σμύρνη, ιστορικό προπύργιο των Κεμαλιστών ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Τζεμίλ Τουτζάι κερδίζει με 49% έναντι του υποψηφίου του Ερντογάν Χαμζά Ντάγ με 37%.

Στο άκουσμα των αποτελεσμάτων Κούρδοι που ζουν στο Ντιγιαρμπακίρ στα νοτιοανατολικά της χώρας ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

megatv.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button