NewsΔελτίο ΝοηματικήςΕπικαιρότηταΚοινωνία

ΑΝΤ1 News – Δελτίο στη Νοηματική 25/05/2023

ΑΝΤ1 News – Δελτίο στη Νοηματική

Παρουσιάστρια Δελτίου: Μαρία Σαράφογλου
Παρουσιάστρια: Νοηματικής: Τόνια Παπαντωνάκη

Κυρίες και κύριοι, Καλησπέρα σας.

Μητσοτάκης η ακυβερνησία είναι Το δίλημμα, που θα κυριαρχήσει στη Γαλάζια στρατηγική, για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Αυτό ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο πρωθυπουργός. Το απόγευμα ορκίζεται στο προεδρικό μέγαρο, ο Γιάννης Σαρμάς και στη συνέχεια ανακοινώνεται η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, ο τελευταίος πρωινός καφές υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο Σπύρος Μουρελάτος και θα μας ενημερώσει Αναλυτικά. Στις τέσσερις Μαρία περνάει Το Κατώφλι του προεδρικού Μεγάρου ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, και ορκίζεται. Ακολούθως θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, και θα τον υποδεχτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα έχουν ένα σύντομο διάλογο στο πρωθυπουργικό γραφείο, και αργότερα εντός της ημέρας υπάρχουν πληροφορίες, θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης, που θα οδηγήσει τον τόπο στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Όπως είπες και εσύ το πρωί πραγματοποιήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη,  Ο τελευταίος πρωινός καφές, αστεϊσμοί, συγκίνηση, καθώς πέρασαν πολλά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες.

Πλέων ο Κυριάκος Μητσοτάκης Μετά την παράδοση παραλαβή, μεταβαίνει στην Πειραιώς, εκεί θα είναι το στρατηγείο του για τις επόμενες 25 μέρες Μαρία. Να ευχαριστήσουμε πολύ το Σπύρο Μουρελάτο.

Σε τεταμένο κλίμα συνεδριάζει το απόγευμα η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει το διακύβευμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εμφανιστεί ενωτικός αλλά και με στοιχεία έντονης αυτοκριτικής,  για τα λάθη που έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο, θα επαναλάβει Μάλιστα ότι στόχος πρέπει να είναι να μην δοθεί λευκή επιταγή στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο Κ.Κ.Ε. επισημαίνουν πως είναι η μόνη αντιλαϊκή πολιτική δύναμη, και πως Νέα Δημοκρατία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, έχουν κοινές στρατηγικές επιλογές. Ο Κυριάκος Βελόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας ψευδείς τις οικονομικές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλώνει αισιόδοξη, αφού στην Πλεύση Ελευθερίας υπερδιπλάσια σαν τις δυνάμεις τους στην αναμέτρηση της 21ης Μαΐου. Η επικεφαλής του κόμματος αναφέρει πως το δίλημμα της κάλπης είναι ποιος θα έχει, τον ρόλο της σοβαρής αντιπολίτευσης, και θα υψώσει τείχος προστασίας, για τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού.

Σοκ έχει προκαλέσει στην Κοζάνη, η δολοφονία μιας 86χρονης από τον γιο της, μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν. Ο δράστης φέρεται να ήταν υπό την επήρεια μέθης.

Κατάκοιτη, ανήμπορη να αντιδράσει, Άφησε την τελευταία της Πνοή, από τις γροθιές που φέρεται να δέχθηκε από τον ίδιο της το γιό 86χρονη. Ο 61χρονος ειδοποίησε το πρωί της Δευτέρας στο ΕΚΑΒ, ότι βρήκε την μητέρα του αναίσθητη. Όταν οι διασώστες έφτασαν στο σπίτι, διαπίστωσαν πως η 86χρονη ήταν ήδη νεκρή, και ειδοποίησαν την αστυνομία.

 

ΘΩΜΑΣ ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΑΒ ΚΟΖΑΝΗΣ

Οι συνάδελφοι μπήκαν μέσα στην οικία,  διαπίστωσαν ότι έχει παρέλθει ώρα από τον θάνατο της κυρίας, και ειδοποίησαν την αστυνομία, και την σήμανση, για να επιληφθεί. Το πρωτόκολλο προβλέπει ότι πρέπει να ειδοποιήσουμε την Αστυνομία, και μετά να επιληφθούμε από την στιγμή που είναι νεκρό το θύμα.

 

Ο 61χρονος ο οποίος είχε απασχολήσει, τις αρχές στο παρελθόν, με την συμπεριφορά του λόγο αλκοόλ, ήταν από την αρχή βασικός ύποπτος για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κοζάνης, παρότι δεν είχε ομολογήσει την πράξη του. Όπως διαπιστώθηκε ο θάνατος της ηλικιωμένης προήλθε από πολλαπλές κακώσεις, σε διάφορα σημεία του σώματος της,

 

ΘΩΜΑΣ ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΑΒ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αυτός από όσα γνωρίζω, μας απασχολούσε αρκετά συχνά. Είχε εριστική συμπεριφορά αλλά αυτό τώρα, αν συνάδει να υφίσταται κάτι ύποπτο για την υπόθεση αυτό δεν μπορώ να το πω.

Ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ όταν είχαν φτάσει συνάδελφοί σας;

Αυτό δεν το γνωρίζουν οι συνάδελφοι, δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα αλλά συνήθως είναι.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Κοζάνης, συνέλαβαν  το απόγευμα της Τρίτης, τον 61χρονο, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Κοζάνης.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών η βασίλισσα του Rock n’ Roll, Tina Turner, Η ανεπανάληπτη καλλιτέχνης, εξελίχθηκε σε αληθινό Θρύλο της μουσικής, μέσα από το μοναδικό ταλέντο της, αλλά και σε σύμβολο κατά της κακοποίησης, καθώς υπήρξε θύμα του πρώτου συζύγου της.

Άννα Μέι Μπούλοκ, η αλλιώς Τίνα Τέρνερ. Η βασίλισσα του Rock n’ Roll, άφησε την τελευταία της Πνοή σε ηλικία 83 ετών στις 24 Μαΐου 2023 στην Ζυρίχη.

Γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 1939 στο Τενεσί, η ίδια θυμόταν τον εαυτό της ως παιδί να μαζεύει βαμβάκι για την οικογένειά της, Η μητέρα της έφυγε από το σπίτι όταν Εκείνη ήταν 10 ετών, στη συνέχεια τους εγκατέλειψε και ο πατέρας τους, και έμεινε να μεγαλώνει με τη γιαγιά και τις αδερφές της.

Στα πρώτα βήματα της καριέρας της μετακομίζει στο Σεντ Λούις, όπου γνωρίζει τον Άικ Τέρνερ, τον άντρα που θα την ανέβαζε στα ουράνια, και θα την έριχνε στην άβυσσο. Την κακοποιούσε συστηματικά, όσο πριν, όσο και μετά τον γάμο του, οδηγώντας τη μέχρι και σε απόπειρα αυτοκτονίας. το ζευγάρι τελικά χώρισε το 1978. Ο Άικ κράτησε όλη την περιουσία και εκείνη έμεινε με 36 σεντς στην τσέπη, να μεγαλώνει μόνη τους γιους της.

Δεν το έβαλε κάτω, σε ηλικία 45 ετών γνώρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία της, με την κυκλοφορία του άλμπουμ, «Private Dancer». Το 1990 η 50χρονη τότε Τίνα επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, και δίνει μια ιστορική συναυλία, στο κατάμεστο γήπεδο της ΑΕΚ. Ενώ δηλώνει γοητευμένη με τον Ελληνικό Πολιτισμό.

21 χρόνια μετά γνωρίζει και πάλι τον έρωτα στο πρόσωπο του Έρβιν Μπαχ. Ο 16 χρόνια μικρότερος της Μπαχ, στάθηκε βράχος ακλόνητος όταν εκείνη υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, λίγο μετά τον γάμο του, και καρκίνο του εντέρου το 2016, ενώ της έδωσε το νεφρό του όταν εκείνη διαγνώστηκε με νεφρική ανεπάρκεια.

Η δυστυχία της χτύπα την πόρτα και πάλι το 2018, όταν ο μεγαλύτερος γιος της αυτοκτονεί, το 2022 φεύγει από τη ζωή και ο δεύτερος γιος. η ίδια αφήνει την τελευταία της Πνοή πέντε μήνες αργότερα.

Να ρίξουμε και μία ματιά στο χρηματιστήριο της Αθήνας.

Όπου ο γενικός δείκτης τιμών βρισκόταν, πριν από λίγο, στις 1.202,38 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,89%.

Κυρίες και κύριοι εδώ ολοκληρώθηκε το δελτίο μας στη νοηματική γλώσσα, Μπορείτε να το παρακολουθήσετε και στην ψηφιακή πλατφόρμα antennaplus.gr.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου θα είναι κοντά σας στις 6:45, με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ενώ στις 11:00 το βράδυ, μη χάσετε την εκπομπή του, Πρόσωπο με Πρόσωπο, με προσκεκλημένους εκπροσώπους όλων των κομμάτων.

Από όλους εμάς, καλό απόγευμα

Πηγή βίντεο: ant1news.gr
Πηγή: newsontime.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button