NewsΔελτίο ΝοηματικήςΕπικαιρότητα

Δελτίο ειδήσεων στη νοηματική ΣΚΑΪ 6/1/2023

Ο ΣΚΑΙ παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων στη νοηματική για άτομα με προβλήματα ακοής και ομιλίας. Παρακολουθήστε τις τελευταίες εξελίξεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ενημερωθείτε έγκαιρα και αντικειμενικά για τα σημαντικά ζητήματα.

Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη, γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στον Πειραιά μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, ακολούθησε ο καθαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, υπό την παρουσία σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού. Όπως προβλέπει η παράδοση, ελευθερώθηκε ένα λευκό Περιστέρι και στη συνέχεια βατραχάνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν το σταυρό.

Στη Θεσσαλονίκη, δεκάδες άνθρωποι έπεσαν στον Θερμαϊκό κόλπο, από πλεούμενο σκάφος για να πιάσουν το σταυρό. Με λαμπρότητα οι εορτασμοί και στην Πάτρα, τη δοξολογία ακολούθησε η ρίψη του Σταυρού στο μόλο της  Αγιου Νικολάου.

Οι κολυμβητές άνοιξαν μία τεράστια Ελληνική σημαία και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο. Στον Αλμυροπόταμο Εύβοιας, τρεις θαρραλέοι μαθητές δημοτικού έπεσαν στα νερά, για να λάβουν την ευλογία, με έναν να καταφέρνει να πιάσει πρώτος στο ιερό σύμβολο.

Μηνύματα Μητσοτάκη από την ακριτική Γαύδο, σε μία επίσκεψη υψηλού συμβολισμού για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πώς θα διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι τα δυτικά της Γαύδου έχουν αρχίσει έρευνες για φυσικό αέριο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Κάλεσε τα γειτονικά κράτη να προσέλθουν σε γόνιμη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα.

Όπως έγινε με την Αίγυπτο, μπορεί να γίνει και με την Λιβύη, από τη στιγμή που θα προκύψει στη γειτονική Χώρα μία κυβέρνηση η οποία θα προκύψει στη γείτονα χώρα μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει την εξουσιοδότηση να συνάψει τέτοιες διεθνείς συμφωνίες, ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε στη συνέχεια το στρατιωτικό φυλάκιο της Γαύδου. Η σημερινή μέρα φέρνει το μήνυμα της νίκης, του φωτός ενάντια στο σκοτάδι, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τη Λήμνο. ‘’Εύχομαι σε όλες και σε όλους σας αντοχές, δύναμη και πίστη στις δυνάμεις μας και περισσότερο φως, φως, το έχουμε ανάγκη, ιδίως τα τελευταία χρόνια που περπατάμε στο σκοτάδι’’, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πειραιά. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, παρέστη στον αγιασμό των υδάτων στον κεράτιο Κόλπο. ‘’Αισιοδοξία και πίστη στη δυνατότητα ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων ευχήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επιμένει στη ρητορική των προκλήσεων η Άγκυρα, δια στόματος Ακάρ. ‘’Δεν παρενοχλούμε, ούτε προκαλούμε την Ελλάδα, αλλά δεν θα αφήσουμε οποιαδήποτε παρενόχληση εναντίον μας χωρίς απάντηση’’, ανέφερε ο τούρκος Υπουργός Άμυνας. κάνοντας ξανά το άσπρό – μαύρο’’, υποστήριξε πως, παρά την ‘’προκλητική στάση’’ της Αθήνας, η Άγκυρα θα συνεχίσει να καλεί για διάλογο.

Δυναμώνει ο παγκόσμιος συναγερμός για την ‘’έκρηξη’’ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα, με τις δραματικές εικόνες Χάους στα νοσοκομεία να διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Πεκίνου ότι η κατάσταση βρίσκεται ‘’υπό έλεγχο’’. Ο εορτασμός της κινέζικης Πρωτοχρονιάς στις 22 Ιανουαρίου ‘’τρομάζει’’ τους επιστήμονες, με τις κινεζικές αρχές να αρκούνται στην έκδοση ταξιδιωτικών συστάσεως προς τους πολίτες. Το Κινεζικό κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο διαπιστώθηκαν πέντε θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.

Τα στοιχεία του Πεκίνου αμφισβητούνται σε διεθνές επίπεδο και πολλές κυβερνήσεις ανακοινώνει μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, λόγω των ανησυχιών για Ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού. Μέτρα λαμβάνει και η Ελλάδα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, με αρνητικό τεστ 48 ωρών πριν από την αναχώρηση και χρήση μάσκας υψηλής Προστασίας. Στη μακρά Λίστα των χωρών που λαμβάνουν μέτρα προστίθενται η Σουηδία και η Γερμανία, που ζητούν αρνητικό τεστ προτού οι ταξιδιώτες εισέλθουν στη Χώρα.

Νέα επιβράδυνση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε η Eurostat. Ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 9,2% από 10,1 τον Νοέμβριο.  στο 7,6% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, σημειώνοντας την Τετάρτη μεγαλύτερη πτώση στην Ευρώπη. Το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού 5,6% καταγράφηκε τον Δεκέμβριο στην Ισπανία και ακολουθούν το Λουξεμβούργο, με 6,2 και η Γαλλία με 6,7% .

Έντονη αντίδραση του υπουργείου πολιτισμού με φόντο το μπαράζ δημοσιευμάτων του Βρετανικού τύπου περί επικείμενης συμφωνίας για τα γλυπτά του Παρθενώνα Το Υπουργείο επαναλαμβάνει την πάγια θέση της χώρας μας πώς τα γλυπτά αποτελούν ‘’προϊόν κλοπής’’, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει στο βρετανικό μουσείο ‘’νομή’, κατοχή και κυριότητα των γλυπτών του Παρθενώνα’’. Το ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα, ‘’είναι ζήτημα εθνικής σημασίας: Θα πρέπει να καθοριστεί από το βρετανικό κοινοβούλιο, αναφέρει, σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Telegraph.

Κλινικά νεκρό παρά τη γενναία μάχη που έδωσε και τις προσπάθειες των γιατρών, είναι το εξάχρονο παιδί από τα Γρεβενά, που έπαθε ανακοπή στον ύπνο του. Με την συναίνεση των γονέων του του δρομολογείται η δωρεά οργάνων, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός μεταμοσχεύσεων και θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο ‘’Υποκλινόμαστε στους γονείς του παιδιού και στο Θωμά από τα Γρεβενά που θα δώσει ζωή σε άλλα παιδιά που χαροπαλεύουν σε κάποια εντατική’’, τόνισε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης.

Να δούμε τώρα την πρόγνωση του καιρού από κει μετεωρολόγο το ΣΚΑΪ  Ιωάννα τσικουδή.

Καλησπέρα σας Κυρίες και Κύριοι, και Χρόνια πολλά!!

Αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. λίγες νεφώσεις θα σχηματιστούν στα δυτικά και τα ανατολικά, και Υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές, στα νησιά του Ιονίου, στην Εύβοια και τις Σποράδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις η ένταση τους 2 με 4 μποφόρ. στα ανατολικά θα πνέουν Βόρειοι έως 4 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 5 μποφόρ, η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά αύριο, και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 15 με 17, και το δυτικά και νότια έως 18 βαθμούς. Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι άνεμοι από Βόρειες διευθύνσεις η ένταση τους μέχρι 4 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς. Και στη Θεσσαλονίκη ο ήλιος θα είναι αρκετός, λίγες θα είναι οι τοπικές συννεφιές. Η Άνεμοι το πρωί πρόσχεροι  θα πνέουν Βόρειοι, έως 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ, η θερμοκρασία θα έχει εύρος από 4 έως 14 βαθμούς.

Στο σημείο αυτό το δελτίο μας ολοκληρώθηκε, αναλυτικά όλη ειδησεογραφία της ημέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ στις 19:50 με τον Γιάννη Παπαδόπουλο κυρίες και Κύριοι, Καλό απόγευμα Χρόνια σας πολλά!!.

Πηγή βίντεο: skai,gr

Πηγή: newsontime.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button