Formula 1NewsΑθλητικάΕπικαιρότητα

Έχασε τη νίκη στο Βέλγιο ο Russell – Νικητής ο Hamilton!

Αναπάντεχη εξέλιξη στο GP Βελγίου καθώς ο George Russell έχασε τη νίκη λόγω τεχνικής παρατυπίας στο μονοθέσιό του κι έτσι ο Lewis Hamilton είναι ο νικητής.

Ο George Russell αποκλείστηκε επίσημα από το βελγικό Grand Prix, λίγες ώρες μετά την καρό σημαία! Έτσι, ο Lewis Hamilton αναδεικνύεται νικητής για 105η φορά στην καριέρα του, με τον Oscar Piastri να προάγεται στη 2η θέση και τον Charles Leclerc να συμπληρώνει το βάθρο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)

Άδοξο τέλος είχε ο αγώνας στο θρυλικό SpaFrancorchamps για τον George Russell, ο οποίος παραπέμφθηκε στους αγωνοδίκες καθώς η W15 ήταν 1,5 κιλό ελαφρύτερη από το προβλεπόμενο κατώτερο όριο.

Η ζυγαριά για το μονοθέσιο της Mercedes «έγραψε» αρχικά ότι βρισκόταν ακριβώς στο κατώτατο όριο των 798 κιλών, όμως μετά την αφαίρεση του ενός απαιτούμενου λίτρου καυσίμου για έλεγχο από την ομοσπονδία, το συνολικό βάρος της W15 ήταν χαμηλότερο από το προβλεπόμενο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)

Έτσι, η νίκη παραδίδεται στα χέρια του έτερου οδηγού της γερμανικής ομάδας και ο Lewis Hamilton εξασφαλίζει τη νίκη με το νούμερο 105, σε μία άκρως ανατρεπτική εξέλιξη.

Ακολούθως, ο Oscar Piastri προάγεται στη 2η θέση και ο Charles Leclerc συμπληρώνει το βελγικό βάθρο. Ο Daniel Ricciardo, που τερμάτισε 11ος στον αγώνα, μπαίνει στη βαθμολογούμενη δεκάδα, προσφέροντας έναν βαθμό στη VCARB.

antenna.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button