NewsΕγκληματικότηταΕπικαιρότηταΚόσμοςΠόλεμος

«Ξεπλένει» τη Χαμάς ο Ερντογάν: «Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση» – Γιατί το Ισραήλ καθυστερεί την χερσαία επιχείρηση

Ο αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Συνεχίζεται για 20η ημέρα το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού. Οι ανελέητοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί εντείνονται, ισοπεδώνοντας τις εναπομείνασες περιοχές της Γάζας και θάβοντας στα συντρίμμια χιλιάδες ανθρώπους.

Ο ισραηλινός στρατός έχει λάβει θέσεις μάχης σε όλα τα σημεία «κλειδιά» εν αναμονή της «πολιτικής απόφασης» για χερσαία επίθεση, ενώ σε θρίλερ εξελίχτηκε η νύχτα της Τετάρτης με τη Χαμάς να κάνει νέα επίθεση «δια θαλάσσης» στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Ο αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

«Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως δεν πίεσε το Ισραήλ να καθυστερήσει λόγω των ομήρων την χερσαία επιχείρηση και το αποφάσισε μόνος του ο Νετανιάχου. Τα έβαλε με τους εξτρεμιστές της Δυτικής Όχθης που ανοίγουν περαιτέρω μέτωπα. Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι κρίσιμη, σε οριακό σημείο», είπε αρχικά.

Για τη θέση του Ερντογάν ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, ανέφερε: «αυτό προκάλεσε μεγάλη οργή, είδαμε πώς αντέδρασε η Ιταλία και είδαμε και πώς αντέδρασε η Βουλή και το Κογκρέσο στις ΗΠΑ και ζήτησε μέσω επιστολής να πάρει πίσω τα λεγόμενά της η Τουρκία. Ο κ. Μπαχτσελί είναι το φερέφωνο του Ερντογάν. Ο Ερντογάν κόβει κάθε επαφή με το Ισραήλ. Εδώ και μέρες ο Ερντογάν τα βάζει με το Ισραήλ. Όσο βλέπει ότι δεν μπορεί να εμπλακεί σε αυτή την κρίση για να παίξει κάποιον ρόλο, γιατί τον ρόλο αυτόν τώρα τον έχει πάρει το Κατάρ και η Αίγυπτος. Βλέπει ότι η φωνή του και της Τουρκίας ολοένα και μικραίνει, και με αυτές τις δηλώσεις προσπαθεί να εμφανιστεί ότι είναι ο εκπρόσωπος των Παλαιστινίων και των Αράβων».

Χεσμπολάχ, Τζιχάντ και Χαμάς στο ίδιο τραπέζι

Για την συνάντηση 3 τρομοκρατικών οργανώσεων, ο κ. Ιατρίδης επεσήμανε πως «Είναι σημαντική φωτογραφία γιατί αυτοί οι ηγέτες συμφωνούν το πώς θα δρουν από εδώ και στο εξής. Η Χεσμπολάχ έχει εμπλακεί έμμεσα με εκτοξεύσεις ρουκετών, η Χαμάς περιμένει όσο καθυστερεί η χερσαία επιχείρηση, το τι θα κάνει το Ισραήλ. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα ελευθερώσει και άλλους αμάχους. Το Ιράν πιστεύω δεν θα εμπλακεί, αν εμπλακεί η Χεσμπολάχ θα εμπλακεί και η Αμερική».

«Δεν μπορεί όμως να μην κάνει και χερσαία επιχείρηση το Ισραήλ. Έστω μία μικρή επιχείρηση «πρέπει» να κάνει, γιατί υπάρχει πρόβλημα και στον στρατό, πιέζει και μια μικρή μερίδα πολιτών , ωστόσο αν γίνει χερσαία επιχείρηση οι όμηροι δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν», κατέληξε.

megatv.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button