NewsΕλλάδαΕλληνική ΆμυναΕπικαιρότηταΚοινωνίαΠολιτική

Η γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, η μήνυση Γκραμπόφσκι στην Ακρίτα & οι ευρωεκλογές

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA»

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις ευρωεκλογές, για την μήνυση της Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη στην Έλενα Ακρίτα αλλά και για την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους έξω από αστυνομικό τμήμα.

Η κ. Σπυράκη μίλησε για την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

«Υπάρχει προσωπική ευθύνη εδώ και το γεγονός ότι το υπουργείο κινήθηκε άμεσα, και οι εισαγγελικές αρχές δείχνουν ότι εκεί έγιναν πολλά και συσσωρευμένα λάθη που κόστισαν ζωές. Αυτή η κυβέρνηση αυστηροποίησε το πλαίσιο αναφορικά με τις ανθρωποκτονίες από πρόθεση σε σχέση με τον προηγούμενο Π/Κ. Είναι βαριά ποινή τα ισόβια λειτουργεί αποτρεπτικά αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις που υποκρύπτουν ενδοοικογενειακή βία. Το ποινικό κόμματι έχει αυστηροποιηθεί μετά το 2019. δεν λύνεται το πρόβλημα αλλά μια σειρά μέτρων, από το panic button μέχρι τα ειδικά κέντρα περίθαλψης ατόμων που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία. Ο όρος γυναικοκτονία είναι ένας υπαρκτός όρος και τον συζητήσαμε και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Σημασία έχει αυτό να μεταφράζεται σε ποινικές επιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε από την πλευρά του πως, «Η πρόληψη είναι το καθοριστικό στοιχείο που θα μας προστατεύσει από αυτά τα φαινόμενα που παίρνουν επικίνδυνη έκταση, και δεν είναι μόνο αυτά που δηλώνονται. Έγινε μια τέτοια κτηνωδία με πολλές παραλείψεις. Εάν δεν συζητήσουμε μπορούμε να συνεννοηθούμε σε κάποια ζητήματα; Εάν οι δήμοι, η κεντρική πολιτεία που χρηματοδοτεί τους δήμους, δεν δώσει προτεραιότητα στο να οργανωθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες και εάν στα Α δεν οργανωθούν υπηρεσίες, δεν θα μπορούμε να συζητήσουμε. Το έγκλημα έγινε είναι προϊόν  έλλειψη ενός  οργανωμένο σύστημα που να μπορεί να προλάβει αυτό ότι έγκλημα».

Ο κ. Τσουκάλας υπογράμμισε με την σειρά του πως, «Μιλάμε για ένα αδιανόητο έγκλημα που έγινε δίπλα σε ΑΤ και βγαίνοντάς δολοφονήθηκε. Θα πρέπει να δούμε σοβαρά το ενδεχόμενο εισαγωγής του όρου γυναικοκτονία και στον Π/Κ. Αν εισαχθεί ο όρος δεν θα μπορεί ο άλλος να ισχυριστεί  ότι έχει θέματα ψυχιατρικά, από το «έγκλημα πάθους», με το αδίκημα. Να δούμε σοβαρά το θέμα της ποινικής αξιολόγησης και της εκπαίδευσης. Πολλές γυναίκες που πηγαίνουν να καταγγείλουν κάτι τους λένε οι αστυνομικοί να κάνουν μήνυση και εκείνες φοβούνται. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα στις γυναίκες να μην φοβούνται. Έχουν γίνει βήματα, δεν είναι η ίδια κατάσταση με πριν από 10 χρόνια, αλλά υπάρχει μία ραθυμία. Έχει φανεί ότι η αυστηροποίηση των ποινών δεν λειτουργεί αποτρεπτικά».

«Έχουμε κάνει σοβαρά βήματα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και από το 2019. Η διαδικασία που αντιμετωπίζεται η ενδοοικογενειακή βία και στο νομοθετικό πλαίσιο και στην φροντίδα του κράτους, είναι σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε η κ. Σπυράκη.

Το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη και η μήνυση της Μαρέβα Γκραμπόφσκι στην Έλενα Ακρίτα

Μεταξύ άλλων οι τρεις πολιτικοί μίλησαν για την μήνυση που θα καταθέσει σήμερα η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη στην Έλενα Ακρίτα για την ανάρτηση της δεύτερης στα social media.

«Είναι χυδαίο και απαράδεκτο, ένα άτομο που έκανε την επιλογή να παντρεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υφίσταται τέτοιους είδους επιθέσεις. Τα ήθη έλεγαν ότι οι οικογένειες μένουν έξω από τέτοιες συζητήσεις. Κάνει εντύπωση που ο κ. Κασσελάκης δεν αποδοκίμασε δημόσια τα λεγόμενα της κ. Ακρίτα. Θεωρώ πως είναι μέρος μίας τακτικής που εφαρμόζει τελευταία: «μπάχαλο μέχρι τις εκλογές και εξωθεσμικής συμπεριφορά». Εκείνη η συρραφή των διαφόρων κατηγοριών για την Ελλάδα, δεν αντέχει ούτε στην κοινή λογική», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε: «υπάρχουν ζητήματα εξαιρετικά κρίσιμα για την κοινωνία με ακρίβεια, χρέη και πλειστηριασμούς. Μια ζωή η Δεξιά μιλάει για χυδαιότητα. Δεν συμφωνώ να εμπλέκονται πρόσωπα οικογενειών αλλά δεν έγινε αυτό από την ΝΔ σεβαστό αυτό. Η συμπεριφορά που έχει επιδείξει γη απέναντι πλευρά, όχι χυδαιότατη είναι αλλά εξαιρετικά προκλητική».

Ο κ. Τσουκαλάς σχολίασε: «Η πολιτική ως πεδίο προσωπικών επιθέσεων δεν μας απασχολεί έχουμε επιλέξει άλλον χρόνο. Δεν ξέρω γιατί αφορά το θέμα Γκραμπόφσκι – Ακρίτα, την ώρα που δεν έχουν απαντηθεί σημαντικά θέματα για τα Τέμπη, την μονταζιέρα, ποιός τα έδωσε και τι θα κέρδιζε από αυτό. Δεν απαντήθηκε το πόρισμα Γεραπετρίτη που έλεγε ότι αν υπήρχε τηλεδιοίκηση, τηλεπικοινωνία είτε αυτόματο σύστημα πέδησης συρμών δεν θα είχαμε ατύχημα, αντί να συζητάμε αυτά και τις ευθύνες της κυβέρνησης και του κ. Καραμανλή, συζητάμε για τις κ.κ. Γκραμπόφσκι και Ακρίτα. Το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει δει κανείς και είναι μηνήσεις που έχουν κάνει συγγενείς θυμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά πρώτα να συσταθεί προανακριτική και μετά θα δοθεί στην δημοσιότητα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα κοινωνικά προβλήματα με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό παρά την αύξηση του κατώτατου μισθού που λέει η κυβέρνηση».

megatv.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button