NewsΕλλάδαΕλληνική ΑστυνομίαΚοινωνία

Έπεσε στα βράχια και μετά στη θάλασσα – Το σενάριο που εξετάζεται για την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC

Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι και drones ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή τη διαδρομή που ακολούθησε ο 67χρονος - Το μονοπάτι μήκους ενός χιλιομέτρου και η μαρτυρία του ανθρώπου που τον είδε τελευταίος

Σε πλήρη εξέλιξη για δεύτερο 24ωρο βρίσκεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του γνωστού παρουσιαστή του BBC, Mάικλ Μόσλεϊ, στο νησί της Σύμης τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Από χθες το πρωί, όταν η σύζυγος του 67χρονου δήλωσε στο Αστυνομικό Τμήμα ότι ο δημοσιογράφος δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι μετά από μια κοινή τους εξόρμηση στην παραλία του Αγίου Νικολάου, κλιμάκια της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή εθελοντών διασωστών «χτενίζουν» το νησί προκειμένου να εντοπίσουν ένα σημάδι από την πορεία που ακολούθησε ο αγνοούμενος.

Βίντεο από τις έρευνες:

Για τον εντοπισμό του 67χρονου έχουν επιστρατευθεί ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι καθώς και drones που ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή τη διαδρομή που ακολούθησε φεύγοντας από την παραλία.

Όπως δήλωσε η σύζυγός του στους Αστυνομικούς, ο 67χρονος έφυγε από την ακτή του Αγίου Νικολάου πεζός, χωρίς να έχει κινητό μαζί του, με κατεύθυνση την περιοχή Πέδι.

Πρόκειται για ένα μονοπάτι, μήκους ενός χιλιομέτρου, το οποίο αν και είναι απότομο αρκετοί ξένοι τουρίστες το επιλέγουν για πεζοπορία.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι σε αυτή τη διαδρομή να συνέβη κάτι στον 67χρονο και να έπεσε στα βράχια και στη συνέχεια στη θάλασσα.

Ωστόσο, μια μαρτυρία κατοίκου του Σύμης θέλει τον 67χρονο να έφτασε με ασφάλεια στο Πέδι και από εκεί να προσπάθησε να κατευθυνθεί με λεωφορείο προς τον Γυαλό όπου βρίσκεται το σπίτι που μένουν με τη γυναίκα του.

Ο συγκεκριμένος κάτοικος, ο οποίος έχει δώσει κατάθεση και στις Αρχές, υποστηρίζει πως είδε τον 67χρονο να περιμένει στη στάση του λεωφορείου, στο Πέδι, στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Άγνωστο, όμως, παραμένει αν ο αγνοούμενος επιβιβάστηκε στο λεωφορείο και αν τελικά επιβιβάστηκε σε ποια στάση κατέβηκε.

«Αν θεωρήσουμε πως έφυγε από τον Άγιο Νικόλαο στη 13.30 έκανε μισή ώρα να φτάσει μέχρι το Πέδι.

Η διαδρομή είναι βατή, είναι βατό μονοπάτι. Αρκετοί ηλικιωμένοι και ξένοι την κάνουν. Είναι επικίνδυνη μόνο αν πας κοντά στα βράχια.

Υπάρχει μαρτυρία ότι τον είδαν 2 το μεσημέρι στη στάση των λεωφορείων. Δεν υπάρχει πληροφορία αν ανέβηκε στο λεωφορείο και αν σε κάποια στάση κατέβηκε.

Αυτός που τον είδε τα έχει πει αυτά και στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική», λέει στο protothema.gr ο αντιδήμαρχος Σύμης, κ. Νικήτας Γρύλλης, ενώ επισημάνει πως μέχρι στιγμής οι Αρχές αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα γύρω από την εξαφάνιση του Μάικλ Μόσλεϊ.

protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button