CinemaNewsΔιασκέδασηΕπικαιρότητα

Οδηγός κινηματογράφου: Αυτές είναι οι νέες ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες [τρέιλερ]

Τα βραβευμένα στις Κάννες «Οχτώ βουνά» ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, αλλά με δέκα πρεμιέρες συνολικά, οι ταινίες είναι καταδικασμένες να κάνουν έναν σύντομο κύκλο και να περάσουν γρήγορα στη λήθη.

Τα βραβευμένα στις Κάννες «Οχτώ βουνά» ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, αλλά με δέκα πρεμιέρες συνολικά, οι ταινίες είναι καταδικασμένες να κάνουν έναν σύντομο κύκλο και να περάσουν γρήγορα στη λήθη.

 

ΤΑ ΟΧΤΩ ΒΟΥΝΑ ***

(LE OTTO MONTAGNE)

ΙΤΑΛΙΑ, 2022

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΦΕΛΙΞ ΒΑΝ ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ, ΣΑΡΛΟΤ ΒΑΝΤΕΡΜΙΣ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: ΛΟΥΚΑ ΜΑΡΙΝΕΛΙ, ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΜΠΟΡΓΚΙ

Σε ένα χωριό στις Αλπεις ο μικρός Πιέτρο από το Τορίνο κάνει τις διακοπές του στο σπίτι της οικογένειάς του και γίνεται φίλος με τον συνομήλικό του, Μπρούνο, που ζει εκεί. Καθώς τα χρόνια περνάνε και τα παιδιά μεγαλώνουν, χάνονται και απομακρύνονται, αλλά ξανασμίγουν σε μεγαλύτερη ηλικία και, παρά τις αποστάσεις και τις διαφορετικές ασχολίες και αναζητήσεις του καθενός τους, είναι πάντα εκεί ο ένας για τον άλλον. Βραβευμένο στις Κάννες με το βραβείο της κριτικής επιτροπής, τα «Οχτώ βουνά» είναι μια απίθανα κινηματογραφημένη ταινία σχεδόν εξ ολοκλήρου πάνω στις Αλπεις, με τις εποχές να καταγράφονται ιδανικά και άκρως γοητευτικά από την κάμερα. Παράλληλα, όμως, καταγράφονται και η πορεία της ζωής των δύο παιδικών φίλων, η εξέλιξη της μεταξύ τους σχέσης, οι σχέσεις με τους γονείς, οι αναμνήσεις τους από την παιδική τους ηλικία, οι αγωνίες και οι φόβοι τους καθώς μεγαλώνουν και καλούνται να δώσουν απάντηση ως προς την πορεία που θα χαράξουν στη ζωή τους. Και όλο αυτό γίνεται με θαυμαστή πληρότητα σεναριακά και σκηνοθετικά, αλλά και με πολύ στέρεες και εκφραστικές ερμηνείες που συμπληρώνουν η μία την άλλη.

ΤΟ ΜΠΛΕ ΚΑΦΤΑΝΙ **1/2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

30/03/2023
|
 16:34

Μαύρο Ρόδο Spoiler: Πέτρος και Ελισάβετ προχωρούν τη σχέση τους

(LE BLEU CAFTAN)

ΜΑΡΟΚΟ, 2022

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΑΡΙΑΜ ΤΟΥΖΑΝΙ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: ΣΑΛΕΧ ΜΠΑΚΡΙ, ΛΟΥΜΠΝΑ ΑΖΑΜΠΑΛ

Ο Χαλίμ και η Μίνα έχουν ένα παραδοσιακό ραφείο στο Μαρόκο και νοιάζονται με μοναδικό τρόπο για τα υφάσματά τους και τις πελάτισσές τους. Θα προσλάβουν τον νεαρό Γιουσέφ για να τους βοηθάει στη δουλειά και σταδιακά ο Χαλίμ θα αρχίσει να τρέφει αισθήματα για τον Γιουσέφ, που όμως δεν μπορεί να εκφράσει. Η Μίνα, από την άλλη, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Η Μαριάμ Τουζανί θίγει το ζήτημα της απαγορευμένης ταυτότητας και αγάπης σε μια κοινωνία που αρνείται να αποδεχθεί την ύπαρξή τους και τα κρύβει συνήθως κάτω από το χαλί. Ομως η επιλογή της να δώσει υπερβολικά αργούς ρυθμούς στην εξέλιξη της ιστορίας τής αφαιρεί πόντους από την απόπειρά της και τη μετατρέπει σε μια άνευρη αφήγηση.

ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ

Η βασίλισσα της Νέας Υόρκης. Ντοκιμαντέρ της Βάλερυ Κοντάκου

Από τα τέλη του ’60 μέχρι τα μέσα του ’80 ένα ήταν το κορυφαίο όνομα στο κύκλωμα των πορνοσινεμά στην Times Square της Νέας Υόρκης: Τσέλι Γουίλσον (Chelly Wilson). Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, η εκκεντρική Ελληνοεβραία, λεσβία, μετανάστρια, επιχειρηματίας, ευεργέτιδα έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία.

Dungeons & Dragons: Εντιμότητα μεταξύ κλεφτών. Των Τζον Φράνσις Ντέιλι, Τζόναθαν Γκόλντστιν με τους Κρις Πάιν, Μισέλ Ροντρίγκεζ

Ενας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα απίθανων τυχοδιωκτών αναλαμβάνουν μια επικών διαστάσεων αποστολή για να εντοπίσουν ένα χαμένο απομεινάρι του παρελθόντος, αλλά τα πράγματα ανατρέπονται επικίνδυνα όταν έρχονται αντιμέτωποι με τους λάθος ανθρώπους.

Ο άρχοντας των μυρμηγκιών. Του Τζιάνι Αμέλιο με τους Λουίτζι Λο Κάσιο, Ελιο Τζερμάνο

Στη δεκαετία του ’60 στην Ιταλία, ο συγγραφέας Αλντο Μπραϊμπάντι κατηγορείται και τελικά καταδικάζεται με ποινή φυλάκισης 14 ετών γιατί επέβαλε τη θέλησή του και «έκλεψε» την προσωπικότητα ενός 23χρονου νεαρού.

«Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba – To the Swordsmith Village». Του Χαρούο Σοτοζάκι

Οταν η οικογένειά του σκοτώνεται από έναν δαίμονα, ο Tanjiro Kamado θα ενταχθεί στους Δαίμονες Ανώτατης Βαθμίδας για να επαναφέρει την αδελφή του στην ανθρώπινη μορφή της. Σκοτεινή φαντασία και υπερβατική δράση στην κινηματογραφική μεταφορά του manga του Κογιοχάρου Γκοτούγκε.

Ζλάταν. Ντοκιμαντέρ του Γιενς Χόγκρεν

Με καταγωγή από Βαλκάνιους γονείς, το ποδόσφαιρο ήταν η λύτρωση του Ζλάταν, όπου το ιδιαίτερο ταλέντο και η αυτάρκειά του τον εκτίναξαν, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, στην κορυφή του διεθνούς ποδοσφαίρου.

Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη. Ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Λαμπίρη

Η Μαριάννα Λαµπίρη, σε συνεργασία µε την ερευνητική και καλλιτεχνική της ομάδα, παρουσιάζει σε μορφή ντοκιμαντέρ την ιστορική αφήγηση που υπαγόρευσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στον Γεώργιο Τερτσέτη με τίτλο: Διήγησις συμβάντων της ελληνικής φυλής από τα 1770 έως τα 1836.

Anthropause. Ντοκιμαντέρ του Χρήστου Γόδα

«Anthropause»: Ανθρωπος και παύση. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2020 για την εμφάνιση άγριας ζωής κοντά στα αστικά κέντρα, λόγω της διακοπής της ανθρώπινης δραστηριότητας εξαιτίας της πανδημίας.

Μεγαλέξαντρος (1980). Του Θόδωρου Αγγελόπουλου με τους Ομέρο Αντονούτι, Εύα Κοταμανίδου

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1900, δραπετεύει από τη φυλακή, καβάλα σ’ ένα άσπρο άλογο, ένας επικίνδυνος ληστής: ο Μεγαλέξαντρος, όπως τον αποκαλεί ο λαός, αφού βλέπει σ’ αυτόν το μυθικό ανάλογο των λαϊκών εξεγέρσεων. Με τη βοήθεια των παλικαριών του, απάγει μια ομάδα Αγγλων διπλωματών και τους κρατάει όμηρους στο χωριό του, ζητώντας από την κυβέρνηση αμνηστία και την επιστροφή της γης στους χωρικούς.

eleftherostypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button