NewsΔελτίο ΝοηματικήςΕπικαιρότητα

Δελτίο Νοηματικής ANT1 17/01/2023

ΑΝΤ1 News - Δελτίο στη Νοηματική

Εκφωνητής: Λευτέρης Πράσινος

Εκφώνηση νοηματικής: Τόνια Παπαντωνάκη

Κυρίες και Κύριοι, καλησπέρα σας.

Το έγκλημα, με θύμα έναν 50χρονο, που βρέθηκε χθες το βράδυ, απαγχονισμένος σε διαμέρισμα στο Μοσχάτο, ομολόγησε μία 46χρονη που ήταν μαζί του. Κατά την περιγραφή της γυναίκας που συνελήφθη, νωρίτερα όλα συνέβησαν στη διάρκεια συνάντησης με τον 50χρονο, άνδρα στο σπίτι του. Όπως υποστήριξε η 46χρονη στους αστυνομικούς, ο 50χρονος ήταν ασφαλιστής και λογιστής και της χρωστούσε χρήματα. Ήταν, δε,  απελπισμένος, επειδή δεν μπορούσε να της δώσει τα χρήματα αυτά. Σύμφωνα με τη γυναίκα, ακολούθησε καυγάς, στη διάρκεια του οποίου, όπως ισχυρίζεται, πήρε ένα κορδόνι Και προσπάθησε να πνίξει τον 50χρονο, με εκείνον να αντιδρά και να την απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με την κατάθεση της 46χρονης, ο άνδρας φέρεται στη συνέχεια να πήρε μία ζώνη και να κρεμάστηκε από ένα μονόζυγο. Τότε ήταν που εκείνη, όπως είπε στους αστυνομικούς, του Τράβηξε την καρέκλα, με αποτέλεσμα τον απαγχονισμό του. Αυτό εξετάζεται από την αστυνομία, είναι αφενός ο ισχυρισμός της 46χρονης ότι, είχε οικονομικές διαφορές με τον 50χρονο Και αφετέρου εάν υπήρχε τρίτο πρόσωπο, στο διαμέρισμα στο Μοσχάτο.

Εκλογικό συναγερμό σήμανε στη ‘’Νέα Δημοκρατία’’ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος από την κοινή συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας και το διαγραμματειακού του κόμματος επιβεβαίωσε ότι, απομένουν πλέον μόνο λίγες εβδομάδες για την προκήρυξη των εκλογών. Οι πρώτες εκλογές θα γίνουν είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο. οι δεύτερες θα γίνουν τέσσερις με πέντε εβδομάδες μετά, οπότε νομίζω μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δουλεύουμε με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα, είπε ο Πρωθυπουργός.

Σε ομιλία του προς τα ‘’γαλάζια’’ στελέχη απέρριψε τον εφησυχασμό, επανέλαβε την κρισιμότητα της κάλπης της απλής αναλογικής και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για απουσία προγραμματικής πρότασης.

Με επικεφαλής τον Γιάννη Μπρατάκο η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τη σύνθεση της επιτροπής εκλογικού αγώνα. που θα βρίσκεται πλέον σε διαρκή συνεδρίαση. Σε αυτή συμμετέχουν Μεταξύ άλλων, ο Άκης Σκέρτσος, ο Παύλος Μαρινάκης, ο Γιάννης Οικονόμου, και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ένας φάκελος χωρίς αποστολέα Παραδόθηκε σήμερα το πρωί στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου. ο φάκελος Ανοίχτηκε από αστυνομικούς, όπου διαπιστώθηκε ότι Περιείχε λευκή σκόνη. Αμέσως σήμανε συναγερμός και απομονώθηκε ο χώρος. Ειδοποιήθηκε η κρατική ασφάλεια και η πυροσβεστική, προκειμένου άνδρες της ΕΜΑΚ να παραλάβουν με ασφάλεια τον ύποπτο φάκελο. Μετέβησαν δύο οχήματα με πέντε πυροσβέστες με ειδικές στολές. Προανάκριση διενεργείται από την κρατική ασφάλεια ενώ το περιεχόμενο του φακέλου θα σταλεί για ανάλυση στο χημείο του Κράτους.

Δεύτερη εβδομάδα μετά τις γιορτές, που τα σχολεία είναι ανοιχτά, ωστόσο, εξαιτίας των ιώσεων και ενός ‘’κύματος’’ γαστρεντερίτιδας, σχεδόν οι μισές τάξεις είναι άδειες. Μάλιστα σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν έχει έρθει, ακόμα, η κορύφωση των κρουσμάτων.

Την εκτίμηση ότι, δεν έχει εκδηλωθεί, ακόμα, η κορύφωση του ‘’κύματος’’ έξαρσης των ιώσεων στα παιδιά, εκφράζουν οι ειδικοί. Δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, μετά τις γιορτές και σήμερα αρκετοί μαθητές απουσίαζαν από τις σχολικές αίθουσες. ‘’Λείπουν γενικά πολλά παιδάκια, από την αρχή του χρόνου. Είναι 16 στο τμήμα, σου συχνά πάνε 10, μπορεί και πιο λίγα’’. ‘’Ο δικός μου φοράει συνέχεια μάσκα’’. Αυτή την περίοδο

Υπάρχουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τέσσερις με πέντε ιώσεις, που πλήττουν  το αναπνευστικό ενώ με το άνοιγμα των σχολείων και των παιδικών σταθμών εμφανίστηκε και η γαστρεντερίτιδα. Ένα στα δέκα παιδιά, μάλιστα, χρειάζεται νοσηλεία.

Α. ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΡ. ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΛΑΔΟΣ: ‘’Εκείνα τα παιδιά που χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής είναι τα μικρά παιδιά, κάτω των τριών ετών, που μπορούν να έχουν συγκυτιακό ιό, να κάνουν βρογχιολίτιδα, να έχουν έντονη δύσπνοια και να μπουν και σε εντατική μονάδα, για να βοηθηθούν’’.

Από τα Χριστούγεννα έως την Πρωτοχρονιά, οι πωλήσεις αντιβηχικών αυξήθηκαν  κατά 36,5% και παρότι η τροφοδοσία των Φαρμακείων έχει ξεκινήσει με γενόσημα, η αγορά θα ομαλοποιηθεί, σε τουλάχιστον δύο εβδομάδες, λένε οι φαρμακοποιοί.

Γ. ΔΑΓΡΕΣ- ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ:

Ήρθαν κάποιες απειροελάχιστες ποσότητες, πολύ μικρές για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων ασθενών, τις τελευταίες ημέρες. Πλην, όμως, αυτό δεν μπορεί να αξιολογηθεί σαν κάτι το οποίο έβαλε τέλος στην όψη των ελλείψεων. Μάλιστα, λόγω της έξαρσης των ιώσεων, η συνταγογράφηση αυξήθηκε κατά 15%, σε σχέση με πέρυσι.

Κατατέθηκε η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας, για τον κατώτατο μισθό, στο νομοσχέδιο με τίτλο ‘’πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα’’,   που έρχεται, σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής. Με την κατάθεση της τροπολογίας επισπεύδεται η εκκίνηση και η διεξαγωγή της διαδικασίας, για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού το 2023. προκειμένου ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός να αρχίσει να ισχύει από την 1η Απριλίου. Η εισήγηση του υπουργού εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων προς το υπουργικό συμβούλιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομίσθιου των εργατοτεχνιτών, θα υποβληθεί το αργότερο έως τις 10 Μαρτίου.

Ισχυρή ζήτηση παρουσιάζει το νέο 10ετές ομόλογο, με το οποίο η Ελλάδα πραγματοποιεί, σήμερα την πρώτη έξοδο της, στις αγορές για το 2023. Το αρχικό επιτόκιο διαμορφώνεται στο 4,5% ενώ οι προσφορές των επενδυτών έχουν, ήδη, υπερβεί τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ, την ώρα που στόχος του οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους είναι να αντλήσει περί τα 3 δις. Ευρώ, δηλαδή να καλύψει το 40% του δανειακού στόχου, για το σύνολο της χρονιάς. Σημειώνεται ότι, οι ανάγκες, για φέτος, περιορίζονται. Χάρη στο πρωτογενές πλεόνασμα 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αναμενεται να εμφανίσει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Εκτός συνόρων τώρα, τις άγριες διαθέσεις του δείχνει ο καιρός σε πολλές περιοχές του πλανήτη, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως το χιόνι τις επόμενες ημέρες, θα ξεπεράσει τα 2 μέτρα στην κεντρική και τη Δυτική Ευρώπη.

Συναγερμός έχει σημάνει το Τζέκαμπιλς της  Λετονίας, καθώς μια μάζα πάγου κινείται κατά μήκος του τοπικού ποταμού και απειλεί να πλημμυρίσει προστατευτικό φράγμα. Η Λετονία ήταν μεταξύ πολλών ευρωπαϊκών χωρών, που είδε θερμοκρασίες ρεκόρ, στις Αρχές Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα, τώρα που έπεσε  ο υδράργυρος, η επιφάνεια του ποταμού, αντί να παγώσει, να δημιουργηθούν σε αυτήν τεράστια κομμάτια πάγου, που αυξάνουν το ύψος του νερού και ασκούν πίεση στο φράγμα.

Στην Αυστρία πολλά δένδρα δεν άντεξαν το βάρος του χιονιού, τα κλαδιά τους έσπασαν και έπεσαν πάνω σε καλώδια ηλεκτροδότησης καταστρέφοντας τα και αφήνοντας 13.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Η σφοδρή χιονόπτωση προκάλεσε προβλήματα στη Σλοβενία. Παρά τι; προσπάθεια των Αρχών, πολλοί δρόμοι έκλεισαν και αρκετοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους. Οι επιπτώσεις της μεταφοράς ψυχρών αερίων μαζών προς την κεντρική και δυτική Ευρώπη έχουν, ήδη, κάνει την εμφάνιση τους στην Ισπανία.

Πολλές ορεινές περιοχές έχουν ‘’ντυθεί’’ στα λευκά, οι πρώτες νιφάδες έκαναν την εμφάνισή τους και στη Μαδρίτη. Συνηθισμένοι  στον μόνιμο παγετό της Ρωσικής άπω ανατολής, οι κάτοικοι του Γιακούτσκ δεν πτοούνται, ούτε όταν ο υδράργυρος κατρακυλά στους -49 βαθμούς Κελσίου. Οι ψαράδες της πόλης δεν χρησιμοποιούν ψυγεία, για τα ψάρια τους, καθώς  αυτά παγώνουν, δίχως να μπουν στην κατάψυξη.

Να ρίξουμε και μία ματιά στο χρηματιστήριο της Αθήνας, Όπου ο γενικός δείκτης τιμών βρισκόταν, πριν από λίγο, στις 982,50 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,13%.

Και σε αυτό το σημείο το δελτίο μας ολοκληρώθηκε. Μπορείτε να το δείτε και στο διαδίκτυο, στον antennaplus.gr. Ο Νίκος Χατζηνικολάου θα είναι απόψε κοντά σας, στις 19:45, με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Καλό απόγευμα σε όλους.!!!

Πηγή βίντεο: ant1news.gr

Πηγή: newsontime.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button