Formula 1NewsΑθλητικάΕπικαιρότητα

GP Βελγίου: Το ρίσκο του Russell έφερε τη νίκη και το 1-2 για τη Mercedes

Την τρίτη νίκη της καριέρας του πήρε ο George Russell στο Βέλγιο, σε έναν αγώνα που κρίθηκε από τις σωστές αποφάσεις και στρατηγικές. Ο Lewis Hamilton «κλείδωσε» το 1-2 για τη Mercedes, ενώ ο Oscar Piastri συμπλήρωσε το βάθρο.

Την τρίτη νίκη της καριέρας του πήρε ο George Russell στο Βέλγιο, σε έναν αγώνα που κρίθηκε από τις σωστές αποφάσεις και στρατηγικές. Ο Lewis Hamilton «κλείδωσε» το 1-2 για τη Mercedes, ενώ ο Oscar Piastri συμπλήρωσε το βάθρο.

GP ΒΕΛΓΙΟΥ

Τα κόκκινα φώτα είδαν τον Charles Leclerc να διατηρεί το προβάδισμα. Ο Lewis Hamilton που εκκινούσε 3ος είχε καλύτερη αντίδραση από τον Sergio Perez που βρισκόταν μπροστά του. Ο Μεξικανός, μόλις το αντιλήφθηκε, προσπάθησε να σώσει την κατάσταση στριμώχνοντας τον Βρετανό, όμως δεν μπόρεσε να διατηρήσει τη θέση του.

GP ΒΕΛΓΙΟΥ

Τη χειρότερη εκκίνηση είχε ο Lando Norris, ο οποίος έχασε τρεις θέσεις, πέφτοντας μέχρι την 7η θέση, την ώρα που ο Max Verstappen είχε ανέβει από την 11η μέχρι την 8η. Ένα δύσκολο ξεκίνημα για τον οδηγό της McLaren, εν μέσω «πολεμικού» κλίματος μεταξύ της βρετανικής ομάδας και της Red Bull Racing.

GP ΒΕΛΓΙΟΥ

Ο Lewis Hamilton είχε το βλέμμα του «καρφωμένο» στον Leclerc που βρισκόταν μπροστά του και κατάφερε να τον προσπεράσει ήδη από τον 3ο γύρο, μόλις άνοιξε το DRS. Από εκεί κι ύστερα, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής άνοιγε σταθερά τη διαφορά από τον Μονεγάσκο.

Οι πρώτες αλλαγές ξεκίνησαν από νωρίς, μεταξύ των γύρων 8 με 13. Οι Mercedes, Red Bull Racing και η McLaren του Piastri μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα στα πιτ, δημιουργώντας κυκλοφοριακό… κομφούζιο κατά την επιστροφή τους στην πίστα. Ο Αυστραλός πέτυχε ένα εντυπωσιακό προσπέρασμα έναντι του Sergio Perez, που του έδωσε το «πάνω χέρι» στη μάχη του με την αυστριακή ομάδα.

Ο Leclerc υπό τον φόβο ενός undercut ζήτησε από την ομάδα να καθυστερήσει την πρώτη  του αλλαγή ελαστικών, όμως το pit wall του ζήτησε να κάνει το πιτ στοπ έναν γύρο αργότερα.

Στο μεταξύ, ο Carlos Sainz ήταν ο μόνος που δεν είχε αλλάξει το σετ σκληρής γόμας που είχε από την εκκίνηση και είχε βρεθεί στην κορυφή. Η ομάδα έκρινε ότι μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα του για μερικούς γύρους και να ρισκάρει με μία μόνο αλλαγή, ενώ οι υπόλοιποι φαινόντουσαν να ακολουθούν στρατηγική δύο αλλαγών. Τελικά, ο Μαδριλένος μπήκε στα πιτ σχεδόν στα μισά του αγώνα, στον 21ο γύρο, επιλέγοντας ένα σετ μέσης γόμας.

Έναν γύρο αργότερα, ο Perez έκανε τη δεύτερη αλλαγή του, αφήνοντας τον Max Verstappen «εκτεθειμένο» στον Lando Norris. Ο Μεξικανός παραπονέθηκε στον ασύρματο για έλλειψη ταχύτητας στις ευθείες, ενώ ο οδηγός της McLaren έκανε πιο γρήγορα περάσματα από τον Ολλανδό πρωταθλητή.

Η Ferrari αποφάσισε να αναποδογυρίσει την κατάσταση υπέρ της, καλώντας τον Leclerc για τη δεύτερη αλλαγή του στον 26ο γύρο και πριν τον Lewis Hamilton. Ένα αργό σχετικά πιτ στοπ μπορεί να μην έστεψε με επιτυχία την απόφαση αυτή, ενώ ο Βρετανός πρωταθλητής προχώρησε στη δική του αλλαγή έναν γύρο αργότερα.

Ο George Russell, ταυτόχρονα, ζητούσε από τη Mercedes να σκεφτεί το ενδεχόμενο ενός μόνο πιτ στοπ, αποδεικνύοντας ότι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να διεκδικήσει την κορυφή σε αυτόν τον άκρως στρατηγικό αγώνα.

Κάπως έτσι, βρέθηκε ο Piastri στην πρώτη θέση, με την ομάδα να… γλυκοκοιτάζει τη μία μόνο αλλαγή. Παρόλα αυτά, ο Αυστραλός κλήθηκε στα πιτ, έπεσε «θύμα» ενός αργού πιτ στοπ και επέστρεψε στον αγώνα 4ος και μπροστά από τον Verstappen.

Στο μεταξύ, ο Russell επιβεβαίωσε ότι θέλει να συνεχίσει μέχρι το τέλος με μία μόνο αλλαγή, την ώρα που ο Hamilton «ροκάνιζε» τη διαφορά από τα 5 δευτερόλεπτα.

Ο Piastri «κλείδωσε» το τρίτο σκαλί του βάθρου στον 36ο γύρο, με μία εντυπωσιακή προσπέραση έναντι του Leclerc, με τον Μονεγάσκο να έχει «ξεμείνει» από λάστιχο. Ο Norris στην έτερη McLaren «έκλεινε» τη διαφορά από τον Verstappen.

GP ΒΕΛΓΙΟΥ

Οι τελευταίοι τέσσερεις γύροι είδαν τις δύο Mercedes να μάχονται για τη νίκη, με τον Hamilton να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο τον Russell, αλλά όχι αρκετά για να πάρει την κορυφή. Το ρίσκο που πήρε ο 26χρονος Βρετανός απέδωσε, ενώ το 1-2 της γερμανικής ομάδας απέδειξε ότι οι αναβαθμίσεις έχουν πιάσει τόπο.

Συνολικά, η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: RussellHamiltonPiastriLeclercVerstappenNorrisSainzPerezAlonsoOconRicciardoStrollAlbonGaslyMagnussenBottasTsunodaSargeant και Hulkenberg. Ο Zhou εγκατέλειψε με πρόβλημα στον κινητήρα.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΒΕΛΓΙΟΥ

antenna.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button