NewsΕπικαιρότηταΚοινωνία

Θάνατος Βασίλη Τόπαλου:Νέες αποκαλύψεις από τις καταθέσεις-Τι έγινε τη μοιραία ημέρα

Τι «είδε» ο ιατροδικαστής - Για «βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση» κάνει λόγο η νεκροψία - Ποιος ήταν ο αντίπαλός - Ξεσπά η οικογένειά του

Κανένα στοιχείο δεν προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας ότι ο 16χρονος πρωταθλητής πυγμάχος Βασίλης Τόπαλος είχε δώσει τις προηγούμενες ημέρες από τον σοβαρό τραυματισμό του, κάποιον επίσημο ή ανεπίσημο αγώνα, εντός ή εκτός ρινγκ.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας έχουν πάρει καταθέσεις από τους γονείς του Βασίλη Τόπαλου, από τον 14χρονο αδελφό του που ήταν στο ίδιο γυμναστήριο εκείνη την ώρα, αλλά και από τον αθλητή που τον βρήκε βαριά τραυματισμένο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο πατέρας του Βασίλη Τόπαλου στην κατάθεσή του στο Τμήμα Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής, περιέγραψε τα όσα έγιναν στο γυμναστήριο στην Καλλιθέα, αναφέροντας πως όταν ο 16χρονος ολοκλήρωσε την προπόνηση, του είπε ότι λόγω της έντασης ένιωσε αδιαθεσία και θα πάει στο μπάνιο να ρίξει λίγο νερό στο πρόσωπό του. Ο ίδιος, όπως είπε, δεν τον συνόδευσε στα αποδυτήρια γιατί μετά ξεκίνησε η προπόνηση του μικρότερου γιου του και έμεινε μαζί του. Μετά απο λίγα λεπτά, άλλος αθλητής εντόπισε τον Βασίλη λιπόθυμο και μέσα στα αίματα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αστυνομία, όταν έφτασε το ασθενοφόρο και παράλαβε τον 16χρονο αθλητή δεν είχε τις αισθήσεις του.

Οι έμπειροι αξιωματικοί δεν κλείνουν τον φάκελο, παρότι ολοκληρώθηκε η νεκροτομή, καθώς, συνεχίζουν την έρευνα σε συνεργασία με τον ιατροδικαστή και τους γιατρούς του Τζάνειου Νοσοκομείου ώστε να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Η νεκροψία

Στο μεταξύ, χθες, ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή που πραγματοποίησε ο Σωκράτης Τσαντίρης και σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα ο θάνατος του 16χρονου οφείλεται σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προκάλεσε εγκεφαλική νέκρωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Τόπαλος στις 16 Δεκεμβρίου έκανε προπόνηση, συμμετέχοντας σε αγώνες σπάρινγκ. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, φέρεται να ένιωσε αδιαθεσία, πήγε στο μπάνιο να ρίξει νερό στο πρόσωπό του, λιποθύμησε, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια.

Ωστόσο, ο ιατροδικαστής φέρεται να είναι έντονα προβληματισμένος μετά την νεκροτομή που διενήργησε, καθώς εκτιμά ότι το χτύπημα στο κεφάλι του 16χρονου ήταν μεν πολύ σοβαρό, αλλά δεν φαίνεται να συνάδει με πτώση σε κάποια επιφάνεια εξ’ ιδίου ύψους, δηλαδή από το ύψος του.

Ο αντίπαλος

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους αντιπάλους του, το μοιραίο εκείνο πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου, φέρεται να ήταν κι ένας Γεωργιανός πυγμάχος25 ετών, με εμπειρία 200 αγώνων, αρκετά πιο δυνατός από τον 16χρονο Βασίλη Τόπαλο.

«Τον έβαλαν με έναν 20χρονο που ήταν 70 κιλά» λέει η γιαγιά του 16χρονου

Υπενθυμίζεται πως η γιαγιά του 16χρονου είχε δηλώσει πως ο εγγονός της έπαιξε σε άλλη κατηγορία από αυτή που ταίριαζε στην ηλικία και τα κιλά του. «Λιποθύμησε φαίνεται και έπεσε και χτύπησε βαριά το κεφάλι του. Το μωρό μας βρέθηκε στην εντατική. Εκεί έπεσε σε κώμα 17 μέρες και πέθανε. Εμείς μάθαμε ότι έγινε σπάρινγκ, τον βάλανε με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά και το δικό μας ήταν 60 κιλά και 16 ετών. Αυτό ξέρουμε» τόνισε στον Alpha η γιαγιά του 16χρονου, επισημαίνοντας πως ήταν σε διαφορετική κατηγορία.

 

Πηγή:  vradini.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button