NewsΔιαδίκτυοΕλλάδαΕπικαιρότηταΠολιτικήΥπολογιστές

Φρέντι Μπελέρη: Είναι τιμή για την ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας να είμαι υποψήφιος

Στην ερώτηση τι θεωρεί πως σηματοδοτεί η υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές, απάντησε πως θα δώσει αυτοπεποίθηση στους ντόπιους κατοίκους ότι έχουν σύμμαχο το ελληνικό κράτος

Ο φυλακισμένος δημάρχος Χειμάρρας και υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης μίλησε αποκλειστικά στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, μέσα από τις φυλακές, δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές.

Αρχικά ευχαρίστησε τον όμιλο των «Παραπολιτικών» για τη στήριξη που του έδειξε όλο αυτό το διάστημα. Όπως είπε, και η στήριξη του κόσμου είναι συγκινητική.

«Αν εκλεγώ ευρωβουλευτής, θα σηκώσω τη φωνή μου, θα αναδείξω τα προβλήματα και θα υπερασπιστώ τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας. Δεν έχουμε πολιτικά δικαιώματα, όπως του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, του τεκμηρίου της αθωότητας. Θα μπορέσω να φωτίσω παραπάνω αυτά τα ζητήματα», επισήμανε ο Φρέντι Μπελέρης.

Στην ερώτηση τι θεωρεί πως σηματοδοτεί η υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές, απάντησε πως θα δώσει αυτοπεποίθηση στους ντόπιους κατοίκους ότι έχουν σύμμαχο το ελληνικό κράτος.

«Είναι τιμή για την ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας να είμαι υποψήφιος», υπογράμμισε.

«Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ήταν στο πλευρό μας. Δεν έχω νιώσει ποτέ εγκαταλελειμμένος από το εθνικό κέντρο», σημείωσε.

Πέτρος Μπελέρης: Αν εκλεγεί ο πατέρας μου και πάει στις Βρυξέλλες, θα είναι ιστορικό γεγονός

Στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ήταν καλεσμένος και ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος Μπελέρης, ο οποίος επισήμανε ότι αν ο πατέρας του εκλεγεί και πάει στις Βρυξέλλες, θα είναι ιστορικό γεγονός.

«Αν εκλεγεί ο πατέρας μου, θα ανάψουν προβολείς γύρω από τη Χειμάρρα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Μπελέρη, είναι οξύμωρο και πρωτόγνωρο για έναν υποψήφιο στις ευρωεκλογές να μην μπορεί να δώσει μόνος του την προεκλογική του μάχη.

Όσον αφορά στη δικαστική περιπέτεια του πατέρα του, ο Πέτρος Μπελέρης ανέφερε ότι η υπόθεση θα φτάσει μέχρι το Στρασβούργο.

Τέλος, ο Πέτρος Μπελέρης ανέφερε πως σήμερα, τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας, στις 20:00, θα είναι παρών στην κεντρική προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού στο Σύνταγμα.

petros_mpeleris_sta_parapolitika_90_1

Ολόκληρη η συνέντευξη του Φρέντι Μπελέρη στα Παραπολιτικά 90,1

Ερωτηθείς ποιος θα είναι ο βασικός του στόχος στην περίπτωση που εκλεγεί στο Ερωκοινοβούλιο, απάντησε: «Αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να είμαι στην Ευρωβουλή, θα συνεχίσω να κάνω αυτά που έκανα όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι. Θα σηκώσω τη φωνή μου να αναδείξω και να υπερασπίσω τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας που δεν είναι αυτονόητα. Η Αλβανία δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα αυτοπροσδιορισμού σ’ εμάς, δεν γίνεται σεβαστό το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, δεν σέβεται το τεκμήριο αθωότητας, δεν μπορούμε να έχουμε μια δίκαιη δίκη. Είδατε όλοι τη δίκη-παρωδία και τα τεχνάσματα του αλβανικού κράτους και του κ. Ράμα, έτσι ώστε να μην πάρω ποτέ τη διοίκηση του δήμου κα να μη γίνει σεβαστή η βούληση του χειμαρριώτικου λαού. Αυτά πιστεύω ότι από την Ευρωβουλή, αν πρώτα ο Θεός εκλεγώ, θα μπορέσω να τα φωτίσω παραπάνω, θα μπορεσω να τα κάνω κτήμα και των ευρωπαϊκών θεσμών».

Για την αγάπη του κόσμου, ανέφερε πως «είναι κάτι συγκινητικό, ο πατριωτισμός διαπερνά όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως ιδεολογικών διαφορών και αυτό φαίνεται στην περίπτωσή μου, το έχω αισθανθεί πάρα πολύ».

Στην ερώτηση τι πιστεύει ότι σηματοδοτεί η υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές, απάντησε: «Είμαστε αναγνωρισμένη ελληνική εθνική μειονότητα και γεωγραφική συνέχεια του ελληνικού κράτους. Η κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού να επισκεφτεί τη Χειμάρρα ως ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Χειμάρρα το 2022 ήταν μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και μια κίνηση που τιμά και την οικογενειακή ιστορία του κ. πρωθυπουργού αλλά έδωσε πάρα πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και δύναμη στους κατοίκους της περιοχής. Αισθάνθηκαν για πρώτη φορά ότι η πατρίδα είναι δίπλα τους, ότι τους σκεπάζει και ότι σε αυτόν τον αγώνα για δημοκρατία και για δίκαια αντιμετώπιση των προβλημάτων τους έχουν έναν μεγάλο σύμμαχο που είναι το ελληνικό κράτος και ο ελληνισμός. Στη συνέχεια αυτής της πολιτικής ήταν η δυνατότητα που μου έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός να μπω υπό την κρίση του ελληνικού λαού. Είναι μια τιμή που γίνεται σε όλη την ελληνική εθνική μειονότητα. Τα θέματα της ελληνικής μειονότητας αλλάζουνε πίστα, έρχονται σε πρώτο πλάνο και δεν μένουν στο περιθώριο όπως πολλά χρόνια είχαν γίνει κτήμα περιφερειακών κομμάτων».

«Από την πρώτη στιγμή ο κ. πρωθυπουργός έκανε παρεμβάσεις, πρωτοκλασάτοι υπουργοί, στενοί συνεργάτες του είχαν έρθει και με είχαν επισκεφθεί στη φυλακή. Έλληνες ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων είχαν καταφέρει να πάρουν ένα ψήφισμα από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το Λαϊκό κόμμα είχε κάνει ψήφισμα. Εγώ δεν έχω νιώσει ούτε μια στιγμή εγκαταλειμμένος από το εθνικό κέντρο», πρόσθεσε.

Τέλος, ερωτηθείς πώς περνάει ο καιρός στη φυλακή και ποιες είναι οι συνθήκες κράτησής του, ανέφερε: «Είμαι σε ένα κελί μόνος μου, έχω μπροστά μου τη φωτογραφία της οικογένειάς μου και μια εικόνα της Παναγίας που μου είχε χαρίσει ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος τον Δεκαπενταύγουστο που είχε έρθει να με επισκεφτεί. Οι δυσκολίες, η απομόνωση, η περισυλλογή βοηθάνε τον άνθρωπο να είναι πιο δυνατός, όλα αυτά σε κάνουν να βλέπεις τον κόσμο διαφορετικά και ίσως πιο ψύχραιμη ματιά και καλύτερα. Οι συνθήκες είναι κανονικές, δεν υπάρχει καμία δυσμενή διάκριση, το προσωπικό μού φέρεται με επαγγελματισμό, όλα αυτά με βοηθάνε να περνάω αυτή την περιπέτεια όσο πιο ελαφριά γίνεται».

parapolitica.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button