NewsΕπικαιρότηταΠολιτική

Απάντηση Δένδια στις κατηγορίες ότι “δεν βάζει πλάτη” στην κόντρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ορισμένοι νεοδημοκράτες, μεταξύ αυτών και ο Αδωνις Γεωργιάδης, έριξαν καρφιά για τους δημοφιλείς υπουργούς που κρύβονται στην υπόθεση της τραγωδίας

Απάντηση σε ορισμένους συναδέλφους του που τον κατηγορούν ότι δεν δίνει τη μάχη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στα παράθυρα της τηλεόρασης, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Η ιστορία ξεκίνησε με καρφιά που έριξε ο Αδωνις Γεωργιάδης– ορισμένοι είδαν ότι ο στόχος του υπουργού Ανάπτυξης ήταν ο υπουργός Εξωτερικών- εναντίον δημοφιλών υπουργών όπως είπε, που αντί να καταθέσουν “ένα τμήμα από το πολιτικό τους κεφάλαιο για να βοηθήσουν την ομάδα, έχουν εξαφανιστεί, την ώρα που άλλοι υπουργοί βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά.”

Σημειώνεται ότι στο παρασκήνιο κυκλοφορεί, ότι ο Νίκος Δένδιας όχι μόνο δεν βγήκε στα παράθυρα της τηλεόρασης για να απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία, αλλά έφυγε και νωρίτερα από το υπουργικό Συμβούλιο στην πρώτη συνεδρίαση για τα Τέμπη, επικαλούμενος φόρτο εργασίας αν και το μόνο ραντεβού του ήταν πολύ ώρα αργότερα, με τον Κύπριο ΥΠΕΞ, μια συνάντηση βασικά εθιμοτυπικού χαρακτήρα.

Απαντώντας, ο Νίκος Δένδιας, σχολίασε ότι προφανώς και στηρίζει την κυβέρνηση και την παράταξη που υπηρετεί από τα φοιτητικά του χρόνια, αλλά πρόσθεσε ότι ” ο ρόλος του υπουργού Εξωτερικών δεν είναι να τσακώνεται στα τηλεοπτικά παράθυρα απέναντι στην τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, για μια τραγωδία που πρέπει να προκαλεί συντριβή σε όλους μας. Ο θεσμικός μου ρόλος επιβάλλει λίγα και μετρημένα λόγια”, είπε ο Νίκος Δένδιας.

Η απάντηση Νίκου Δένδια αν αφήνει τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά…

“Σε ό,τι με αφορά, ο πρωθυπουργός με τίμησε με το χαρτοφυλάκιο ενός υπουργείου που έχει έναν σαφή θεσμικό ρόλο: την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων επί τη βάσει της εθνικής συνεννόησης, την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέτυχε σε μεγάλο βαθμό, σε μια κρίσιμη συγκυρία -παρά τη σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση σε όλα τα άλλα ζητήματα- και για την οποία δηλώνω υπερήφανος.

Την κυβέρνηση προφανώς τη στηρίζω από την πρώτη μέρα που ανέλαβα καθήκοντα, μέσα σε ένα φοβερά περίπλοκο περιβάλλον στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα την οποία όλοι γνωρίζουν: με τη διεύρυνση των συμμαχιών μας, με τις σημαντικές συμφωνίες που υπέγραψα, με την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο, την τεράστια αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της χώρας, την παρουσία μας σε όλες τις ηπείρους.

Ο ρόλος του υπουργού Εξωτερικών δεν είναι να τσακώνεται στα τηλεοπτικά παράθυρα απέναντι στην τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, για μια τραγωδία που πρέπει να προκαλεί συντριβή σε όλους μας. Ο θεσμικός μου ρόλος επιβάλλει λίγα και μετρημένα λόγια. Σε κάθε περίπτωση, η παράταξη αυτή είναι το σπίτι μου, την υπηρετώ από τα φοιτητικά μου χρόνια και έχω μάθει να πράττω πάντοτε ό,τι είναι εθνικά χρήσιμο.

Τι είχε δηλώσει ο Αδωνις Γεωργιάδης

“Το να έχεις υπουργούς με μεγάλη δημοφιλία είναι πολύ χρήσιμο σε μια παράταξη. Γιατί είναι χρήσιμο; Γιατί σε μια κρίσιμη ώρα, που τα πράγματα μπορεί να έχουν πάει και στραβά, σε μια δύσκολη στιγμή, αυτοί οι υπουργοί βγαίνουν και καταθέτουν ένα τμήμα από το πολιτικό τους κεφάλαιο για να βοηθήσουν την ομάδα. Την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Αν την κρίσιμη ώρα -μιλάω γενικά για τις ομάδες- τα δημοφιλή πρόσωπα εξαφανίζονται και βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά οι ίδιοι και οι ίδιοι, αυτό μπορεί να μην είναι χρήσιμο για την ομάδα και μπορεί να μην τους αξίζει η δημοφιλία. Αρχηγός της ομάδας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι η επιλογή του για να αλλάξει τα πράγματα, είναι ο Μητσοτάκης” δήλωσε χαρακτηριστικά.

thetoc.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button