NewsΕπικαιρότηταΚόσμοςΠόλεμος

Ισραήλ: Σε βαρύ κλίμα η συνάντηση Μπάιντεν – Νετανιάχου

Το MEGA με τους απεσταλμένους του, Γιάννη Χαραμίδη και Μαρίνο Αλειφέρη, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Το MEGA με τους απεσταλμένους του, Γιάννη Χαραμίδη και Μαρίνο Αλειφέρη, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Δρακόντεια μέτρα επικρατούν στο Τελ Αβίβ λόγω της επίσκεψης του Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ.

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στο Ισραήλ και η συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου έγινε σε βαρύ κλίμα μετά τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο της Γάζας. Οι δύο ηγέτες αρχικά αντάλλαξαν ευχαριστίες, με τον Νετανιάχου να σημειώνει πως η επίσκεψη Μπάιντεν αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Μεταξύ άλλων ο Τζο Μπάιντεν έδειξε τη στήριξή του στο Ισραήλ, τονίζοντας πως το χτύπημα δεν προήλθε από την ισραηλινή πλευρά.

«Είμαι βαθύτατα λυπημένος και εξοργισμένος από την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας χθες. Με βάση αυτά που είδα, φαίνεται ότι το έκανε η άλλη ομάδα, όχι εσείς. Όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν είναι βέβαιοι. Οπότε θα πρέπει να ξεπεράσουμε πολλά πράγματα. Επίσης, θα πρέπει να βοηθηθούν οι αθώοι Παλαιστίνιοι που έχουν βρεθεί στη μέση», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τοπικοί αναλυτές αναφέρουν πως ο Μπάιντεν δεν πρόκειται να δείξει ανοχή στην Χαμάς και την ομηρία των Αμερικανών υπηκόων εντός της Γάζας.

Βράζει ο αραβικός κόσμος μετά το χτύπημα στο νοσοκομείο στη Γάζα

Το μακελειό στο νοσοκομείο της Γάζας έγινε λίγες ώρες πριν φτάσει στο Ισραήλ ο Τζο Μπάιντεν για συναντήσεις με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Μετά το χτύπημα πάντως, ακυρώθηκε η τετραμερής σύνοδος που θα είχε στην συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος με τους ηγέτες της Ιορδανίας, της Αιγύπτου και της παλαιστινιακής Αρχής.

Την ίδια στιγμή ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι ξεκαθάρισε πως χώρα του δεν έχει κλείσει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα προς τη Γάζα, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά αναγκαστική μετακίνηση Παλαιστινίων από τη Γάζα.

Προ των πυλών η χερσαία επίθεση στη Γάζα

Η πολεμική μηχανή του Ισραήλ αναπτύσσεται σε καίριες θέσεις λίγο πριν τη μεγάλη επίθεση στη Γάζα.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του MEGA Μαρίνος Αλειφέρης, στη στρατιωτική ζώνη στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας όσο περνούν οι ημέρες αυξάνεται ο αριθμός των ισραηλινών δυνάμεων και των αρμάτων που καταφθάνουν στο σημείο.

Όλα δείχνουν πως ο κλοιός σφίγγει, με τις χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, αναμένοντας το «πράσινο φως» ώστε να ξεκινήσει η επιχείρηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button