NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι επικρατέστεροι για τη θέση Τσίπρα και η κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΓ

Οι δύο τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και η κάλυψη του κενού της προεδρίας μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Αρχίζουν τα όργανα» για την «επόμενη μέρα» του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση – βόμβα του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία, που έφερε τα πάνω κάτω στην Κουμουνδούρου.

Η αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κρίσιμη, για το αν θα υπάρξει «λευκός καπνός» μεταξύ των τάσεων για τον «οδικό χάρτη» της επόμενης μέρας, καθώς μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν υπάρχουν σημάδια επαφής.

Χθες υπήρξε η διαβούλευση ηλεκτρονικά των Προεδρικών ενώ σήμερα έγινε και αυτή της αντίστοιχης «Ομπρέλας», της πρώην εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι δύο κυρίαρχες τάσεις συμφωνούν ότι διαφωνούν. Σε όλα. Τα βασικά αγκάθια είναι δυο: Το συνέδριο και χρόνος εκλογής της ηγεσίας.

Η Κίνηση Μελών (Προεδρικοί), προτείνουν κάλπες για τον πρόεδρο στις αρχές Σεπτεμβρίου και διαρκές συνέδριο στο οποίο θα μετέχουν οι αντιπρόσωποι που είχαν εκλεγεί για το προηγούμενο.

Αντιθέτως, η Ομπρέλα θέλει να επισπευστεί η εκλογή προέδρου και να στηθούν κάλπες μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα και να γίνει έκτακτο συνέδριο με νέους συνέδρους μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Υπάρχει βέβαια και η πρόταση να πάνε και οι δυο διαδικασίες μετά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και μέχρι τότε να μείνει η Όλγα Γεροβασίλη που θα είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ως μεταβατική πρόεδρος, ενώ οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από την Πολιτική Γραμματεία.

Όσον αφορά στα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την ηγεσία οι ζυμώσεις συνεχίζονται.

Η Κίνηση Μελών αναζητά πρόσωπο που θα εκφράσει τους Προεδρικούς. Ένα κομμάτι βλέπει θετικά μια υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου που ήταν δεύτερη πίσω από την Έφη Αχτσιόγλου στη μάχη για την Κεντρική Επιτροπή. Άλλοι προεδρικοί μαζί με πασοκογενείς επιθυμούν την κάθοδο του Διονύση Τεμπονέρα, ενώ αρκετοί θεωρούν ότι στο τέλος θα στηριχθεί ο Αλέξης Χαρίτσης για να κονταροχτυπηθεί με τον εκλεκτό της «Ομπρέλας». Εκεί έχουν δώσει το χρίσμα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος ωστόσο είναι πιθανό να κάνει στην άκρη για να στηρίξει την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου. Στο «τραπέζι» πέφτει και το όνομα του Παύλου Πολάκη.

Μετά την αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, θα γίνει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, για να εκλέξει τον επικεφαλής της με φαβορί την Όλγα Γεροβασίλη, τον γραμματέα της, τον εκλεκτό της για αντιπρόεδρο της Βουλής και τους Κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους του κόμματος ενώ το Σάββατο 15 και Κυριακή 16/7 θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή.

Πηγή: ant1news.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button