NewsΕλλάδαΕπικαιρότητα

Κεραυνός προκάλεσε πυρκαγιά σε πολυκατοικία στην Καλαμάτα

Σφοδρά χτυπάει η κακοκαιρία από το ξημέρωμα όλη τη χώρα. Στην Αθήνα άνοιξαν οι ουρανοί και έπεσε καταρρακτώδης βροχή. Δρόμοι πλημμύρισαν, η κυκλοφορία διεκόπη ενώ σε πολλά σημεία οι οδηγοί παρέμειναν κολλημένοι στην κίνηση για πολλή ώρα.

Ώρα 8 το πρωί στην περιοχή Παλιάμπελα Καλαμάτας. Φλόγες ξεπηδούν από ταράτσα πολυκατοικίας, μετά από πτώση κεραυνού.

Ευτυχώς οι ένοικοι προλάβαν να εγκαταλείψουν εγκαίρως τα σπίτια τους. Σοβαρές ζημιές υπέστη διαμέρισμά του 2ου ορόφου, τη στιγμή που οι πυροσβέστες έσβηναν τη φωτιά υπό βροχή.

Ζάκυνθος

Η κακοκαιρία έπληξε τις νυχτερινές ώρες και τη Ζάκυνθο. Με μπουλντόζες η πολιτική προστασία απομάκρυνε εγκλωβισμένους πολίτες από την περιοχή του αεροδρομίου. Η πυροσβεστική προχώρησε σε αντλήσεις υδάτων από σπίτια. Κατολισθήσεις έγιναν στη Ληθάκεια και το Βασιλικό.

Οι δρόμοι στη Ζάκυνθο σε πολλά σημεία μετατράπηκαν σε ποταμιά. Ο ποταμός Αγίου Χαραλάμπη υπερχείλισε.

Αττική

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας άρχισε να πλήττει και την Αττικη. Η δυνατή βροχόπτωση προκάλεσε διακοπή κυκλοφορίας σε τμήματα της οδού Πειραιώς, στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος του πάρκου «Σταύρος Νιάρχος», σε τμήμα της λεωφόρου Βουλιαγμένης και στην οδό Ωκεανίδων στον Ασπρόπυργο.

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν αρκετές περιοχές στην Αθήνα, το Μοναστηράκι, την Καλλιθέα, την Ηλιούπολη και τη Βούλα. Αρκετοί πολίτες εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ από διακοπές ρεύματος σε Καματερό, Άγιο Αρτέμιο, Παγκράτι, Κυψέλη και Νέο Κόσμο. Στην Αττική η πυροσβεστική δέχτηκε 12 κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Στις 11 οι κάτοικοι στο λεκανοπέδιο έλαβαν στα κινητά τους μήνυμα από τον αριθμό έκτακτής ανάγκης 112, για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω των ισχυρών φαινομένων . Χαλάζι έπεσε και στο κέντρο της Αθήνας.

Βόρεια Ελλάδα

Στα λευκά ντυθήκαν πολλές περιοχές στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Σε Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα διεκόπη η κυκλοφορία λόγω πυκνής χιονόπτωσης. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Καρδίτσα, στην Ελασσόνα.

Η κακοκαιρία κινείται σύμφωνα με τους μετεωρολόγους προς τα Ανατολικά της χώρας, και αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες τα νησιά του Αιγαίου.

 

Πηγή: megatv.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button