NewsΟικονομία

Διπλό επίδομα θέρμανσης έως 1.600 ευρώ με εισοδηματικά κριτήρια.

Αύξηση του ποσού έως τα 1.600 ευρώ – Αναπροσαρμογές στην αξία της περιουσίας – «Έρχεται» επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης.

Στα 800 ευρώ από 750 ευρώ αυξάνεται το ανώτατο ποσό του επιδόματος θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή σεζόν και για τους νέους δικαιούχους και όσους αλλάξουν τον καυστήρα και χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο το ποσό διαμορφώνεται στα 1.600 ευρώ.

Παράλληλα, το κριτήριο για την αξία της ακίνητης περιουσίας αναπροσαρμόζεται στα 200.000 ευρώ από 180.000 για άγαμο ενώ για τους παλαιούς δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης θα ισχύσουν τα νέα αυξημένα εισοδηματικά όρια για τους νέους δικαιούχους θα εφαρμοστούν τα εισοδηματικά όρια που ίσχυσαν πέρυσι.

Αυτά θα προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες ενώ η πλατφόρμα myΘέρμανσης θα ανοίξει στα τέλη Νοεμβρίου για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους ενώ η καταβολή των χρημάτων θα γίνει στα τέλη Δεκεμβρίου όπως ανέφερε πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

 

Συγκεκριμένα, το νέο καθεστώς θα προβλέπει τα εξής:

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΥΑ θα προβλέπει:

 

– Το επίδομα θέρμανσης θα κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ από 100 έως 750 ευρώ που ανέρχονταν πέρυσι.

– Για τους παλαιούς δικαιούχους ισχύουν αυξημένα εισοδηματικά όρια 16.000 ευρώ για τον άγαμο, 24.000 για το έγγαμο και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

– Για τους νέους δικαιούχους που θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης θα ισχύσουν τα περυσινά εισοδηματικά όρια. Δηλαδή 14.000 ευρώ για το άγαμο, 20.000 ευρώ για το ζευγάρι και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

– Επίδομα θέρμανσης θα λάβουν φέτος και όσοι χρησιμοποιούν μπλε κηροζίνη ως πηγή θέρμανσης.

– Αυξάνεται το περιουσιακό όριο των 180.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι για το άγαμο στα επίπεδα των 200.000 ευρώ ενώ διατηρείται στα 300.000 ευρώ για το ζευγάρι.

 

Πετρέλαιο κίνησης

Την ίδια ώρα από την 1η Νοεμβρίου θα επανέλθει η επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης εφόσον στο μεσοδιάστημα δεν υπάρξει δραστική αποκλιμάκωση των λιανικών τιμών λιανικής με πηγές του υπουργείου Οικονομικών να αναφέρουν ότι οι τελικές οι αποφάσεις θα ληφθούν εντός των ημερών ανάλογα με τις εξελίξεις στις τιμές.

Πηγή : vradini.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button