EυρωεκλογέςNewsΕλλάδαΠολιτική

ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Φιάσκο το πόθεν… αίσχος Κασσελάκη

Τα 10 καυτά ερωτήματα που έθαψε στην ομιλία του

Πόθεν… αίσχος. Έδειξε ένα χαρτί σε video wall χωρίς να απαντήσει σε κανένα από τα καυτά ερωτήματα για την περιουσιακή του κατάσταση. «Τα στοιχεία αφορούν κι εμένα και τον Τάιλερ. Βλέπετε να έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες, η μία μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024 όταν έμαθα ότι δεν επιτρέπει να έχω αλλοδαπή εταιρεία ο νόμος», είπε απευθυνόμενος στο μικρό κοινό που βρέθηκε στο λιμάνι για να τον παρακολουθήσει…

Στο χαρτί που έδειξε για λίγα δευτερόλεπτα φαίνεται να έχει καθαρό εισόδημα πάνω από 2 εκατ. δολάρια, δάνεια 1,8 εκατ., επενδυτικά προϊόντα πάνω από 3 εκατ. δολάρια, καταθέσεις 21.800 δολάρια, συμμετοχές σε εταιρείες 727.000 δολάρια, τρία σπίτια και δύο αυτοκίνητα!

Εγκλωβισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ

Σαφέστατα η περίπτωσή του έχει δημιουργήσει συνολικά πρόβλημα αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το σίριαλ με το πόθεν έσχες τον έχει αυτοεγκλωβίσει και για αυτό αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αυτήν τη θεατρινίστικη κίνηση, γιατί κατάλαβε ότι αλλιώς θα του κοστίσει πολιτικά. Την ίδια ώρα βεβαίως έχει εγκλωβίσει και τον ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να σηκώσει άλλα θέματα στην προεκλογική ατζέντα (όπως η ακρίβεια και τα Τέμπη) και τώρα σέρνεται όλο το κόμμα πίσω από τα οικονομικά του Κασσελάκη προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα.

Όπως αντιλαμβάνεστε, στην Κουμουνδούρου υπάρχπυν παγωμάρα και έντονος προβληματισμός για την κίνησή του αυτή, αφού μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν από την κάλπη η επικαιρότητα και η ειδησεογραφία θα στρέφονται γύρω από το πόθεν έσχες του… καραβοκύρη προέδρου.

Αρκετά στελέχη από την Κουμουνδούρου τού είχαν επισημάνει ότι θα έπρεπε να κάνει αυτές τις ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές. Ως συνήθως, δεν άκουσε κανέναν και τώρα εγκλωβίστηκε και εγκλώβισε όλο το κόμμα με τα οικονομικά του.

Ο αντιπερισπασμός με τα Τέμπη

Τελευταία «ελπίδα» του ΣΥΡΙΖΑ, λένε καλά πληροφορημένες πηγές, είναι να προκύψει κάτι για την τραγωδία των Τεμπών μέσα στην εβδομάδα μήπως και καταφέρουν να στρέψουν αλλού την ατζέντα. Περιμένουν με αγωνία το ντοκιμαντέρ του Mega μήπως μπορέσει η Κουμουνδούρου να «πατήσει» πάνω σε αυτό και να υψώσει σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή.

Όμως, ο Κασσελάκης έτσι όπως χειρίστηκε την υπόθεση βιάστηκε να την κλείσει άρον άρον σήμερα για να ξεχαστεί μέχρι την Παρασκευή. Η βιασύνη του όμως δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ξεχαστούν. Το θέμα είναι ότι με τα λεγόμενά του άναψε νέες φωτιές. Πάντως, νούμερα δεν τόλμησε να ψελλίσει. Και βεβαίως δεν απάντησε σε κανένα από τα καυτά ερωτήματα για το πώς απέκτησε την περιουσία του:

1. Δεν μας είπε για το σύνολο των εταιρειών στις οποίες είχε ή έχει ακόμη συμμετοχή.
2. Δεν μας είπε για τις πωλήσεις και τις μεταβιβάσεις που έχει κάνει.
3. Δεν μας είπε με ποιο αντίτιμο τα έχει κάνει όλα αυτά και κρύφτηκε πίσω από την ανωνυμία που προσφέρει το καθεστώς του Ντέλαγουερ;

4. Δεν μας είπε για το σύνολο των λογαριασμών που διαθέτει και διαχειρίζεται όπως, για παράδειγμα, της εταιρείας Osios, μέσω της οποίας δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ με 230.000 ευρώ για να πληρωθούν μισθοί και δώρα τον περασμένο Δεκέμβριο.
5. Δεν μας είπε αν έχει εμπλοκή σε άλλες εταιρείες του εξωτερικού, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και αλλού, ειδικά αν υπάρχουν περιπτώσεις offshore εταιρειών.
6. Δεν ανέφερε αν έχει θυρίδες σε τράπεζες.
7. Δεν αποκάλυψε αν έχει δωρεές από τους γονείς του.
8. Δεν είπε αν χρωστάει δάνεια.
9. Δεν αποκάλυψε αν έχει κοινή περιουσία με τον σύζυγό του, τον Τάιλερ Μακμπέθ.
10. Τέλος, αφού έχει τη δυνατότητα, όπως λέει, να καταθέσει πόθεν έσχες, γιατί δεν το πράττει εγγράφως;
Ο κ. Κασσελάκης ξέρει επίσης πολύ καλά ότι παράλληλα τρέχει και μια εισαγγελική έρευνα για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας την οποία διέθετε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες μετά την ανάδειξή του σε αρχηγό του κόμματος κατά παράβαση του νόμου του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν είναι λοιπόν τόσο απλά τα πράγματα όσο προσπαθεί να τα παρουσιάσει… Σε κάθε περίπτωση, η προφορική παράθεση φορολογικών στοιχείων δεν είναι κατάθεση πόθεν έσχες και επίσης οι νόμοι των
ΗΠΑ δεν ισχύουν στην Ελλάδα. Εδώ δεν είναι Μαϊάμι…

ΓΕΛΟΙΟ ΣΟΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Ομολόγησε την παρανομία του, επικαλέστηκε άγνοια του νόμου

Τα περιουσιακά του στοιχεία παρουσίασε σε ένα… σόου άνευ προηγουμένου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου έκανε την προεκλογική του ομιλία, ο Στέφανος Κασσελάκης, ομολογώντας μάλιστα ότι παρανόμησε όταν έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συνέχιζε μέχρι και τις αρχές του 2024 να έχει συμμετοχή σε εταιρεία του εξωτερικού, κάτι που απαγορεύει διά ροπάλου ο νόμος που ψήφισε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αρκετά θεατρινίστικα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε να υπερασπίζεται τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν και εμένα και τον Τάιλερ, το λέω για τα πληρωμένα πιστόλια του Μαξίμου. Δεν πολιτεύεται, δεν σας φταίει, εμένα χτυπήστε».

Στη συνέχεια της ομιλία τους ανέφερε: «Βλέπετε να έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες. Η μία εκτός Ελλάδας. Η μία μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, αμέσως μόλις ενημερώθηκα ότι δεν μου το επιτρέπει ο νόμος. Καλώ τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει και εκείνος τώρα τα εισοδήματά του πριν από τις ευρωεκλογές. Να ξέρουμε πόσα ακίνητα προστέθηκαν στη Monopoly των ακινήτων του».

«Δεν σας κορόιδεψα»

«Σας παρουσιάζω τα στοιχεία μου. Δεν σας κορόιδεψα για να γίνω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης. Το θράσος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα ήταν τέτοιο που στην ίδια αυτή ομιλία, όπου παραδέχθηκε την παρανομία του, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για… Αλ Καπόνε, ζητώντας να δώσει το πόθεν έσχες του πριν από τις ευρωεκλογές, την ώρα που ο ίδιος κρυβόταν πίσω από το ότι η διορία ολοκληρώνεται στις… 30 Ιουνίου.

Το ζήτημα της περιουσίας του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και της συμμετοχής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορες εταιρείες, που πλέον ελέγχεται από εισαγγελέα, δεν άνοιξε έπειτα από κάποια επίθεση των αντιπάλων του αλλά από τις ίδιες τις κινήσεις του. Ήταν ο ίδιος που επιχειρώντας να «χτίσει» το αρχηγικό του προφίλ αλλά και να αποδομήσει τον προκάτοχό του διέρρευσε πως στήριξε με δανειοδότηση τα κομματικά ΜΜΕ ώστε να πληρωθεί το δώρο των Χριστουγέννων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεναγήσει τηλεοπτικές εκπομπές και έντυπα στα ακίνητά του σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Τον Νίκο Ευαγγελάτο στο νεοαποκτηθέν έναντι 1,8 εκατ. ευρώ διαμέρισμα στο Κολωνάκι, τον Γιώργο Λιάγκα στη βίλα στις Σπέτσες, η οποία είχε μπει στη δημόσια συζήτηση από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που ο Στέφανος Κασσελάκης απαίτησε να γίνει εκεί, και, τέλος, το «Down Town» στο ακίνητο της Νέας Υόρκης.

Το Σαββατοκύριακο λοιπόν και έπειτα από πολλές πιέσεις από τα υπόλοιπα κόμματα, ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να μετατρέψει σε σόου την υποβολή του πόθεν έσχες του, λέγοντας πως θα μιλήσει για αυτό στην ανοιχτή του ομιλία στη Θεσσαλονίκη. Κάτι βέβαια που υποτιμά και τη νοημοσύνη των ίδιων του των οπαδών, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει μια θεσμική διαδικασία σε… ριάλιτι, όπως άλλωστε έχει λίγο πολύ κάνει με το σύνολο της πολιτικής ζωής.

Εκνευρισμός στους Συριζαίους

Σύμφωνα μάλιστα με τους συνεργάτες του, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αναμενόταν να μιλήσει συνολικά για την περιουσιακή του κατάσταση για τη χρήση του 2023, αλλά αντίθετα για το τι είχε στην κατοχή του όταν ανέλαβε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη εκείνης της χρονιάς. Ακόμα και έτσι βέβαια όσα αναμενόταν να πει το βράδυ της Δευτέρας δεν έχουν καμία δεσμευτικότητα, αν δεν καταθέσει τη σχετική δήλωση.

Για μια ακόμη φορά βέβαια η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε εκνευρισμό σε στελέχη του κόμματός του. Κι αυτό καθώς αρκετοί διέβλεπαν το ζήτημα που προκύπτει από το να μιλήσει ο Κασσελάκης μπροστά σε πλήθος για την περιουσία που του επέτρεψε να δώσει σχεδόν 2 εκατ. ευρώ για διαμέρισμα στο Κολωνάκι και έπειτα να συνεχίσει καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την ακρίβεια και καλώντας τη να πάρει μέτρα για τη… στεγαστική κρίση.

Ηχηρό χαστούκι από την κυβέρνηση: «Διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;»

Σκληρή ήρθε η απάντηση στο χθεσινό σόου του Κασσελάκη με την… αποκάλυψη του πόθεν έσχες του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αποδόμησε όλους τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έθεσε μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα, καλώντας τον να απαντήσει: «Σήμερα (σ.σ.: χθες) άπαντες κατάλαβαν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης απέφευγε να δώσει στοιχεία για την περιουσιακή και οικονομική του κατάσταση. Σύμφωνα με το μονοσέλιδο που παρουσίασε σήμερα (σ.σ.: χθες), το οποίο δεν συνιστά σε καμία περίπτωση δήλωση περιουσιακής κατάστασης, παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία, αφού μέχρι τουλάχιστον τις 31/12/2023 συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδαπής, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παράβαση του νόμου του 2016 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ψηφίσει. […] Αποκάλυψε δε πως δεν είναι πλήρη τα στοιχεία, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, αφού εμφανίσθηκε να δηλώνει πως θα τα καταθέσει όλα όταν τα λάβει από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, όταν, όπως είπε, του σταλούν από την Υπηρεσία Εσόδων, το γνωστό IRS. Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια, επί των ημερών τόσων διαφορετικών κυβερνήσεων, καταθέτοντας πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως ορίζει ο νόμος και όχι μονοσέλιδο excel.

Εν κατακλείδι, μετά το σημερινό (σ.σ.: χθεσινό) σόου γεννώνται περισσότερα ερωτήματα από όσα είχαμε μέχρι σήμερα, με βασικό το ακόλουθο: Ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει; Ας τα απαντήσει ο ίδιος. Την προσεχή Κυριακή 9 Ιουνίου οι πολίτες θα δώσουν ακόμα μια ηχηρή απάντηση. Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές που μαθητευόμενοι μάγοι έπαιζαν τις τύχες μας στα ζάρια».

political.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button