NewsΕπικαιρότηταΠολιτική

Εκλογές: Τα σενάρια για τα ποσοστά των κομμάτων & η αυτοδυναμία

Στο Dentist Pass αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη επικοινωνία του με τους πολίτες, ως μια από τις πρωτοβουλίες που αν και δεν τις εξήγγειλε η ΝΔ προεκλογικά, η κυβέρνηση τώρα την υλοποιεί.

Ο πρωθυπουργός στην ίδια ανάρτησή του αναφέρεται και στο ζήτημα της μεταφοράς των φυλακών Κορυδαλλού ως μια εξαγγελία που δεν υλοποιήθηκε και για τον λόγο αυτόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από τους πολίτες δεύτερη ευκαιρία ώστε να υλοποιηθεί μαζί με τις δεσμεύσεις για αυξήσεις των μισθών στην επόμενη τετραετία.

«Την πρώτη τετραετία το στοίχημα ήταν χαμηλότεροι φόροι και επενδύσεις. Το στοίχημά μας για την επόμενη τετραετία – αν εμπιστευτούν οι πολίτες σε εμάς την ευθύνη της διακυβέρνησης – είναι καλύτερες δουλειές και καλύτεροι μισθοί, πρωτίστως για τα νέα παιδιά που μπαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας».

Εκλογικές προετοιμασίες

Τα κόμματα εστιάζουν στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, με την πρώτη Κυριακή να χαρακτηρίζεται η μητέρα των μαχών για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» αναλύει «Το μέτρο της κάλπης» και τους αριθμούς που βγάζουν κυβέρνηση με τον πήχη της αυτοδυναμίας να πιάνεται τη δεύτερη Κυριακή.

Στο πρώτο σενάριο της εξακομματικής Βουλής και με τη διαφορά των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στις 6 μονάδες υπέρ της ΝΔ την πρώτη Κυριακή, εξασφαλίζει 116 έδρες με 34,2% και στον δεύτερο γύρο αυξάνει τα ποσοστά της στο 38% και την απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 8 μονάδες, εξασφαλίζοντας 152 έδρες και αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Στην περίπτωση όμως που τα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή είναι 7, τότε η ΝΔ με τα ίδια ποσοστά αγγίζει την αυτοδυναμία φτάνοντας στις 149 έδρες.

Στο σενάριο εξακομματικής Βουλής και με τη διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις 8 μονάδες, με βάση την επεξεργασία της Κάπα Research για το «ΒΗΜΑ της Κυριακής», η αυτοδυναμία εξασφαλίζεται και πάλι στις δεύτερες κάλπες, με τη ΝΔ να σκαρφαλώνει στο 39% και εννιά μονάδες από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 30,1%.

Ο πήχης της αυτοδυναμίας απομακρύνεται οριστικά στο σενάριο που η διαφορά μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων είναι το 3%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 105 έδρες και τον ΣΥΡΙΖΑ 95.

«Από τις ουρές στα σουπερμάρκετ, στα φαρμακεία και τα βενζινάδικα, μέχρι τις περιοδείες, τις εκδηλώσεις και τις συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλη τη χώρα, βλέπουμε ότι το αίτημα για την απομάκρυνση από την εξουσία αυτής της κυβέρνησης, αλλά και η ανάγκη για μια ριζική πολιτική και κοινωνική αλλαγή, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Κι αυτό, θα επιβεβαιωθεί και στις κάλπες», αναφέρει η Ράνια Σβίγκου, γραμματέας ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ.

Διψήφιο ποσοστό ζητά από τους πολίτες ο Νίκος Ανδρουλάκης για να εξασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα.

«Η αλαζονεία και ο καθεστωτισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη θα οδηγήσει τη χώρα για να σώσει την καρέκλα του σε παρατεταμένη αστάθεια».

Τη Δευτέρα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη Τύπου με θέμα την οικονομία και την αγορά εργασίας, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο επικοινωνίας με τους πολίτες στον δρόμο προς τις κάλπες.

 

Πηγή: megatv.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button