NewsΕγκληματικότηταΕλλάδαΕλληνική ΑστυνομίαΕπικαιρότηταΚοινωνία

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγ. Αναργύρων

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος στους Αγίους Αναργύρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η ελληνική αστυνομία που έχει ακούσει το ηχητικό της 28χρονης με τον τηλεφωνητή του 100, έχει πληροφορηθεί ότι, όταν η κοπέλα ζητάει περιπολικό μετά από την άρνηση της αστυνομικού να τη συνοδεύσει μέχρι το σπίτι της, εκείνος δίνει την εξοργιστική απάντηση: «Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Δευτερόλεπτα αργότερα δέχτηκε την επίθεση του 39χρονου πρώην συντρόφου της πέφτοντας νεκρή με τον αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας να τα ακούει αυτά ζωντανά.

Το MEGA παρουσιάζει το ηχητικό ντοκουμέντο με τη συνομιλία της 28χρονης με την  Άμεση Δράση.

Αστυνομία: Άμεση Δράση

Θύμα: Ναι, καλησπέρα.

Αστυνομία: Γεια σας.

Θύμα: Βρίσκομαι στο τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Αστυνομία: Ναι.

Θύμα: Και χρειάζομαι κάποιον να με πάει στο σπίτι μου, γιατί έξω από το σπίτι μου με περιμένει ο πρώην μου, ο οποίος έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα.

Αστυνομία: Οπότε να στείλω στο σπίτι σας για τον πρώην σας;

Θύμα: Ορίστε;

Αστυνομία: Να στείλω περιπολικό στο σπίτι σας για τον πρώην σας;

Θύμα: Όχι, είμαι στο τμήμα και θέλω να πάω σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου. Τον είδα, περιμένει έξω από την πόρτα.

Αστυνομία: Ωραία, το περιπολικό δεν είναι ταξί. Θα στείλω άμα θέλετε στο σπίτι σας.

Θύμα: Ωραία, στείλτε στο σπίτι μου.

Αστυνομία: Σε ποια οδό;

Θύμα: Αριστιφάνους, Άγιοι Ανάργυροι. Σε πόση ώρα; Σε πόση ώρα θα είναι εκεί;

Αστυνομία: Δεν γνωρίζω σε πόση ώρα.

Θύμα: Ωραία, Κι εγώ τι πρέπει να κάνω; Να περιμένω στο τμήμα ή να ξεκινήσω να πηγαίνω προς τα εκεί;

Αστυνομία: Του έχετε κάνει μήνυση;

Θύμα: Όχι.

Αστυνομία: Οπότε… αυτός τι κάνει; Περιμένει για ποιον λόγο;

Θύμα: Περιμένει για να μου… για να με εκδικηθεί, δεν ξέρω. Να με χτυπήσει. Και χθες είχε έρθει και δεν το τραβήξαμε τόσο.

Αστυνομία: Το όνομά σας;

Θύμα: Γρίβα Κυριακή.

Αστυνομία: Οπότε, αναμένει έξωθεν της οικίας της ο πρώην σύντροφός της, με σκοπό να σας ασκήσει βία έτσι;

Θύμα: Ναι.

Αστυνομία: Με σκοπό να της ασκήσει βία. Σε πόση ώρα θα είστε περίπου εκεί; Να γράψω; Θέλετε;

Θύμα: Δίπλα είμαι. Δίπλα είμαι. Σε δύο λεπτά θα είμαι εκεί εγώ.

Αστυνομία: Βρίσκεται πλησίον. Βρίσκεστε στο αστυνομικό τμήμα να γράψω;

Θύμα: Τώρα ναι, αλλά είμαι με αυτοκίνητο με ένα  φίλο μου και θέλουμε να πάμε σπίτι.

Αστυνομία: Βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα.

Θύμα: Εεε.. χάνομαι. Έχει έρθει εδώ.

Αστυνομία: Ο πρώην;

Θύμα: Ναι είναι εδώ.

Αστυνομία: Οπότε να το στείλω στο αστυνομικό τμήμα;

Θύμα: Ναι (ακούγονται κραυγές)

Αστυνομικός: Με ακούτε;

Εκείνη τη στιγμή ακούγονται φωνές από την επίθεση καθώς το κινητό πέφτει στο έδαφος.

Σπαρακτικά είναι όσα περιέγραψε ο πατέρας της 28χρονης Κυριακής

«Τώρα μου λένε, πώς να τη ντύσω. Τι παπούτσια να βάλει, τι φόρεμα. 28 (ετών) ήταν η Κουλίτσα. Με ρωτάνε τώρα “θες να τη ντύσουμε νυφούλα, θες να κάνουμε αυτό, εκείνο”».

Τα λόγια του πατέρα της ανατριχιαστικά. Είναι οι προετοιμασίες που κάνει για να αποχαιρετήσει αύριο την μεγάλη του κόρη. Ο απαρηγόρητος πατέρας μίλησε στον ΑΝΤ1 για τους κόπους που έκανε για να μεγαλώσει τα δυο του παιδιά μετά το χωρισμό του.

«Ξέρεις κάτι, όταν χώρισα ήμουν 26 χρόνων και ήταν 5 η Κούλα και αφιέρωσα όλη την ζωή μου, μαζί με τα αδέλφια μου να με βοηθήσουν να τις μεγαλώσω, να τις κάνω ολόκληρες γυναίκες και έρχεται αυτός ο κ…, έρχεται αυτό το κ….., ο τεμπέλης; Αυτές οι πιτσιρίκες μεγάλωσαν μαζί μου, μαζί μου μεγάλωσαν. Εγώ τις μεγάλωσα… Εγώ δεν το έχω πιστέψει ακόμα, κλαίω, κλαίω αλλά δεν το έχω πιστέψει ακόμα», είπε.

«Δεν το έχω πιστέψει ακόμα, ότι έχει γίνει αυτό το πράγμα. Νομίζω ότι είναι ακόμα καλά, δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Ήταν και είναι το πιο γλυκό κορίτσι, δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν. Έγιναν όλα τα πράγματα την λάθος στιγμή, στο λάθος σημείο και όλα ήταν λάθος», λεει ξάδερφος του θύματος.

Μαζί με τον πόνο έχουν και οργή για τον άδικο χαμό της από τον σύντροφό της, σημάδια από την βίαιη συμπεριφορά του οποίου είχαν διακρίνει και οι ίδιοι, αλλά πάντα εκείνη τους καθησύχαζε. Όπως πριν από δυο χρόνια,που – σύμφωνα με τους συγγενείς της 28χρονης – είχε μείνει έγκυος αλλά είχε αποβάλλει επειδή – όπως υποστηρίζουν – είχε κακοποιηθεί από τον ίδιο.

«Ξέρω ότι ήταν πολλά χρόνια μαζί. Δεν πολύ μιλούσε για εκείνον, μπορεί και να τον φοβόταν, δεν ξέρω. Δηλαδή, ήταν πολύ αφοσιωμένη πάνω του, δεν την άφηνε; Τους είχαμε δει, είχαμε δει με ποιον ήταν, τέλος πάντων. Έμαθα από τα παιδιά από την περιοχή, είχε ξανά πάει στο Δαφνί άλλες δύο φορές», αναφέρει φίλος της Κυριακής.

«Όχι δεν τα ήξερα αυτά, τόσο πολύ βαθιά ότι είχαν κάνει τέτοια πράγματα. Ήξερα ότι τσακωνόντουσαν, ήξερα ότι την έδερνε αλλά δεν το είχε παραδεχτεί ποτέ, ποτέ, ποτέ αυτά τα πράγματα. Της έλεγα να μου μιλάει, να μου λέει… “Ο μπαμπάς” της έλεγα “σε αγαπάει πάντα»…, ανφέρει ο πατέρας.

«Συγγνώμη στην οικογένεια, ένα μεγάλο συγγνώμη στην οικογένεια, τίποτα άλλο δεν έχουμε να πούμε», είπε συγγενής του δράστη.

Οι συγγενείς του δράστη δηλώνουν έκπληκτοι. Μη γνωρίζοντας για το βίαιο παρελθόν του άνδρα που …εμφανιζόταν να υπερ-αγαπά την 28χρονη αλλά ήταν αυτός που τελικά τη μαχαίρωσε.

«Δεν είχε δείξει τέτοια δείγματα σε κανέναν, ούτε στην οικογένειά του, ούτε σε φίλους. Δεν το περίμενα ποτέ αυτό το πράγμα από κάποιον που τουλάχιστον γνωρίζω εγώ, και πόσο μάλλον τώρα από έναν ξάδελφό μου.»

Η κατάθεση του φρουρού

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος σκοπός, ο οποίος είναι καταδικασμένος για πλαστογραφία και δίνει το «παρών» σε αστυνομικό τμήμα μια φορά τον μήνα, ουσιαστικά έβλεπε τον 39χρονο να δολοφονεί την 28χρονη Κυριακή στα 10 μέτρα μπροστά του και απλά κοιτούσε.

Στην κατάθεσή του, όπως ανέφερε το MEGA, είπε:

«Ήρθαν στην υπηρεσία μας μια γυναίκα συνοδευόμενη με έναν άνδρα και τους παρέπεμψα στον αξιωματικό υπηρεσίας, επειδή μου είπε πως φοβάται κάποιο άτομο. Άκουσα τον άνδρα που την συνόδευε να λέει ‘την σπρώχνει’. Αντίκρισα έναν άνδρα να είναι κολλημένος από πίσω της χωρίς να βλέπω τα χέρια του. Ο έτερος άνδρας απομακρύνθηκε από τη γυναίκα και τότε αντιλήφθηκα πως είχε ένα μεγάλο μαχαίρι, το οποίο είχε στην πλάτη της, και έπεσε αιμόφυρτη».

Για την ιστορία, ο 48χρονος επενέβη μόνο όταν ο 39χρονος αυτοτραματίστηκε και έπεσε κάτω. Το μόνο που έκανε ήταν να κλωτσήσει το μαχαίρι μακριά από τον δολοφόνο.

Αντικαθίσταται ο διοικητής και 4 ακόμη αστυνομικοί του ΑΤ

Στην αντικατάσταση του διοικητή και τεσσάρων ακόμη αστυνομικών του ΑΤ Αγίων Αναργύρων προχωρά η ΕΛ.ΑΣ. μετά την γυναικοκτονία που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που συνομίλησε με το θύμα.

Σε βάρος του διοικητή έχει σχηματιστεί δικογραφία η οποία αναμένεται να σταλεί τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο διοικητής υποστήριξε ότι την ώρα της δολοφονίας της 28χρονης, εκείνος βρισκόταν στο σπίτι του και δεν ενημερώθηκε για το περιστατικό. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ενημερώθηκε αφότου η 28χρονη είχε χάσει τη ζωή της.

Μετά τον διοικητή, απομακρύνθηκαν ακόμα τέσσερις αστυνομικοί που υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα.  Ειδικότερα, πρόκειται για την αξιωματικό υπηρεσίας, την επόπτρια και υποδιοικητή παράλληλα του Α.Τ, τον οδηγό της επόπτριας και τον 48χρονο – καταδικασμένο – φρουρό, οι οποίοι ήταν στο Αστυνομικό Τμήμα τη νύχτα της δολοφονίας της άτυχης γυναίκας.

Υπενθυμίζεται, ότι έχει απομακρυνθεί και ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου του «100», που ακούγεται να συνομιλεί με την 28χρονη λίγο πριν από τη δολοφονία της.

Αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου

«Το ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα εστάλη ατόφιο, από χθες, από την ίδια την Αστυνομία, στον εισαγγελέα και στον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της ΕΛΑΣ», τονίζουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την συνομιλία της 28χρονης με το «100», λίγο πριν από την δολοφονία της, από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

«Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα», αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες».

Υπενθυμίζεται ότι το ηχητικό περιλαμβάνεται ως μέρος της δικογραφίας και πως η έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους έχει ξεκινήσει ήδη από χθες.  Επίσης, σημειώνουν ότι «μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα, όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν».

real.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button