NewsΕπικαιρότηταΠολιτική

Εκλογές 2023: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το debate των πολιτικών αρχηγών

Οι τελευταίες λεπτομέρειες απομένει να ρυθμιστούν έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για το debate των πολιτικών αρχηγών την επόμενη Τετάρτη, στις 9 το βράδυ.

Στην 10 Μαΐου στις 21.00 το ραδιομέγαρο της Λεωφόρου Μεσογείων θα ανοίξει τις πύλες του για τους έξι πολιτικούς αρχηγούς, τους έξι δημοσιογράφος και χιλιάδες τηλεθεατές.

Συντονιστής της βραδιάς ο Γιώργος Κουβαράς.

«Δεν θα θέσω ερωτήσεις εγώ… Κιθάρα μπορεί να παίξω με μεγάλη μου χαρά. Πιστεύω με τις follow up ερωτήσεις θα το κάνουμε όσο πιο ενδιαφέρον γίνεται. Το στούντιο 4 είναι από τα πιο ωραία στούντιο. Τις καινοτομίες θα τις δούμε στον αέρα», είπε ο Γιώργος Κουβαράς.

Απέναντι στους αρχηγούς των κομμάτων έξι δημοσιογράφοι, που θα καθίσουν με αλφαβητική σειρά. Πρόκειται για τους:

-Γιώργος Κουβαράς
-Σία Κοσιώνη για το ΣΚΑΪ
-Γιώργος Παπαδάκης για τον ΑΝΤ1
-Αντώνης Σρόιτερ για τον ALPHA
-Παναγιώτης Στάθης για το OPEN
-Ράνια Τζίμα για το MEGA
-Μάρα Ζαχαρέα για το STAR

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα καθίσει δεξιότερα, κοντά στον συντονιστή, και οι υπόλοιποι αρχηγοί θα καθίσουν με τη σειρά εκπροσώπησης των κομμάτων στη Βουλή.

Σε καλό κλίμα η σύσκεψη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να αιτηθούν στην διακομματική επιτροπή την προσθήκη μιας έκτης ενότητας αντί όπου οι πολιτικοί αρχηγοί αντί να απευθυνθούν στους ψηφοφόρους να δεχτούν μία ελεύθερη ερώτηση από τους δημοσιογράφους.

«Πρώτα από όλα ήταν μια καλή ευκαιρία να βρεθούμε μεταξύ μας, μία συνεννόηση εύκολη σε καλό κλίμα. Προσπαθήσαμε να προσθέσουμε μία θεματική ώστε να ρωτήσουμε όλοι όλους για λόγους ισοτιμίας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε κάτι. Follow up θα γίνουν και θα κάνουμε οι ίδιοι στις ερωτήσεις μας», δήλωσε η Ράνια Τζίμα.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη οι δημοσιογραφοι ξεναγήθηκαν στο ραδιομέγαρο.

Οι ενότητες μέχρι στιγμής είναι πέντε:

-Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση
-Εξωτερική Πολιτική & Άμυνα
-Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
-Υγεία – Παιδεία – Kοινωνικό Kράτος
-Περιβάλλον – Ενέργεια
-Ελεύθερη χωρίς ερωτήσεις με τοποθέτηση πολιτικών αρχηγών

Η κάθε μία ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό, με follow up από 15 δευτερόλεπτα έως 45 δευτερόλεπτα, με συνολική διάρκεια τρία λεπτά.

Έκπληξη από το τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Αντί για τον Νίκο Χατζηνικολάου, το παρών θα δώσει ο Γιώργος Παπαδάκης για πρώτη φορά.

«Τιμητικό είναι για μένα. Ήθελα να το ζήσω κι αυτό. Έχω άποψη για τα ντιμπέιτ, ότι θα πρέπει να γίνονται με έναν τέτοιο τρόπο που να ωφελείται ο τηλεθεατή και όχι ο πολιτικός ή ο δημοσιογράφος. Όχι στους παράλληλους μονολόγους και να απαντούν στις ερωτήσεις μας. Καμιά φορά ρωτάμε τι ώρα είναι και μας απαντάνε για τον καιρό», δήλωσε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Ενώ η πρωινή ζώνη θα εκπροσωπήσει και τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Έχει έρθει ο Παπαδάκης. Συμμετοχή και πρωινών εκπομπών. Πολύ στενό το πλαίσιο, προσδοκίες μεγάλες δεν έχω, αλλά ελπίζω να εκπλαγώ», δήλωσε ο Παναγιώτης Στάθης.

Η Σία Κοσιώνη θα κάνει την πρώτη ερώτηση μετά από κλήρωση.

«Τράβηξα τον τυχερό λαχνό, θα παίξω τζόκερ. Τοποθετήσεις μπορούν να κάνουν οι αρχηγοί ανά πάσα στιγμή, καλύτερα να απαντήσουν σε μία δική μας ερώτηση», δήλωσε η Σία Κοσιώνη.

«Αυτό το κομματι με τον μονόλογο να αντικατασταθεί από ελεύθερη ερώτηση. Μονολογο έχουν την δυνατότητα να κάνουν. Ας έχουμε κι εμείς λίγο χρόνο. Τα υπόλοιπα στις οθόνες», είπε ο Αντώνης Σρόιτερ.

Έκτη ερώτηση από τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Αυτό το οποίο αποφασίσαμε είναι μία επιστολή προς τη διακομματική ώστε να υπάρχει μία τελευταία ενότητα, μία ελεύθερη ενότητα. Γιατί έτσι πως ήταν ως τώρα, ένας δημοσιογράφος δεν θα ρωτούσε ποτέ έναν πολιτικό», δήλωσε η κα Ζαχαρέα.

Η διακομματική επιτροπή θα αποφασίσει την σειρά των απαντήσεων για τους πολιτικούς αρχηγούς.

TAGS:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button