NewsΑθλητικάΕπικαιρότηταΚόσμοςΠοδόσφαιρο

Αποκλεισμός-σοκ για την Μπάγερν

Χορταστικό ποδόσφαιρο και μεγάλες εκπλήξεις επεφύλασσε ο δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Γερμανίας. Εκτός συνέχειας η πανίσχυρη Μπάγερν, αλλά και η Λειψία, κάτοχος του τροπαίου.

Ήταν η ποδοσφαιρική έκπληξη της χρονιάς. «Της εικοσαετίας», λένε κάποιοι. Η πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου, μόνιμος πρωταθλητής Γερμανίας τα τελευταία χρόνια, η οποία μάλιστα προερχόταν από μία επιβλητική νίκη 8-0 επί της Ντάρμσταντ, αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου με ήττα με 2-1 από την Ζααρμπρύκεν, μία ομάδα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 15η θέση της τρίτης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος και παλεύει για την παραμονή της…

Με άλλα λόγια: Ένας σύλλογος τρίτης κατηγορίας με μπάτζετ εξίμισι εκατομμυρίων ευρώ απέκλεισε μία ολόκληρη ποδοσφαιρική αυτοκρατορία, με μπάτζετ που πλησιάζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Πώς συνέβη αυτό; Ακόμη και ένας παίκτης με την εμπειρία του Τόμας Μίλερ δυσκολεύεται να βρει μία εξήγηση για την ήττα των Βαυαρών.«Είναι πολλές οι αιτίες για μία ήττα» λέει ο Μίλερ μετά το παιχνίδι. «Είναι πολλές οι καταστάσεις μέσα σε 90 λεπτά που θα μπορούσες να αντιδράσεις διαφορετικά. Σε τελική ανάλυση πρέπει να συγχαρούμε την ομάδα του Ζααρμπρύκεν για το μαχητικό πνεύμα της. Εμείς δεν φερθήκαμε πολύ έξυπνα στη φάση που δεχτήκαμε το πρώτο γκολ, ενώ και προηγουμένως αφήσαμε αναξιοποίητες πολλές ευκαιρίες».

Απίστευτη νίκη με μεγάλη ανατροπή

Πανηγυρισμοί στο Ζααρμπρύκεν για την πρόκριση
Έξαλλοι πανηγυρισμοί για τον Μαρσέλ Γκάους και τους συμπαίκτες του 

Η νίκη της Ζααρμπρύκεν αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία διότι έγινε με ανατροπή. Μόλις στο 16ο λεπτό του αγώνα ο αειθαλής Μίλερ άνοιξε το σκορ για τους Βαυαρούς, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με ωραίο πλασέ του Πάτρικ Ζοντχάιμερ. Και ξαναχτύπησαν στο τέλος του δευτέρου ημιχρόνου, στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο έμπειρος Μαρσέλ Γκάους, με δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 2-1 και έστειλε τους γηπεδούχους στον …έβδομο ουρανό.

«Τέτοια παιχνίδια κερδίζεις μία φορά στις εκατό, για να είμαστε ρεαλιστές», έλεγε ο Γκάους μετά το σφύριγμα της λήξης. «Αλλά πριν το παιχνίδι είχαμε πει ότι πιστεύουμε στην ομάδα μας και φάνηκε αυτό στο γήπεδο. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αλλά είχαμε το θάρρος να συνεχίσουμε, όχι με μακρινές μπαλιές, αλλά με οργανωμένες επιθέσεις. Στο τέλος είχαμε και λίγη τύχη, αλλά η αλήθεια είναι ότι δουλέψαμε πολύ σήμερα…»

Οι φίλοι της στατιστικής δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Στο δεύτερο ημίχρονο οι πρωταθλητές της Μπουντεσλίγκα είχαν 14 τελικές προσπάθειες χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, ενώ η Ζααρμπρύκεν είχε μία και …φαρμακερή που απέφερε το γκολ της νίκης. Μάλλον δεν ήταν η κατάλληλη μέρα για να ξεκουράσει ο προπονητής των Βαυαρών, βασικά στελέχη όπως τους Κέιν, Γκνάμπρι, Μουζιάλα (αν και οι δύο τελευταίοι μπήκαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να καταφέρουν και πολλά).

Ο Τιμ Σράιμπερ πανυγηρίζει
Ο τερματοφύλακας Τιμ Σράιμπερ, από τους πρωταγωνιστές της νίκης

Σημαντική συμβολή στη νίκη των γηπεδούχων είχε όμως και ο νεαρός τερματοφύλακας Τιμ Σράιμπερ που ήρθε φέτος στο Ζααρμπρύκεν ως δανεικός από τη Λειψία και έκανε το παιχνίδι της ζωής του. «Δεν μπορώ να το πιστέψω, είναι ασύλληπτο», έλεγε ο 21χρονος Σράιμπερ μετά το παιχνίδι. «Αν το είχαμε προβλέψει μετά την κλήρωση, θα μας έλεγαν τρελούς. Αλλά δείξαμε χαρακτήρα, είναι τρομερό αυτό που συνέβη…»

Η διοργάνωση των εκπλήξεων

Η πανωλεθρία των Βαυαρών δεν ήταν πάντως η μοναδική έκπληξη στη δεύτερη αγωνιστική του Κυπέλλου Γερμανίας. Εκτός διοργάνωσης έμεινε και η κάτοχος του τροπαίου, η Λειψία, που γνώρισε την ήττα με 1-0 απέναντι στη μαχητική Βόλφσμπουργκ. Μεγάλη έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός της Φράιμπουργκ με εντός έδρας ήττα 3-1 από την Παντερμπόρν, ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Αλλά και η Χέρτα Βερολίνου που αγωνίζεται πλέον στη δεύτερη κατηγορία, έκανε την έκπληξη κερδίζοντας με άνεση (3-0) τη Μάιντς.

Τόμας Μίλερ, Τιμ Σράιμπερ
Μονομαχία του Βαυαρού Μίλερ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα Σράιμπερ

Επιβεβαιώνονται για μία ακόμη φορά αυτοί που υποστηρίζουν ότι η φετινή δεύτερη κατηγορία της Μπουντεσλίγκα είναι πιο δυνατή από ποτέ, καθώς δίνουν το παρών άλλοτε πανίσχυρες ομάδες της πρώτης κατηγορίας (Χέρτα, Αμβούργο, Σάλκε, Νυρεμβέργη, Καρλσρούη, Καϊζερσλάουτερν). Αλλά και το Κύπελλο Γερμανίας επιβεβαιώνει για μία ακόμη χρονιά τη φήμη του ως «διοργάνωση των εκπλήξεων».

dw.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button