NewsΔελτίο ΝοηματικήςΕπικαιρότητα

ΑΝΤ1 News – Δελτίο στη Νοηματική 23/05/2023

ΑΝΤ1 News – Δελτίο στη Νοηματική

Παρουσιαστής Δελτίου: Λευτέρης Πράσινος.
Παρουσιάστρια: Νοηματικής: Τόνια Παπαντωνάκη.

Κυρίες και κύριοι, Καλησπέρα σας.

Οδυνηρό σοκ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή, αφού όπως είπε δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Το απόγευμα θα λάβει τη διερευνητική εντολή και ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα την αξιοποιήσει. Έτσι άνοιγε και ο δρόμος για την δεύτερη προσφυγή στις κάλπες, πιθανότατα, στις 25 Ιουνίου.

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που επέστρεψε τη διερευνητική εντολή, σειρά είχε και ο Αλέξης Τσίπρας, που συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο, με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και αρνήθηκε και εκείνος να την παραλάβει. Έτσι, η ημερομηνία για τις δεύτερες κάλτσες φαίνεται πώς κλειδώνει στις 25 Ιουνίου.

ΔΕΝΔΙΑΣ

Με τίποτα Δεν θεωρώ ότι, έχω τα 40% στην τσέπη μου και με αυτό πάω κι αν πάρω κάτι… δεν έχουμε καμία τέτοια αντίληψη, δεν την έχω εγώ τουλάχιστον εγώ. Είναι όλα από την αρχή, με σεβασμό, με σεμνότητα στην κρίση του λαού.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Έχει προκαλέσει ένα σοκ, και μια μεγάλη ήττα και νομίζω ότι, πάρα πολύ γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συζητήσει και να κάνει έναν άμεσο απολογισμό, για να βρεθούν και τα αίτια αυτής της κατάστασης.

Το απόγευμα αναμένεται να πάρει διερευνητική εντολή, και ο Νίκος Ανδρουλάκης με πληροφορίες, από τη Χαριλάου Τρικούπη, να αναφέρουν πως δεν θα την αξιοποιήσει. Έτσι ολοκληρώνεται και η διαδικασία. Αύριο Τετάρτη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα διαπιστώσει αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, Την Πέμπτη θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, την Παρασκευή θα ορκιστεί, και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των εκλεγμένων βουλευτών, που προέκυψαν από την κάλπη της 21ης Μαΐου.

Τη Δευτέρα 29 του μηνός αναμένεται να διαλυθεί η βουλή και να προκηρυχθούν εκλογές για τις 25 Ιουνίου. Την ίδια ώρα στα χαρακώματα παραμένουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, μετά τις δηλώσεις στελεχών του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη ότι, η αξιωματική αντιπολίτευση έγινε χορηγός της Νέας Δημοκρατίας. Τα μαχαιρώματα στον κεντροαριστερό χώρο καλά κρατούν, δύο 24ωρα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του χρεώνεις το ΠΑΣΟΚ στο Κ.Κ.Ε. και στο ΜέΡΑ25 ότι, με τη στάση τους απέναντι στην πρόταση για Προοδευτική διακυβέρνηση, άνοιξαν το δρόμο, για την ισχυρή επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία στη Στρατονίκη Χαλκιδικής από την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε, χθες, όταν ένας 36χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τη σύζυγό του, μπροστά στα μάτια του 8χρονου παιδιού τους, και στη συνέχεια έβαλε και ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Το αγοράκι, που τραυματίστηκε από τα θραύσματα της καραμπίνας του πατέρα του, φέρει βαθύ τραύμα στο αριστερό χέρι και έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται.

Μάλιστα επιστρατεύτηκαν Ακόμη και πλαστικοί χειρουργοί, από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ώστε να αφαιρεθούν τα θραύσματα από το κορμάκι του. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι, έχουν υποστεί βλάβη και τα νεύρα στο χέρι του, και θα χρειαστεί ο μικρός να υποβληθεί σε δεύτερο χρόνο, σε ένα ακόμη χειρουργείο. Αυτήν την ώρα νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, χωρίς πάντως να κινδυνεύει. Τον οκτάχρονο θα παρακολουθήσουν και παιδοψυχολόγοι, αφού για τουλάχιστον πέντε ώρες ήταν μόνος του, στο σπίτι, μαζί με τους νεκρούς γονείς του. Οι κηδείες του 36χρονου και της 39χρονης θα γίνουν, νωρίς το απόγευμα, σήμερα στη Χαλκιδική.

Τώρα το πτώμα μιας γυναίκας εντόπισε, σήμερα το πρωί, ένας πολίτης, στην πλατεία Βαρβακείου, απέναντι από την κεντρική αγορά της Αθήνας. Αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία, με στελέχη της άμεσης δράσης να σπεύδουν και να αποκλείουν το σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία γυναίκα με σημάδια τοξικομανούς, που φέρει τραύματα στο λαιμό, τα οποία ενδεχόμενα να έχουν προκληθεί από μαχαίρι, ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο. Κλιμάκιο του Τμήματος ανθρωποκτονιών βρίσκεται στο σημείο, και αναμένεται ιατροδικαστής, για την αυτοψία του χώρου, ώστε να διαπιστωθεί, εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή όχι.

Σήμερα αναμένεται η συνεδρίαση της επιτροπής, Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να αποφασίσει, για την Άρση ασυλίας του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, μετά τις σε βάρος του καταγγελίες, για Βιασμό και σωματική κακοποίηση από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στις Βρυξέλλες.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει αποστείλει τρεις επιστολές στην Πρόεδρο, Ρομπέρτα Μέτσολα, που ζητά να καταθέσει το ταχύτερο δυνατό, επιμένοντας στην αθωότητά του και να αποδείξει ότι, υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση. Σήμερα αναμένεται και η απόφαση για την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, ενώ στην ατζέντα βρίσκεται και το αίτημα ενίσχυσης της ασυλίας που είχε καταθέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, εξαιτίας των υποκλοπών.

Και ενώ οι Τουρκία οδεύει ολοταχώς για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή, σήμερα, πραγματοποίησε τη δεύτερη δοκιμή του – εγχώριας κατασκευής-  βαλλιστικού πυραύλου typhoon πάνω από τη μαύρη θάλασσα. ο μικρού βεληνεκούς βαλλιστικός πύραυλος, που κατασκευάζεται από μία μεγάλη κρατική αμυντική βιομηχανία, εκτοξεύτηκε από τη Ριζούντα.

Η εμβέλεια της νέας εκτόξευσης του πυραύλου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. την προηγούμενη φορά πάντως είχε φτάσει τα 561 χλμ., αλλά ο Τούρκος πρόεδρος είχε ζητήσει να φτάσει τα 1.000 χλμ. Ερντογάν και κιλιτσντάρογλου καταστρώνουν στρατηγικές, ώστε να κερδίσουν τις ψήφους όσων, από τα 8 εκατομμύρια Τούρκους, δεν πήγαν στις κάλπες στον πρώτο γύρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε, νέα επίθεση στη Δύση, σημειώνοντας πως δεν τον επιθυμεί, επειδή, μεταξύ άλλων είναι πατριώτης και ότι οι δυτικοί τον μισούν, γιατί απελευθέρωσε, όπως είπε, χαρακτηριστικά την Αγία Σοφία.

Να ρίξουμε και μία ματιά στο χρηματιστήριο της Αθήνας. όπου ο γενικός δείκτης τιμών βρισκόταν, πριν από λίγο, στις 1.214,42 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,09%

Ήταν οι σημαντικότερες ειδήσεις, μέχρι και αυτήν την ώρα. Μπορείτε να δείτε το δελτίο μας και στο διαδίκτυο στο antennaplus.gr. Ο Νίκος Χατζηνικολάου θα είναι κοντά σας στις 6:45, με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Καλό απόγευμα σε όλους.

Πηγή βίντεο: ant1news.gr
Πηγή: newsontime.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button