NewsΔιαδίκτυοΕπικαιρότητα

Ο Αρκάς απαντά με ένα σκίτσο στις φήμες πως… πέθανε

Με ένα ιδιαίτερο σκίτσο απαντά ο Αρκάς, στις φήμες πως έχει πεθάνει και τα σκίτσα δεν είναι πλέον δικά του, που διακινούνται στο διαδίκτυο.

Με ένα ιδιαίτερο σκίτσο απαντά ο Αρκάς, στις φήμες πως έχει πεθάνει και τα σκίτσα δεν είναι πλέον δικά του, που διακινούνται στο διαδίκτυο.

Στο νέο του σκίτσο παρουσιάζει έναν τάφο – εκτυπωτή και γράφει: «Τα σόσιαλ ανακάλυψαν το καλά κρυμμένο μυστικό: ο Αρκάς έχει πεθάνει. Τα σκίτσα, εδώ και καιρό, δεν είναι δικά του. Σ’ αυτό όμως κάνουν λάθος. Τα σκίτσα είναι πάντα του Αρκά».

 

Ποιος είναι ο Αρκάς

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα.

Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (απ’ όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ).

ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button