CОVІD-19

Μελέτη της Οξφόρδης βρίσκει αρνητική αποτελεσματικότητα εμβολίου κατά της νοσηλείας και του θανάτου από τον Covid

Την άνοιξη του 2021 οι υπηρεσίες υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν σε πλήρη εξέλιξη, προσπαθώντας να κάνουν όλους με τη σειρά τους να κάνουν το δωρεάν εμβόλιο κατά του Covid. Τότε, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούσαν να πίστευαν ότι ο Covid ήταν μια σοβαρή απειλή για όλους μας, και ως αποτέλεσμα η αρχική απορρόφηση ήταν γρήγορη και ακόμη νεότερες ηλικιακές ομάδες περίμεναν με ανυπομονησία τη σειρά τους για να πάρουν το ελιξίριο που θα πρόσφερε τη σωτηρία. Εκείνες τις απλές μέρες δεν χρειαζόταν να εξηγηθούν οι λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς θα πρόσφεραν σωτηρία τα εμβόλια – ο Covid ήταν μια σοβαρή ασθένεια και ως εκ τούτου δεν ήθελες να την κολλήσεις καθόλου και τα εμβόλια σαφώς θα πρόσφεραν απαραίτητη προστασία λόγω των «αντισωμάτων».

Καθώς περνούσε ο καιρός, ωστόσο, φάνηκε ότι ορισμένοι «ανόητοι» άνθρωποι δεν φοβούνταν θανάσιμο τον Covid, παρά τις καλύτερες προσπάθειες των μονάδων ώθησης για να φανεί ότι ο Covid σκότωνε μεγάλο ποσοστό υγιών ατόμων. Έτσι τα πρακτορεία άλλαξαν τακτική. Αν οι άνθρωποι δεν επρόκειτο να φωνάζουν για τα εμβόλια, θα χρησιμοποιούσαν συναισθηματικό εκβιασμό και θα έκαναν έκκληση στους ανθρώπους να πάρουν τη δόση τους για να «προστατέψουν τη γιαγιά» και να βοηθήσουν τη χώρα μας να φτάσει στην «ανοσία της αγέλης» ώστε να μπορέσουμε να εξαλείψουμε τον Covid από τις ακτές μας. .

Αυτή η ενθάρρυνση για εμβολιασμό για το καλό όλων μας παρέμεινε για μερικούς μήνες, έως ότου, γύρω στο καλοκαίρι του 2021, το μήνυμα άρχισε να μετατοπίζεται προς τη λήψη του εμβολίου για την προστασία του από νοσηλεία ή θάνατο. Και, μόλις συνειδητοποιήθηκε ότι οι άνθρωποι εξακολουθούσαν να αδιαφορούν τόσο πολύ, να χρησιμοποιήσουν ξανά την πίεση των συνομηλίκων για να φέρουν σε δύσκολη θέση τους ανθρώπους να εμβολιαστούν «για να μειωθεί η πίεση στο NHS». Μπορεί να ήταν διαφορετική χώρα, αλλά η δήλωση του Προέδρου Μπάιντεν στα μέσα Δεκεμβρίου 2021 είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτής της προπαγάνδας στη δουλειά:

Για τους ανεμβολίαστους, εξετάζουμε έναν χειμώνα σοβαρών ασθενειών και θανάτου –αν δεν είστε εμβολιασμένοι– για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και τα νοσοκομεία που σύντομα θα κατακλύσουν.

Αλλά υπάρχουν καλά νέα: εάν έχετε εμβολιαστεί και κάνατε αναμνηστικό εμβόλιο, προστατεύεστε από σοβαρή ασθένεια και θάνατο – περίοδο.

Φυσικά, οι αρχές σε όλο τον κόσμο είχαννα αλλάξουν το μήνυμά τους από προστασία από μόλυνση σε προστασία από σοβαρές ασθένειες και θάνατο. Μέχρι το φθινόπωρο του 2021 ήταν σαφές ότι ο Covid εξαπλώθηκε ευρέως στους εμβολιασμένους και ότι τα εμβόλια δεν πρόσφεραν τίποτα σαν την προστασία από τη μόλυνση που είχε υποσχεθεί μόλις λίγους μήνες πριν. Σημειώστε ότι οι αρχές μας δεν ζήτησαν ποτέ συγγνώμη από όσους εμβολιάστηκαν «για να προστατέψουν τη γιαγιά» και ούτε δήλωσαν ποτέ πόσο τυχεροί ήταν που τα εμβόλια φάνηκαν να προσφέρουν κάποιο όφελος (προστασία από τη νοσηλεία) παρά τις αρχικές ελπίδες τους για ανοσία στην αγέλη. διακόπηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Και έτσι φτάνουμε στη θέση μας σήμερα, όπου οι αρχές μας σίγουρα αναπνέουν ανακούφιση ότι τα εμβόλια προσφέρουν τουλάχιστον κάποια προστασία από σοβαρές ασθένειες, αν όχι μόλυνση και μετάδοση.

Αυτός είναι μόνο ένας λόγος για τον οποίο μια πρόσφατη εργασία από τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Εδιμβούργου και του Swansea στο International Journal of Epidemiology σχετικά με τον κίνδυνο σοβαρού Covid ή θανάτου λόγω εμβολιασμού είναι τόσο πολύ σημαντική.

Η εργασία αναλύει νοσηλεία και θανάτους που σχετίζονται με τον Covid στους πληθυσμούς της Αγγλίας, της Ουαλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, συγκρίνοντας τον αντίκτυπο μιας ή δύο δόσεων εμβολίου με τον υπόλοιπο μη εμβολιασμένο πληθυσμό. Είναι πολύ ωραίο έγγραφο, και σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες επιδημιολογικές μελέτες μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί το σχέδιο μελέτης «Target Trial». Αυτή η μέθοδος ανάλυσης δεδομένων επιχειρεί να υπολογίσει ποια αποτελέσματα θα είχαν βρεθεί εάν είχε πραγματοποιηθεί μια πλήρης τυχαιοποιημένη δοκιμή κατά την αρχική κυκλοφορία του εμβολίου. Επειδή η μελέτη βασίστηκε σε δεδομένα για ολόκληρο τον πληθυσμό, υπάρχουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες δεδομένα ατόμων στην ανάλυση, ακόμη και μετά από προσπάθειες αντιστοίχισης των χαρακτηριστικών των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων.

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης είναι, ειλικρινά, εκπληκτικά.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στην πρόληψη της νοσηλείας και του θανάτου διατηρεί ένα επίπεδο προστασίας για μερικές εβδομάδες μετά τη χορήγησή τους και στη συνέχεια γίνεται αρνητική περίπου 60-80 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε δύο έως τρεις μήνες, οι εμβολιασμένοι παρουσίασαν υψηλότερο ποσοστό νοσηλείας και θανάτου από τον Covid από τους μη εμβολιασμένους.

Ακολουθούν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματά τους (όλες οι ηλικίες, και οι τέσσερις χώρες) για την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca:

Αυτός είναι ο σχετικός κίνδυνος νοσηλείας και θανάτου στους εμβολιασμένους σε σύγκριση με τους μη εμβολιασμένους. Εάν ο σχετικός κίνδυνος είναι μικρότερος από 1, τότε αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μικρότερος κίνδυνος νοσηλείας και θανάτου στους εμβολιασμένους. Τιμές μεγαλύτερες από 1 υποδηλώνουν ότι ο κίνδυνος νοσηλείας και θανάτου είναι αυξημένος μετά τον εμβολιασμό. Η ανάλυση δείχνει ξεκάθαρα ένα αρχικό προστατευτικό αποτέλεσμα, το οποίο αντιστρέφεται περίπου στις 60-70 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Ακολουθούν παρόμοια δεδομένα για την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer:

Σημειώστε ότι βλέπουμε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα με το εμβόλιο AstraZeneca: μια πρώτη δόση εμβολίου αρχικά προσφέρει προστασία κατά της νοσηλείας και του θανάτου, αλλά αυτή η κατάσταση αναστρέφεται μετά από περίπου 70-80 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Αυτό φαίνεται να είναι ένας τύπος εμβολίου που εξασθενεί, αλλά οι συγγραφείς επισημαίνουν ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπήρξε μια μετατόπιση στις κυρίαρχες παραλλαγές (στο Delta), και επομένως θα μπορούσε επίσης να αντανακλά μια αλληλεπίδραση μεταξύ της ανοσολογικής απόκρισης στα εμβόλια και της ικανότητας παραλλαγών που δεν ταιριάζουν για να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια.

Τα δεδομένα στο έγγραφο για τη δεύτερη δόση του εμβολίου είναι λίγο πιο περίπλοκα στην ερμηνεία. Αντί να εκτιμήσει τον κίνδυνο μόλυνσης έναντι των μη εμβολιασμένων, η μελέτη υπολόγισε τον κίνδυνο σε σχέση με εκείνους που είχαν λάβει μόλις την πρώτη δόση του εμβολίου. Για αυτά τα δεδομένα, το εμβόλιο AstraZeneca οδηγεί επίσης σε αυξημένο κίνδυνο μετά από περίπου 70-80 ημέρες:

Το εμβόλιο Pfizer, από την άλλη πλευρά, πρόσφερε κάποια πρόσθετη προστασία σε σύγκριση με εκείνους που είχαν λάβει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου για τη διάρκεια της περιόδου μελέτης, παραμένοντας κάτω από το 1 – αν και φαίνεται να έχει ανοδική τάση προς το τέλος της περιόδου:

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της μελέτης υποδεικνύουν ότι η δεύτερη δόση του AstraZeneca έκανε τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου ακόμη χειρότερο από την πρώτη (καθώς η σύγκριση της διπλής δόσης είναι με τη μία δόση) και ότι η δεύτερη δόση Το εμβόλιο Pfizer προσέφερε πιθανώς αρκετή προστασία για να ακυρώσει τον πρόσθετο κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου που παρατηρήθηκε μετά την πρώτη δόση.

 

Για να βάλουμε ορισμένους αριθμούς σε αυτές τις εκτιμήσεις, στο σημείο των 98 ημερών, τα δεδομένα της μελέτης πρότειναν ότι για το εμβόλιο AstraZeneca η αποτελεσματικότητα του εμβολίου (VE) στην προστασία από νοσηλεία και θάνατο ήταν περίπου μείον -89% μετά την πρώτη δόση και ότι η η δεύτερη δόση το χειροτέρευσε κατά μείον-59%. Για το εμβόλιο Pfizer οι αντίστοιχες εκτιμήσεις VE στο σημείο των 100 ημερών ήταν περίπου μείον-85% και συν-46%.

 

Πρέπει να επισημάνω ότι πρόκειται για συγκεντρωτικές εκτιμήσεις VE, αλλά παρόμοια VE παρατηρήθηκαν σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Η εξαίρεση σε αυτό είναι ότι η μελέτη δεν περιελάμβανε δεδομένα σχετικά με τους κατοίκους σε οίκο φροντίδας ούτε για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών – ίσως αυτά τα άτομα τα πήγαν καλύτερα μετά τον εμβολιασμό ή ίσως όχι.

 

Το ίδιο το έγγραφο προτείνει δύο πιθανούς λόγους για τα ανησυχητικά αποτελέσματά τους:

 

Ότι τα άτομα κάποτε εμβολιάστηκαν έγιναν ξέγνοιαστα και άρχισαν να εκδηλώνουν συμπεριφορές που αύξαναν τον κίνδυνο να αρρωστήσουν με Covid. Το βρίσκω απίθανο – προϋποθέτει ότι οι μη εμβολιασμένοι επέλεξαν να διατηρήσουν τον φόβο του Covid στο σημείο όπου έγιναν διαθέσιμα τα εμβόλια. Ωστόσο, όλα τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου υποδηλώνουν ότι, αντίθετα, στις περισσότερες περιπτώσεις απλώς δεν θεωρούσαν τους εαυτούς τους υψηλού κινδύνου από τον Covid ακόμη και πριν από την έναρξη του εμβολιασμού.

Ότι οι μη εμβολιασμένοι είχαν περισσότερες πιθανότητες να είχαν μια φυσική μόλυνση με Covid μέχρι την άνοιξη του 2021 και έτσι είχαν ήδη προστασία έναντι σοβαρής ασθένειας. Αυτή είναι ίσως μια λογική πρόταση – υποδηλώνει επίσης ότι η προηγούμενη μόλυνση προσφέρει πρόσθετη προστασία έναντι της νοσηλείας και του θανάτου σε σύγκριση με τον εμβολιασμό. Δεν είναι σαφές γιατί αυτή η επίδραση δεν προσδιορίστηκε ποσοτικά και δεν ελεγχόταν στη μελέτη, καθώς τα δεδομένα σχετικά με την κατάσταση προηγούμενης μόλυνσης είναι πιθανώς διαθέσιμα.

Φυσικά, είναι απολύτως εύλογο ότι η αύξηση του κινδύνου νοσηλείας και θανάτου μετά τον εμβολιασμό συνδέεται άμεσα με τα ίδια τα εμβόλια. Είναι λίγο περίεργο που οι συγγραφείς δεν διερεύνησαν αυτή την πιθανότητα στην εργασία τους.

Υπάρχει ένα σημαντικό σημείο σχετικά με τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης. Αυτά τα αποτελέσματα αφορούν τον αντίκτυπο των εμβολίων στη νοσηλεία και στο θάνατο που σχετίζονται με τη μόλυνση από τον Covid και το έγγραφο δεν παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον αντίκτυπο των παρενεργειών από τη λήψη των εμβολίων. Έχει προταθεί από πολλούς συγγραφείς ότι οι παρενέργειες του εμβολίου είναι ανεκτές δεδομένων των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν τα εμβόλια. Αυτό προφανώς δεν πρόκειται να συμβεί εάν τα εμβόλια δεν προσφέρουν προστασία από μόλυνση (ή κάνουν πιο πιθανή τη μόλυνση) και εάν δεν προσφέρουν προστασία από νοσηλεία και θάνατο (ή το κάνουν πιο πιθανό).

Αυτή είναι μόνο μία μελέτη και θα ήταν παράλειψη να υποδείξουμε ότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά ότι τα εμβόλια σίγουρα αυξάνουν τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου που σχετίζονται με λοίμωξη από Covid. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα έγγραφα που υποδηλώνουν ελάχιστα έως καθόλου οφέλη των εμβολίων όσον αφορά την προστασία από νοσηλεία και θάνατο. Πραγματικά πρέπει να σταματήσει οποιοσδήποτε εμβολιασμός μη ευάλωτων ομάδων και φαίνεται ότι δεν είναι συνετό και ανήθικο να ενθαρρύνουμε τον εμβολιασμό με τη χρήση τέτοιων μέτρων όπως διαβατήρια εμβολίων ή απαίτηση εμβολιασμού για εργασία κ.λπ. Οι αρχές μας χρειάζονται πραγματικά να αναλάβουν ορισμένες σημαντικές και ισχυρές μελέτες σχετικά με τις πιθανές βλάβες που προκαλούν αυτά τα εμβόλια. Φοβάμαι ότι η έλλειψη ισχυρής φαρμακοεπαγρύπνησης μετά την κυκλοφορία των εμβολίων μπορεί να έχει ήδη προκαλέσει σημαντική βλάβη.

Παραμένω ακόμη έκπληκτος που δεν υπήρξε αυστηρή αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των εμβολίων, όπως αυτά χορηγήθηκαν στον πληθυσμό το 2021 – το εγχειρίδιο κανόνων φαίνεται να έχει πεταχτεί από το παράθυρο.

Ένα τελευταίο σημείο. Ξεκίνησα αυτήν την ανάρτηση με μια πρόταση ότι ο αυξημένος κίνδυνος νοσηλείας και θανάτου που σχετίζεται με τον Covid στον εμβολιασμό θα ήταν επιβλαβής για τη φήμη των αρχών του έθνους μας δεδομένης της ζέσης με την οποία προώθησαν τα εμβόλια τα τελευταία δύο χρόνια. Φυσικά, υπάρχει επίσης το μικρό θέμα των χιλιάδων πρόσθετων νοσηλειών και θανάτων που έχουν σημειωθεί εάν τα αποτελέσματα της μελέτης που συζητείται σε αυτήν την ανάρτηση αποδειχθούν γενικά εφαρμόσιμα στον πληθυσμό. Παραμένει ανοιχτό το ερώτημα εάν οι αρχές μας θα θεωρήσουν ότι η απειλή για τη φήμη τους είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας και θα αγνοήσουν αυτά τα αναδυόμενα δεδομένα ή εάν θα επιλέξουν τη διαφάνεια και θα ξεκινήσουν αμέσως έρευνα για την πιθανότητα να προκαλέσουν βλάβη τα εμβόλια.

Πηγή : dailysceptic.org

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button