NewsΕγκληματικότηταΕλλάδαΕπικαιρότηταΚοινωνίαΦωτιά

Πυρκαγιά στο «Σισμανόγλειο» – Καταστράφηκε κλινική – Προσήχθη 74χρονος

Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Νεκρή μία 90χρονη ασθενής που υπέστη ανακοπή κατά την εκκένωση, προσήχθη ένας 74χρονο-Γεωργιάδης: Θα μπορούσε να καεί το μισό νοσοκομείο

Υπό διερεύνηση τα αίτια της πυρκαγιάς

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα.

Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 05:00 εντός δωματίου στον 1ο όροφο της Α’ Παθολογικής κλινικής, στο οποίο νοσηλεύονταν τρεις ασθενείς.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, το δωμάτιο κάηκε ολοσχερώς αλλά η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε σε άλλους χώρους, ενώ πραγματοποιήθηκε προληπτική απομάκρυνση περίπου 35 ασθενών του 1ου ορόφου καθώς και 35 ασθενών του 2ου ορόφου. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με 7 οχήματα, καθώς και δύο ειδικά οχήματα εκ των οποίων ένα βραχιονοφόρο και ένα κλιμακοφόρο.

Σημειώνεται ότι το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Αττικής έχει μεταβεί στο νοσοκομείο για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Η φωτιά έσβησε περίπου δύο ώρες αργότερα.

Επί τόπου μετέβη και ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν με την έγκαιρη κινητοποίηση τους στην αποτροπή δυσάρεστων εξελίξεων.

Στο Σισμανόγλειο εξέπνευσε μία 90χρονη από ανακοπή, η οποία κατά τον Υπουργό Υγείας η κατάληξή της δεν συνδέεται με το συμβάν. «Μια κυρία που υπέστη ανακοπή και κατέληξε δεν σχετίζεται με το περιστατικό, δεν εισέπνευσε καπνό, ήταν η πρώτη που μεταφέρθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο γιος της πάντως έχει ζητήσει διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της μητέρας του.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 28 πυροσβέστες με 7 οχήματα της Πυροσβεστικής.

Οι αρχές προσήγαν 74χρονο ασθενή, από το κρεβάτι του οποίου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ της Άμεσης Δράσης Αττικής, προσήχθη σήμερα το πρωί ο 74χρονος, σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο οποίος εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν έχει σχέση και ποια, με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 74χρονος εντοπίστηκε στο σπίτι του στη Νέα Φιλαδέλφεια και παραδόθηκε στην Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, που διενεργεί την έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 74χρονος νοσηλευόταν για παθολογικά αίτια στον θάλαμο του 1ου ορόφου όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Συγκεκριμένα, από την αυτοψία στο χώρο, φαίνεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το μεσαίο κρεβάτι του θαλάμου, όπου ήταν ο 74χρονος, ο οποίος φέρεται να εξαφανίστηκε μετά την εκδήλωσή της.

Στον θάλαμο υπήρχαν άλλοι δύο ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας βγήκε μόνος του, ενώ τον δεύτερο, που είναι με σοβαρά προβλήματα, τον απομάκρυνε μία νοσηλεύτρια με το κρεβάτι, και έτσι δεν τραυματίστηκε κανείς.

gr.euronews.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button