NewsΕγκληματικότηταΕπικαιρότηταΚοινωνίαΚόσμος

Έκτακτη είδηση. Εκρήξεις στη Βηρυτό

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έπληξε συνοικία της λιβανικής πρωτεύουσας

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν ανώτερο διοικητή που, όπως είπαν, βρίσκεται πίσω από την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν από την οποία σκοτώθηκαν 12 νέοι.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν την Βηρυτό, στοχοθετώντας ανώτερο διοικητή της Χεζμπολά που φέρεται να βρίσκεται πίσω από τους θανάτους 12 νεαρών στα Υψίπεδα του Γκολάν.

«Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) πραγματοποίησαν ένα στοχευμένο πλήγμα στην Βηρυτό κατά του διοικητή που ευθύνεται για την δολοφονία των παιδιών στο Μαζντάλ Σαμς και τον φόνο επιπλέον πολυάριθμων Ισραηλινών πολιτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση των IDF.

Η επίθεση έρχεται μέρες μετά την επίθεση με ρουκέτα από τον Λίβανο που σκότωσε τους 12 νέους. Το Ισραήλ κατηγορεί την οργάνωση Χεζμπολά, η οποία όμως αρνείται κάθε εμπλοκή.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι η ισραηλινή επίθεση έθεσε ως στόχο την περιοχή γύρω από το Συμβούλιο της Σούρα της σιιτικής οργάνωσης, στην συνοικία Χαρέτ Χρέικ της Βηρυτού.

Ο λόγος των εκρήξεων δεν κατέστη άμεσα σαφής, όμως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε νωρίτερα υποσχεθεί ότι θα υπάρξει «σκληρή απάντηση» για την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Η Ουάσινγκτον από την πλευρά της φέρεται να κάλεσε το Ισραήλ να αποφύγει ένα πλήγμα κατά της λιβανικής πρωτεύουσας και των πολιτικών υποδομών, προκειμένου να αποφευχθούν οι παράπλευρες απώλειες.

gr.euronews.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button