EυρωεκλογέςNewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΠολιτική

Ανδρουλάκης για Μητσοτάκη: Χρυσός χορηγός του ο Κασσελάκης, δεκανίκι ο Βελόπουλος

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε επίθεση σε Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση. Γιατί προέβλεψε αποχή ρεκόρ την Κυριακή. Τι προέβλεψε για το ΠΑΣΟΚ και τον στόχο για την δεύτερη θέση.

Τριμέτωπη επίθεση σε Νέα Δημοκρατία, Στέφανο Κασσελάκη και Κυριάκο Βελόπουλο εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ενόψει των Ευρωεκλογών της Κυριακής.

«Ο πρωθυπουργός λέει ότι χρειάζεται ξανά μεγάλη πλειοψηφία στην κάλπη για να μην πάμε σε αστάθεια και να προχωρήσει, όπως λέει, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Φανταστείτε να μην είχε και 121 βουλευτές διαφορά από το δεύτερο κόμμα, τι θα έλεγε. Εδώ μιλάμε για απόλυτη περιφρόνηση της νοημοσύνης του ελληνικού λαού» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ .Ανδρουλάκης χαρακτήρισε ως «χρυσό χορηγό» του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι «παραμύθα» το επιχείρημα του ότι δεν μπορεί να καταθέσει την αρχική δήλωση πόθεν έσχες, αφού όπως τόνισε η σχετική πλατφόρμα είναι ανοιχτή, ενώ παράλληλα τον κατηγόρησε ότι με την στάση και τα επιχειρήματα του δίνει την άνεση στην Κυβέρνηση να «πετάει την μπάλα στην εξέδρα» και να μην συζητούνται τα σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας. 

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε «ακουω διάφορους να λένε για τον Βελόπουλο ότι κάνει αντιπολίτευση στην ΝΔ, ενώ ο Βελόπουλος είναι δεκανίκι της ΝΔ. Ποιος έδωσε δυνατότητα στην ΝΔ να αλώσει το ΕΣΡ και την ΑΔΑΕ για να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ; Στις πιο δύσκολες στιγμές για την κυβέρνηση, ο Βελόπουλος έβαλε πλάτη στην ΝΔ, το μόνο κόμμα που έδωσε στήριξη. Είναι αδιανόητο πολιτικός αρχηγός να χρησιμοποιεί την θρησκεία, να λέει για επιστολές του Ιησού και να μην υπάρχει αντίδραση».

Ακόμη, ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόεβλεψε αποχή ρεκόρ στις Ευρωεκλογές της Κυριακής, τονίζοντας πάντως ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι στους κερδισμένους, με αυξημένα ποσοστά και είπε ότι υπάρχουν πολλές ελπίδες να είναι δεύτερο κόμμα.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε ρεκόρ αποχής, γιατί για να ειμαστε ειλικρινείς: την κρύβαμε την αποχή στις ευρωεκλογές, πίσω από τις δημοτικές εκλογές, που γίνονταν την ίδια ημέρα. Υπάρχει μεγάλη κρίση αξιοπιστίας. Γι’ αυτο εγώ λέω λίγα, συγκεκριμένα και ρεαλιστικά, γιατι δεν προκειται στον βωμό της ψηφοθηρίας να θυσιάσω την σχέση που χτίζουμε με τον λαό και προσωπικά και ως παράταξη. Θα το δούμε το πρόβλημα της αποχής, για αυτό ζητούσα από μήνες να γινει debate για τις ευρωεκλογές», ανέφερε ενδεικτικά.

Νίκος Ανδρουλάκης - Καλημέρα Ελλάδα

Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είπε ότι «μια εβδομάδα πριν τις εκλογές κάνει αυτό το σόου και ούτε καταθετει το πόθεν έσχες και το σημαντικότερο δίνει την άνεση στον κ. Μητσοτάκη να πετάξει την μπαλα στην εξέδρα και φτάσαμε την τελευταία εβδομάδα και αντί να συζητάμε για ακρίβεια στην ενέργεια, στα τρόφιμα, για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για τις μεγάλες ευρωπαϊκές προκλήσεις της εποχής, συζητάμε για το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη και για τα Tik Tok».

Απαντώντας στους χαρακτηρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη για εκείνον, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε «Υπάρχει μία λέξη-κλειδί στην πολιτική: η αξιοπιστία. Αξιοπιστία σημαίνει να συγχρονίζεις τις ιδέες και τις θέσεις σου με τις πράξεις σου. Εάν ένας αριστερός πιστεύει ότι αξίζει να είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποιος που λέει ότι είναι αριστερός αλλά βγάζει εκατομμύρια από offshore και φορολογικούς παραδείσους, τότε για μένα, δυστυχώς, έχει χαθεί το μέτρο σε αυτήν τη χώρα».

«θα του δώσω μια απάντηση μέσω του ΑΝΤ1. Την ώρα που μου την έστηνε με τις υποκλοπές το παρακράτος της ΝΔ για να μην εκλεγώ Πρόεδρος της ΝΔ, εσεις γράφατε άρθρα αποθεώνοντας τον κ. Κασσελάκη. Κρείττον του λαλείν το σιγάν».

Συνεχίζοντας ανέφερε «είπε κι άλλη μια ανακρίβεια από το Ηράκλειο. Τι λέει; Ότι είμαι εκβιαζόμενος απο τον κ. Μητσοτάκη με τις υποκλοπές. Ήρθε στο γραφείο μου (ενν. ο Στέφανος Κασσελάκης) και του το εξήγησα, αλλά ο άνθρωπος έχει τέτοιες αρχές που θέλει να βγάζει fake news. Του είπα ότι αν έκανα μήνυση στον Μητσοτάκη,η δικογραφία θα πήγαινε απευθείας στην Βουλή και η πλειοψηφία της ΝΔ θα έβγαζε λάδι τον Μητσοτάκη, όπως έγινε με τον Καραμανλή για τα Τέμπη. Εγώ αποκάλυψα τι συνέβαινε, εγώ πήγα στην Δικαιοσύνη Το εκβιαζόμενος μάλλον εγώ πρέπει να το χρησιμοποιώ εναντίον τους, γιατί αυτοί δεν έκαναν τίποτα, παρά αυτοί για μενα».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον λαό να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας στην ΝΔ, λέγοντας ότι «η αξιόπιστη αντιπολίτευση πονάει την ΝΔ και όχι ένα κόμμα της ευτέλειας, της επικοινωνίας, του όλα στο TikTok. Αν ένας αριστερός πιστεύει ότι αξίζει να είναι αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης ένας που δηλώνει αριστερός αλλά βγάζει εκατομμύρια απο off shore, τότε έχει χαθεί το μέτρο».

Νίκος Ανδρουλάκης - Καλημέρα Ελλάδα

Αναφορικά με τις επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι «Το ΠΑΣΟΚ θα πάρει μεγαλύτερα ποσοστά από τις Ευρωεκλογές του 2019 και τις εκλογές του 2023. Εγώ δεν βάζω πήχη ένα ποσοστό, αλλά ο στρατηγικός στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να γίνει δεύτερο κόμμα. Πρέπει να μας δώσει δύναμη ο πολίτης, όπως μας έδωσε και στις πρόσφατες εκλογές και στις δημοτικές. Πρέπει να νιώσει μια απειλή η ΝΔ».

Συμπλήρωσε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει εδώ και πολλά χρόνια, το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει, αργά και σταθερά ανεβαίνει. Όταν πάει κάποιος να πολεμήσει την Κυριακή, σκέφτεται μόνο την νίκη. Όποιος σκέφτεται κάτι άλλο, εχει αποδημήσει και δεν το ξέρει. Εγώ αγωνίζομαι να ειναι δεύτερο κομμα το ΠΑΣΟΚ, γιατί θα ενώσει τις δημοκρατικές δυνάμεις και θα νιώσει απειλή η ΝΔ και θα αναγκαστεί να αλλάξει τροπάριο. Υπάρχουν κι άλλες δυνάμεις, υπάρχουν και αυτοικητικοί στον χώρο…».

Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν υπάρχει διάλογος αυτήν την ώρα με άλλες δυνάμεις στην Κεντροαριστερά, λέγοντας «επειδή βλέπω ποιοι κάνουν παιχνίδι σε βάρος της Νέας Αριστεράς, σας λέω ότι δεν κάνουμε καμία συζήτηση ενόψει της Κυριακής»

Σχολιάζοντας δημοσκόπηση στην Κρήτη που φέρνει το ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη θέση, ο κ. Ανδρουλάκης είπε «υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έχουμε ανατροπή στην Κρήτη και να γίνει ο χάρτης πράσινος και για μένα αυτό θα είναι μια σοβαρή επιτυχία».

Ο κ. Ανδρουλάκης, που δέχθηκε πιεστικά ερωτήματα για το ΠΑΣΟΚ, την «επόμενη ημέρα» και την αυτοκριτική, απάντησε «Πραγματικά, μου κάνει μεγάλη εντύπωση η επιμονή όλων των δημοσιογράφων. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που από τότε που το ανέλαβα κάνει μόνο νίκες, ανεβάζει τα ποσοστά του, πήρε μεγάλους Δήμους. Το ίδιο και με τις εθνικές εκλογές. Μου λέγατε δεν θα είσαι για έναν χρόνο στην Βουλή και τι θα γίνει; Εδώ, ο Κασσελάκης δεν θα είναι 4 χρόνια στην Βουλή, αλλά…».

Προσέθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα πανηγυρίζει, θα είναι το κόμμα με την μεγαλύτερη άνοδο και από τις ευρωπαϊκές και από τις εθνικές εκλογές και έχει πολλές πιθανότητες να είναι δεύτερο, με απώτερο στόχο να γίνει και πρώτο κόμμα».

Νίκος Ανδρουλάκης - Καλημέρα Ελλάδα

Για την οικονομία, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε «Πολλές φορές κάνουμε τους δημοσιογράφους, γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους, όταν λέμε πάει καλά η οικονομία για να χαϊδεύουμε αυτιά, αλλά ο λαός έχει την δεύτερη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη των 27. Φύγανε τα μνημόνια και αντι να βελτιωθεί η κατάσταση, κάποιοι έγιναν πλουσιότεροι και άλλοι έμειναν στάσιμα ή χειρότερα».

Στο ερώτημα γιατί δεν παίρνει ένα τέτοιο μέτρο η Κυβέρνηση, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε «γιατί δεν το κάνει; Γιατί θα πει ο κόσμος στον κ. Μητσοτάκη “καλά, τώρα το θυμήθηκες”. Δεν κάνουν τίποτα, γιατί λένε ότι η αγορά αυτορυθμίζεται, όμως σε εποχές κρίσης χρειάζονται σκληροί κανόνες στην αγορά».

Ο κ.Ανδρουλάκης χαρακτήρισε ιδεοληπτική την ΝΔ λέγοντας ότι «υπάρχει ένα μέτρο χωρίς ένα ευρώ κόστος: η ενιαία αρχή καταναλωτών, στην οποία θα υπαχθούν όλες οι καταναλωτικές ενώσεις της χώρας, για να γίνεται εμπάργκο στις πολυεθνικές, αν διαπιστώνονται κρούσματα αισχροκέρδειας.Ας μας εξηγήσει γιατί το αρνήθηκε η ΝΔ», ενώ σε ότι αφορά τα πρόστιμα στην αγορά είπε «Ποια πρόστιμα μπήκανε; Στις τράπεζες με κέρδη 3 δις σε δύο χρόνια μόνο από τις χρεώσεις, μπήκε πρόστιμο μόνο 41 εκατομμύρια ευρώ, είναι σαν να τους λέει η Κυβέρνηση προχωρήστε…».

Αναφορικά με τις μειώσεις φόρων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είπε ότι «εμείς ζητάμε μείωση του ΦΠΑ κατά 5 μονάδες. Αυτό είχε κόστος 2,2 δις ευρώ στην Ισπανία των 48 εκατομμυρίων πολιτών, οπότε στην Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων θα είναι λιγότερο. Ο Πρόεδρος της ισπανικής δεξιάς λέει ότι το μέτρο είναι επιτυχημένο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ότι δεν είναι επιτυχημένο το μέτρο στην Ισπανία. Τα μέτρα που προτείνουμε είναι μειωμένος ΦΠΑ για έναν χρόνο σε βασικά αγαθά με κόστος 500 εκ. ευρώ και νέο ΕΚΑΣ για τους 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, με κόστος 600 εκ. ευρώ. Που θα βρούμε τα λεφτά; Πέρσι ο Προϋπολογισμός είχε υπερκέρδη από ΦΠΑ και ΕΦΚ 1,6 δις ευρώ, οπότε με αυτά τα μέτρα, αφήνουμε και μισό δις ευρώ στην άκρη».

antenna.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button