NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΚαιρόςΚοινωνία

Παρατεταμένος καύσωνας για μία εβδομάδα με θερμοκρασίες κοντά στους 45 βαθμούς

Για σήμερα αναμένονται καλύτερες καιρικές συνθήκες, καθώς και η έντονη ζέστη θα υποχωρήσει, αλλά και η ατμόσφαιρα θα είναι πιο καθαρή με την απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης.

Για σήμερα αναμένονται καλύτερες καιρικές συνθήκες, καθώς και η έντονη ζέστη θα υποχωρήσει, αλλά και η ατμόσφαιρα θα είναι πιο καθαρή με την απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης.

Προβλέπονται αραιές νεφώσεις στη χώρα, με μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και μπόρες σε ορεινές περιοχές. Περιορισμένη αστάθεια, με μικρής έκτασης φαινόμενα. Μέχρι το βράδυ τα λίγα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει και η συννεφιά θα έχει διαλυθεί.

Η θερμοκρασία θα φτάσει το θερμόμετρο το μεσημέρι έως 34 στα κεντρικά και βόρεια, και 35-36 στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά.

Λιγότερη θα είναι η ζέστη και στη νησιωτική χώρα, με τις μέγιστες τιμές κοντά στους 31-34 βαθμούς, με εξαίρεση τη Ρόδο όπου θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα ενισχυθούν λίγο, μέχρι 6 τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο, και στην περιοχή των Κυκλάδων 7 μποφόρ.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-35 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι 4-6 μποφόρ, το βράδυ θα υποχωρήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα, και τοπικές βροχές και μπόρες στα γύρω ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-33 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί θα στραφούν το μεσημέρι σε νότιους 2-4 μποφόρ.

Σε καλοκαιρινούς ρυθμούς ο καιρός το σαββατοκύριακο

  • Αίθριος καιρός (περιορισμένες βροχές σήμερα και Σάββατο στα ορεινά)
  • Μελτέμι 4-6, το Σάββατο 7 μποφόρ στο Αιγαίο
  • Θερμοκρασίες 33-36°C (Κυριακή έως 37°C)

Νέο ισχυρότερο κύμα ζέστης από Δευτέρα μεγάλης διάρκειας

  • Δευτέρα ..38°C
  • Τρίτη 38-40°C
  • Τετάρτη 38-40°C
  • Πέμπτη-Παρασκευή >40°C

megatv.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button