Auto - MotoNewsΑθλητικά

Ο Τζορτζ Ράσελ κατέκτησε την πρώτη νίκη στη Formula 1.

Ο George Russell έκανε μια κυρίαρχη προσπάθεια για να κερδίσει την πρώτη του νίκη στη Formula 1 στο Grand Prix της Βραζιλίας.

Ο George Russell έκανε μια κυρίαρχη προσπάθεια για να κερδίσει την πρώτη του νίκη στη Formula 1 στο Grand Prix της Βραζιλίας.

Ο Ράσελ ήταν αδιαφιλονίκητος μπροστά μέχρι που ένα αργοπορημένο αυτοκίνητο ασφαλείας έθεσε σε κίνδυνο τη νίκη του, αλλά ο Βρετανός διαχειρίστηκε τέλεια την επανεκκίνηση και δεν άφησε ποτέ τον συμπαίκτη του Λιούις Χάμιλτον να πλησιάσει αρκετά για να επιτεθεί.

Ο Χάμιλτον τερμάτισε δεύτερος, αλλά θα μείνει να αναρωτιέται τι θα μπορούσε να ήταν αν δεν ήταν μια πρόωρη σύγκρουση με τον αντίπαλο του τίτλου του 2021, Max Verstappen, η οποία έριξε και τους δύο οδηγούς στην τάξη και τους άφησε ζημιές στο αυτοκίνητο.

Και οι δύο οδηγοί φαίνονταν οι πιο πιθανό να προκαλέσουν τον Russell μπροστά, αλλά η σύγκρουσή τους δεν έπρεπε να αφαιρέσει τίποτα από τη φύση της παρθενικής του νίκης.

Η νίκη του Ράσελ είναι η πρώτη της Mercedes στη σεζόν και θα δώσει στην ομάδα ανανεωμένη ελπίδα να προχωρήσει μπροστά για να αμφισβητήσει τη Red Bull για τον τίτλο το 2023.

Περνώντας τη γραμμή, ένας χαρούμενος Ράσελ είπε: “Ουάου! Έλα στην ομάδα! Ένα-δύο, απίστευτο. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Τόσο περήφανος για όλους εσάς.”

Και πρόσθεσε: “Ήξερα ότι μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό. Το ήξερα. Χρειάζομαι χαρτομάντιλα, κλαίω, αγόρια και κορίτσια”.

Ο Carlos Sainz της Ferrari ολοκλήρωσε το βάθρο μπροστά από τον συμπαίκτη του Charles Leclerc, με τον Fernando Alonso των Alpine να διεκδικεί μια εξαιρετική πέμπτη θέση για τον Alpine με μια εκπληκτική φόρτιση μέσα από το γήπεδο από τη 18η θέση.

Ο Alonso είχε γίνει πρωτοσέλιδο το Σάββατο με μερικά σχόλια σχετικά με τη σύγκρουσή του με τον συμπαίκτη του Esteban Ocon στον αγώνα σπριντ, αλλά εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση αργά για να υπενθυμίσει στους θαυμαστές γιατί εξακολουθεί να θεωρείται ένας από τους καλύτερους οδηγούς της F1.

Ο Alonso τερμάτισε μπροστά από τον Max Verstappen, ο οποίος αρνήθηκε μια εντολή της ομάδας της Red Bull να αφήσει τον συμπαίκτη Sergio Perez να είναι τελευταίος στον τελευταίο γύρο για να μετριάσει μερικούς από τους βαθμούς που έχασε από τον Leclerc στη μάχη για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Στον τερματισμό, ο μηχανικός αγώνων του Verstappen τον ρώτησε: “Max, τι έγινε;”

Ο Verstappen απάντησε μέσω ραδιοφώνου “Σας το είπα ήδη την προηγούμενη φορά. Μην με ρωτήσετε ξανά — είμαστε ξεκάθαροι γι ‘αυτό; Έδωσα τους λόγους μου και επιμένω σε αυτό”.

 

Ο Leclerc ήταν επίσης δυσαρεστημένος με την ομάδα του όταν δεν ζήτησε από τον Sainz να μετακομίσει για να δώσει στους γηγενείς του Monaco επιπλέον βαθμούς έναντι του Perez.

Αφού του το είπαν, ο Λεκλέρκ είπε: «Καλό αστείο».

Ο Λεκλέρκ είχε αντεπιτεθεί από το να στροβιλιστεί στα εμπόδια νωρίτερα από τον Λάντο Νόρις.

Ο Esteban Ocon τερμάτισε όγδοος μπροστά από τους Valtteri Bottas και Lance Stroll, οι οποίοι κατέλαβαν τους τελευταίους δύο βαθμούς.

Στον αγώνα βρίσκονταν δύο αυτοκίνητα ασφαλείας. Το πρώτο προκλήθηκε μετά τον πρώτο γύρο όταν μια αδέξια κίνηση του Daniel Ricciardo έβγαλε τον ίδιο και τον Kevin Magnussen από τον αγώνα.

Ήταν ένα γλυκόπικρο τελείωμα για το Σαββατοκύριακο για τον Magnussen αφού κατέκτησε μια εκπληκτική pole position σε μεταβαλλόμενες συνθήκες το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Νόρις θα σταματούσε στην πίστα αργότερα στον αγώνα στο ίδιο σημείο. Αρχικά το αυτοκίνητό του χρειαζόταν ένα εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας για να μετακινηθεί, αλλά αυτό μετατράπηκε σε ένα αυτοκίνητο πλήρους ασφάλειας, το οποίο απείλησε να ανατρέψει τον αγώνα.

Αλλά ο Russell δεν φαινόταν ποτέ σαν να λυγίζει υπό πίεση και έγινε ο νεότερος νικητής αγώνων της F1.

Πηγή : newsontime.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button