NewsΕλλάδαΕλληνική ΆμυναΕπικαιρότηταΠολιτική

Επιμένει στην επικίνδυνη ρητορική του ο Κασσελάκης

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι Συριζαίοι - Προσπαθούν να μαζέψουν τις ακραίες απόψεις του προέδρου τους, ο οποίος και σε άρθρο του έκανε λόγο για «διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές»

Διαχείριση της επικοινωνιακής ήττας που συνιστά για τον ΣΥΡΙΖΑ η στοίχιση της αντιπολίτευσης πίσω από το ΠΑΣΟΚ, την ώρα μάλιστα που τα δύο κόμματα κονταροχτυπιούνται δημοσκοπικά για τη δεύτερη θέση, επιχείρησε με αρθρογραφία του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να απαξιώσει την πρόταση δυσπιστίας του Νίκου Ανδρουλάκη, την οποία το κόμμα του τελικώς συνυπέγραψε, μιλώντας για κοκορομαχία. Κάνει λόγο για διαδικασία-σόου που δεν θα καταφέρει «δυστυχώς τίποτα ως προς την ουσία».

Ακόμη, εξαπολύει βολές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους προεκλογικά: «Πίσω από την πρόταση μομφής στοιχίζονται όλοι εκείνοι οι “προοδευτικοί” πολιτικοί που απέκλειαν προεκλογικά τις αλλεπάλληλες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κυβερνητική συνεργασία διατηρώντας τον Μητσοτάκη στην εξουσία Και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κυβερνήσει για δεύτερη φορά -κι αυτός ανανεωμένος, ανυποχώρητος, ανεξάρτητος- οι ίδιοι “προοδευτικοί” άνθρωποι θα είναι πάλι απέναντί του».

Αμηχανία στην Κουμουνδούρου

Στη συνέχεια του άρθρου του στην «ΕΦΣΥΝ» ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα συμπεριφερθεί ποτέ όπως εκείνοι. Δεν θα σταθεί ποτέ εξαίρεση στην προσπάθεια συνεννόησης των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου.

Είναι θέση αρχής και για αυτό θα στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, όσο κι αν αυτή δεν θα έχει πρακτικό αποτέλεσμα». Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, μέσω πηγών επιχειρούσε να «μαζέψει» όσα ακραία ανέφερε ο πρόεδρός του για «διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές», λέγοντας πως δεν πρόκειται για κάποια «πρωτάκουστη τακτική». Αναφορά βέβαια που μειώνει -αν δεν ακυρώνει πλήρως- την πρωτοβουλία  του Στέφανου Κασσελάκη, κάτι όχι ιδιαίτερα πρωτότυπο βέβαια για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του κόμματος. Ενδεικτικές της αμηχανίας που επικρατούσε στην Κουμουνδούρου, πέρα από την αρχική δήλωση του Χρίστου Σπίρτζη, ο οποίος μίλησε για υπερβολή Κασσελάκη, είναι οι τοποθετήσεις τόσο του πρώην διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Γιώργου Τσίπρα όσο και του Κώστα Ζαχαριάδη. Ο Γιώργος Τσίπρας σημείωσε ότι «δεν μιλάμε για νοθεία στις εκλογές», αλλά αντίθετα «μιλάμε για το αδιάβλητο των εκλογών από τη στιγμή που προσωπικά δεδομένα βρέθηκαν στα χέρια ευρωβουλευτού συγκεκριμένου κόμματος». Από την πλευρά του, ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στα «Παραπολιτικά»… άδειασε πιο καθαρά τον πρόεδρο του κόμματός του, λέγοντας πως «η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, δεν είναι Ζιμπάμπουε».

Η απόσταση Φάμελλου από τον Στέφανο

Για τα περί σόου και κοκορομαχίας, που έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης στο άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η κυβέρνηση μέσω του Μάκη Βορίδη εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στη Βουλή. «Συνυπογράφετε μια πρόταση δυσπιστίας που ο πρόεδρός σας ανέφερε πως θα είναι “σόου”, “κοκορομαχία” και πως “δεν θα δώσει αποτέλεσμα”», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας της ΝΔ. Η δήλωση πάντως του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου απείχε έτη φωτός από το άρθρο Κασσελάκη: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνυποβάλλει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ανταποκρινόμενη στις πολλαπλές αποδείξεις ακραίας παραβίασης του κράτους δικαίου στη χώρα μας. Τις πολύ σοβαρές απειλές κατά του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων επιβεβαιώνει και το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.

Για όλους αυτούς τους λόγους από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη διατυπωθεί η ανάγκη για παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές. Και για τους λόγους αυτούς υπήρξε μια εποικοδομητική συνεργασία με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να προσέλθει στη Βουλή, την οποία απαξίωσε στη συζήτηση για την Εξεταστική των Τεμπών, προσβάλλοντας τη μνήμη των θυμάτων και την κοινωνία.

Να έρθει και να απολογηθεί: Για τις ευθύνες των κκ Καραμανλή, Καραγιάννη που είχαν γνώση όλων των ελλειμμάτων του σιδηροδρομικού δικτύου με όλα τα διαθέσιμα θεσμικά μέσα και προειδοποιήσεις, για το
μπάζωμα στα Τέμπη και την καταστροφή πειστηρίων, αλλά και τις ευθύνες του κ. Τριαντόπουλου, για τη μονταζιέρα των Τεμπών και την παραποίηση ηχητικών ντοκουμέντων, με προφανή στόχο την παραπληροφόρηση και χειραγώγηση της κοινής γνώμης».

«Πρέπει να απολογηθεί»

Ο Σωκράτης Φάμελλος συνεχίζοντας τη δήλωσή του επέμεινε ότι ο πρωθυπουργός «πρέπει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για την παράνομη διάθεση και χρήση προσωπικών δεδομένων πολιτών από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, όπως παραδέχτηκε και ο συνυπεύθυνος κ. Μαρινάκης, τότε γραμματέας της ΝΔ. Και για την παράνομη χρήση λογισμικού παρακολούθησης, τις υποκλοπές, τις απειλές στις Ανεξάρτητες Αρχές, την υποτίμηση της δικαιοσύνης και τον εκφοβισμό δικαστικών λειτουργών».

Τέλος, ανέφερε πως αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την πρώτη μέρα: «Ξεκαθαρίζουμε ότι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας οφείλονται στις κυβερνητικές επιλογές και όχι στην αντιπολίτευση που ασκεί τον συνταγματικό της ρόλο. Αυτές οι αρχές του Συντάγματος είναι που παραβιάζονται από την κυβέρνηση και μας οδηγούν υποχρεωτικά στην πρόταση δυσπιστίας. Η κοινωνία γνωρίζει τις ευθύνες του κ. Μητσοτάκη. Και για τον λόγο αυτό πρέπει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί. Ούτε σόου ούτε κοκορομαχίες, αλλά εποικοδομητική συνεργασία με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης».

political.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button